První řada a otvory na dveře

Dobrý den, založili jste první řadu celou nebo jste už v první řadě vynechali otvory na dveře? Budeme mít zateplení 20 cm plus podlaha, takže mi logicky přijde lepší založit první řadu celou a otvory založit v druhé řadě. Uvažuji správně? Děkuji.
Odpovědět
to se dá vždy dozdít
Odpovědět
Já bych to udělala asi hned. Stejně to pak budete muset podezdit pod dvere
Odpovědět
@sokil Předpokládám se bavíme o odvodových stěnách a ne vnitřních. Jinak přesně toto jsem také řešil. Záleží z čeho stavíte a jak moc řešíte tepelné mosty. Pokud pasiv tak pak vynechat a dát purenit případně jiné řešení např. XPS a ocelové stojky. Spíše se přikláním k purenitu, je to dražší, ale v případě XPS bych měl obavu, aby tam za ty roky něco nevlezlo. Tady se to hojně řešilo: http://www.ostavbe.sk/ako-podbetonova... můžete studovat.
Odpovědět
@sokil Já bych nechal otvory už od prvního šáru a následně dozdil. Okna mívají podkladní profil, nevím jestli různě vysoký, tak aby jste to trefili. Pokud bych honil každý W, tak bych dal purenit nebo něco podobného, případně jeden projektant pasivních domů na slovenské verzi MS s úspěchem používá ytong lambda.
Odpovědět
Máme to stejný, první šár je vlastně podlaha a určitě budeme dozdívat, popřípadě řešit purenitem. Nedokážu si představit, jaký by tam byl pak bazen, v případě, že by pořádně zapršelo :-N takhle to aspoň půjde vymetat otvorem na dveře a terasu
Odpovědět
@voky115 pravda, pravda, další důvod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?