Je nějaký rozdíl mezi Ytong a Hebel?

Ahoj, napoví mi někdo, jestli je nějaký rozdíl mezi tvárnicema Ytong a Hebel? Nebo je to totožný systém? Díky.
Odpovědět
Chtěl bych obnovit toto téma, má někdo zkušenost s Hebelem? Ve stavebninách mi jako alternativu Ytongu nabídli Hebel. Tvárnice jsou sice menší, je třeba asi o 1/3 kusů víc, ale výsledná cena je o 1/3 levnější. Volal jsem přímo do Xelly a tam mi řekli, že cihly se vyrábí ve stejné fabrice a přesnost je totožná jako u Ytongu. Jediný rozdíl je prý v receptuře a ve vlastnostech. Otázka zní, je Hebel dobrá alternativa k Ytongu? Díky za odpovědi. Pavel
Odpovědět
@paveler zdar, já jsem z toho nakonec postavil všechny příčky v baráku a zatím všechno stojí. Ani elektrikář nebo vodař si neztěžovali, že by něco tím jejich kutáním praskalo apod. Všechno drží jak má. Tvárnice jsou přesné, jenom mi přijde, že jsou o malinko těžší, ale je to zanedbatelný. Jinak rozměrově jsou menší. Pro srovnání tvárnice Ytong příčka (599x249x100) a Hebel příčka (500x200x100). A cena je u Hebelu mnohem nižší, takže se to vyplatí. U mě vyšlo celý patro v příčkách na 11 tisíc. U Ytongu by to dělalo asi 24 tisíc +/-. Lepí se to stejně. Klasickej pórobeton. Pokud máš možnost, tak si to pořiď.
Odpovědět
Mám z toho celý barák. krom toho, že zedníci nadávali, že to jde pomalu (tvárnice je nižží oproti ytongu 200mm/250mm) si nikdo na nic nestěžoval. Cenový rozdíl byl dost velký, m2 zdiva z HEBELu tl.300mm mě vyšel na nějakých 550kč.
Odpovědět
@hanis000 souhlas. Jaký máš omítky?
Odpovědět
@wendhelin uvnitř jsou sádrové omítky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
zdravím, jak to tady tak pročítám tak HEBEL vychází asi líp cenově ale jak je to s vlastnostma? chci stavět bez zateplení půjde to i s HEBELem?
Odpovědět
Profilova fotka
@vojta_gimli_sevcik mi jsme stavěli z Heblu, izolace je rozdílná v jen minimálně... Manžel to hodně studoval a nakonec na doporučení strejdy zedníka a našeho stavitele jsme postavili z Heblu. Cena vyšla o dost levněji. Nevím jak to je, ale nepřestal se náhodou už vyrábět ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?