Schodnice ukotvené ke zdi, jak na to?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,zda máte někdo schodiště, kde z jedné strany jsou schodnice podepřené ocelovou kontrukcí a z druhé strany ukotnvené ke zdi? Posílám i foto. Tohle schodiště jsme si vybrali, ale zkušenosti nemáme žádné. Jakým způsobem by bylo vhodné schodnice zakotvit k nosné cihlové zdi? Má někdo zkušenost? Děkuji moc ;-)
Odpovědět

Odpovědět
No ono to na tom obrázku vypadá velice pěkně, ale jako nic víc než lepší žebř bych to nehodnotil, vše ze schodiště bude padat dolů. Kolik stupňů má mít to schodiště? Ty stupně jsou jen ze dřeva, ty přece nelze jen tak zazdít. Ta ocelová konstrukce má být kotvena do čeho? Z vrchu asi do konstrukce stropu. Z jakého materiálu je?
Odpovědět
@marielob ten obrázek není fotka, je to jen vytvořený návrh interiéru v počítači. Takže nikdo neřešil, jestli je to takto proveditelné. Skutečnost je většinou podstatně jiná. Vypadá to pěkně, praktická stránka je horší. A´t už se jedná o realizovatelnost, používání, či údržbu. Doporučím hledat na internetech, kde jsou podobná schodiště občas k nalezení v reálných domech.
Odpovědět
Dekuji za odpovedi. V tydnu k nam ma prijit truhlar a poresime to s nim. Konstrukci uz mame hotovou a nebyl v tom problem. Schody zakotvene ke zdi se pry bezne delaji v dnesni dobe takze by to taky nemel byt problem. Navrhari s tim take nemeli problem, takze jsme si mysleli, ze schody by mely byt normalni a funkcni. Predevsim budeme mit schody v obyvacim pokoji takze jsme potrebovali neco hodne vzdusneho a designoveho. Pokud by byl prostor a moznosti urcite bychom udelali plne betonove schodiste, ale bohuzel to nejde. Chtela jsem spis vedet, zda nekdo podobne schodiste ma a ma tak realnou zkusenost.
Odpovědět
@marielob Na obrazku je zobrazene konzolove schodiste. Uvazovali sme o nom, no nakoniec sme si vybrali bocnicove. Je pevnejsie a stabilnejsie :) V interieri tiez nevyzera uplne zle.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?