Problém při malování nových sádrových omítek

Profilova fotka
Dobrý den, potřebovali by jsme poradit s velkým problémem při malování nových sádrových omítek. Při malování se na některých místech tvoři "fleky" a v některých místech malba na omítce netvoří stejnou struktůru. Při malování je vše v pořádku a vypadá, že malba tvoří v celé ploše stejnou struktůru, ale po krátké chvíli jde vidět, jak se začínají tvořit "fleky", jak malba v různých místech různě vysichá a tvoří různou struktůru a po vyshnutí celé malby je u flekatých míst výškový rodíl, jakoby, tam malba nebyla. Sádrovou omítku jsme celoplošně obrousili jemným smirkovým papírem (120) a v celé ploše penetrovali hloubkovou penetrací od primalexu. Vyzkoušeli jsme tyto barvy a všechny měli stejný (špatný) výsledek: HET Klasik, Master dum barev, JUB Gold. Jediné co trochu pomohlo bylo použit pod malbu Jupol Denikol (který obsahuje vápno) ale ne ve všech místech a i tak to není jak by mělo být. Budu ráda za každou radu, protože už jsme v koncíh a vyzkošeli jsme vše co nás napadlo, obvolávali jsme malíře a žádný se s tím nesetkal a neporadil. Děkuji moc za jakoukoliv radu, spěchá.
Odpovědět
nevolal bych malířům, ale výrobci té omítkové směsi... měl by umět poradit jak postupovat.
Odpovědět
Ahoj, nam byli receno, ze na sadrove omitky penetraci ne, ze to tu omitku nejak narusi. Penetrovali jsme vice zredenou barvou a pak stacily 2 natery.
Odpovědět
Profilova fotka
@lentilkah To jsme zkoušeli také, bez penetrace a zředěnou barvou, ale výsledek byl bohůžel stejný.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied Omítková směs je KNAUF 75, v knaufu nám doporučili jejich penetraci od Knaufu, která ale taky nepomohla.
Odpovědět
@atefe a není to jen špatnou technologií výmalby? zkuste nechat vymalovat jeden pokoj jiným člověkem a uvidíte. Já se s tím zatím tedy nesetkal a když knauf tvrdí že to jde, tak to jít musí :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat jak jste to vyřešil? Jsem v úplně stejné situaci, na malbě se “sráží” barva a dělá to fleky, na napenetrované i nenapenetrované, ať se to vystříká pistolí nebo válečkem, dělá se to i sousedovi, který nechal dělat omítky hned po mě. Prosím o každou radu, už jsme vyzkoušeli vše možné. Malíř je z rodiny, profesionál, který už dělal sádrovek milion a tvrdí, že bude chyba v Knaufu, už to jednou viděl. Říkal, že Baumit tohle nikdy neudělal.
Odpovědět
@svobtom Tož , obávám se, že Vám již neodpoví. 😉
Odpovědět
@svobtom mal som to podobne, najhoršie namalované miesta som prebrúsil, napenetroval a znovu natrel, ale nejak super to nieje. Natieral som prointerier profi. Trochu lepšie to šlo ak sa napenetrovalo penetráciou najskôr 1:8 a potom 1:4, penetrácia od colorlaku - to poradil technik colorlaku.
Odpovědět
@tino2 tak po schůzce s majitelem firmy, která dělala omítky a zástupcem knaufu... oba tvrdí, že je to penetrací, prý špatně zvolená, stále si stojím za svým a vím na 1000% procent, že penetrací to není. Přesto jsem poslech rady obchodního zástupce o “zázračné” penetraci od Knaufu grundierung, prý s ní to bude dobré, no nebylo! Je to o malinko lepší, ale určitě ne dobré. Takže reklamace běží dál. Jediné co pomohlo je přestěrkovaní finiškou...(vyzkoušeno na cca 3m2) takže komplet přestěrkovat celý dům. Ale kdo to bude platit? No já určitě ne 😁 Foto po penetrací od Knaufu a výmalbě
Odpovědět
@svobtom a čo si iné čakal od Knaufu ? ja som sa tiež pýtal, tak Knauf sa vyhováral že zle zagletované omietky, omietkári zas na knauf. A mal som knauf 75 Diamant. Ale poľský., aj keď podľa mˇna je to jedno, možno ak by som kúpil tu tak by bol ten istý. na strop dávali niečo iné, tiež sádrovú ale ľahčenú , iný výrobca a tam to nerobilo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@svobtom Jak jste dopadli? Mam zcela stejny problem,ted jsme u treti penetrace a Knauf take doporucil jejich uzasny Grundierung. Myslim ze vysledek bude stejny... Merili jste vlhkost omitek?zkouseli jste strikani barvy?(misto vymalby valeckem)
Odpovědět
@ik001 dopadli jsme tak, ze omítky mi dělali “bez papíru”, dali jsme si skoro do držky nakonec jsme to přetáhli na vlastní náklady vnitřní stěrkou od primalexu. Ohledně postupu malování, tak to dělal blízký kamarád malíř, má mašinu za 100litru, tou to první nastříkal a strašný, teprve potom se to vzalo válečkem a taky strašný. Furt odebírali nějaký vzorky do laboratoře a hovno z toho, jejich vyjádření, že materiál je v pořádku. Jediné co pomohlo, tak všechno přestěrkovat, přebrousit a potom malba už byla v pohodě. Přeji pevné nervy a klidně dej vědět jak jste dopadli.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Moje zkusenost s Knauf MP 75 L: a) koupit v Nemecku, nejde tomu verit, ze prodavaji u nas stejnou kvalitu (a vyjde to tam levneji, o dost) b) kdyz to nanasite (masinou samozrejme) a pak dokoncujete a pak to prvnich par dni schne, nesmi prset, byt moc vykyvu pocasi atp. Spatne to schne. Kdyz to spatne schne, dela se tomu "sinterhaut / sinter skin" cesky nevim, jak se to rekne. Je to prakticky leskly povrch z uhlicitanu vapenateho. Ten funguje jako bariera. Kde se udela, mate uplne jine povrchove vlastnosti. Je tenky, ale dost odolny. Poznate to, ze se trochu leskne, kdyz se podivate zboku. Sice rikate, ze jste smirkovali. Ale dost malo bych rekl, jen tak sudli sem sudli tam. To je zaklad vasich problemu IMHO (mimo spatne schnuti ted). Tomu nepomuze sebelepsi disperze. Nekdo to rozpousti kyselinou, ale to mi prijde jako pitomost, proste mechanicky sundat. Proto presterkovani pomohlo. Otazka cim jste to udelali a jak dlouho to vydrzi. Dalsi problem asi vyber barvy. Uplne nechapu tuhle modu davat na mineralni vysoce prodysny povrch umelohmotne barvy, fakt ne. Proc tam nedate nejakou mineralni (silikatova disperze treba). Krasne s povrchem omitky zreaguje a prolne se a mate pokoj na hodne dlouho. Nezacpe to pory a dycha to podstatne lepe, min plisni, ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?