Příčky z Ytongu a obvod Porotherm - máte někdo tuto kombinaci?

Profilova fotka
mate nedo osobni zkusenost s touhle kombinaci? obvodovky mame ze 40cm porotherm a vnitrni pricky me napadlo udelat z ytongu, kvuuli lepsimu vedeni vody, el.. a ze se nemusi nahodit , dekuji za nazory..
Odpovědět
Profilova fotka
jasný dělá se to tak uplně běžně mi jsme ale misto ytongu použilo porfix a qpor -je o dost levnější než ytoš
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno :-) Taky jsme nad tím včera doma špekulovali. Dělali jste to takhle ještě někdo?
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolete83 blbý třeba je u příček z porothermu heluzu a pod,u elekroinstalací,vodoinstalace atd,co chcete zasekavat do zdi,do ytongu uděláte krásně drážku přímo jen pro kabel u červených cihel se to dělá hůře a jsou to větší díry než je třeba tím jak jsou děrované,vypadne kolikrát větší kus než by člověk chtěl dělá se to běžně i ve rubech že jsou příčky z ytongu
Odpovědět
Profilova fotka
No, to souhlasím, že nejlépe se dlube do ytongu :-D Jsme si právě včera říkali, jestli to není ujeté takhle to nakombinovat, ale vidím, že to není od věci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolete83 není to ujeté je to spíš běžné,mslím že nás to vyšlo i o dost levněji a hlavně taky jsem zapoměla že to jen natahnou lepidlem perlinkou a zafajnujou,na červený je třeba házet špric,pak hrubou omítku a fajnovat
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Omlouvám se za můj výraz...Co jsme se dívali po okolních stavbách, viděli jsme vždy buď jedno nebo druhé. O ceně jsme se přávě taky bavili, že by to vyšlo levněji.
Odpovědět
Běžné to asi je, levnější asi taky, ale mě to ani architekt ani stav. firma nedoporučovali- jsou tam jiné fyz. a mechanické vlastnosti- dům "nepracuje" stejnověrně, vznikají trhliny...tak mi to bylo vysvětleno.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Zdravím, zkusím oživit tenhle příspěvek.... Má někdo v této kombinaci postaveno a jaké s tím má zkušenosti (praská to nebo jiné problémy)? Případně slyšel od nějakých "odborníků", že to opravdu není dobrý nápad. Jedná se mi o použití u bungalovu 150m2, vazníková střecha, nepochozí půda.
Odpovědět
Problém je pouze s velmi nízkou vzduchovou neprůzvučnosti. (všechno jde slyšet) Na příčky nejlépe sortiment aku nebo vápenopískové cihly (vše s vysokou hmotností).
Odpovědět
@rebut Máte pravdu snadná práce na stavbě se pak může vymstít. Nejlepší je, když je dům rozvržený, aby klidová zóna byla oddělená od denní např. jinou místností, ale to se u bungalovu špatně řeší. Opravdu je nejlepší použit nějaké těžké stěny případně ještě využít sádrokartonových aku stěn. Tam by měl být útlum ještě lepší jako u těch cihlových. Perfektní využití pro podkroví, kde se získají dobré akustické vlastnosti a hmotnost stěn nezatěžuje strop jako aku stěny.
Odpovědět
@chose_00 ahoj, mam to jak ty, bungalov, pricky ytong 15 cm, obvod porotherm 30. Vazniky. Pricky jsem zdil 1cm od obvodoveho zdiva, kotvil jsem to nerezovyma paskama. Tu centimetrovou mezeru vyplnil PUR penou. Omitky mam strojni sadrove, do rohu davali vzdy nejakou spešl perlinku. Po roce, tut tuk zadny prask. Akusticky nevim, zatim nebydlime
Odpovědět
@paveler ten odskok 1cm od obvodové zdi ti někdo poradil nebo to bylo z vlastního uvážení ? Příčky bych měl také tloušťku 150mm akorát mám taky strach z toho že bude přes zdi hodně slyšet. Klidovou zónu mám víceméně od obytné oddělenou (mám tvar obdélníku, v jedné časti je mezi pokojem a obývacím pokojem komora a na druhé straně technická místnost)
Odpovědět
Článek se načítá
@chose_00 myslim ze to bylo prave kvuli predchazeni praskani, ale jisty si nejsem. Zdil sem si sam a tak mi to poradil stav. dozor. Ja si dal mezi obyvak a loznici AKU cihlu. Kvuli akustiky vychazi idealne 11.5 porotherm dryfix, jsou presne akorat se hure delaji drazky. ...
Odpovědět
Dobry den?chtela jsem se zrptat zda je teda lepsi tahle varianta,ze nas domecek namichame a nebo si vybereme jen jednu ariantu.My proste porad vahame a nevime ..dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?