Jak moc jste řešili řezání cihel při projektování?

Profilova fotka
Jak moc jste řešili řezání cihel při projektování? Projektant nám upravuje okna tak, aby se nemuseli řezat cihly, tedy násobky 25. Jak moc jste to řešili Vy? Některé rozměry oken nám prostě vycházejí tak, že řezat budeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, v projektu jsem se to snažit taky nějak řešit, ale nějakému řezání se stejně nevyhnete.
Odpovědět
Profilova fotka
@jonnyj Projektant nám to strašně komplikuje, chceme do spíže prostě malé okýnko, a on to prostě natahuje podle těch cihel :D
Odpovědět
@117andrea117 To byste ho měli spíše chválit :-). Někomu je to fuk a pak má dům jako "cedník" :-D . Ale jsou i "půlcihly".
Odpovědět
Profilova fotka
@117andrea117 Tak aby si pak neřekl ještě 50% ceny že s tím měl více práce. Z čeho budete zdít? Např pálený heluz nebo porotherm mají určité tolerance.. na výšku jsou sice přesně broušené, ale do stran to už je jiná.. A okno se stejně dělá na míru, takže to je jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme u Ytongu tohle resili, ale stejne se reze. Ale spis nam slo o to, aby se nemuselo dorezavat 5 cm :-) Ale je to na vas, jak se vam barak libi, zednici si poradi
Odpovědět
@117andrea117 Na výšku to může mít smysl, ale na šířku určitě ne. To vám nikdy nevyjde. A u té výšky je to taky různé. Výšky oken mohou mít různé rozměry. Je dobré aby byly horní hrany překladů osazovány po modulu 25 cm, a pak bude výška okna třeba 60 cm, tak pak sice budete řezat cihly na výšku, ale jen těch pár parapetních. Je to o prioritách. Mnohem důležitější je to u celkové výšky vyzdívek. ...tam vidím jako velkou chybu některých projektantů když si udělají světlou výšku místnosti a tak nějak jak se jim líbí a od toho pak odvíjí výšku vyzdívek. Pak defakto musíte řezat všechny cihly po obvodě a nebo to případně řešit pomocí úpravy věnce pokud to jde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?