Porotherm 30, jak se řeší skol?

Ahoj stavebníci. Potřeboval bych ověřit pár věcí. Budu stavět dům z cihel porotherm 30 na pěnu a chci se zeptat jak se v tomto případě řeší sokl. V nabídce cihel jsem našel soklové cihly pro zdi 30, ale mají úplně stejné rozměry jako cihly, kterými budu dále pokračovat ve zdění domu. To znamená, že tam nebude žádný úskok ? Díky
Odpovědět
Záleží, jaký detail ti navrhl projektant. U zdiva z třicítek + zateplení se odskok nedělá. Na fasádu se použije polyš např. 20cm a na sokl např. 18 cm.
Odpovědět
Super, díky za odpověď. A jestli můžu ještě jednu otázečku. Budu rozesílat poptávky do stavebnin na materiál. Zašlu jim projekt a oni spočítají materiál, který budu potřebovat. Zajímá mě, jestli tam budou zahrnovat úplně vše jako právě ty soklové cihly, rohové cihly, překlady atd nebo se to musí specifikovat. Konkrétně u těch rohových vím, že se vazby dělají např. zkracováním celých cihel atd. ale viděl jsem stavby právě s použitím těch rohových a polovičních cihel. S čím tedy budou stavebniny počítat ?
Odpovědět
Stavebniny, resp. výrobce ti to spočítá tak by ti tam dal těchto doplňkových cihel co nejvíce. Že to bude spočítáno od výrobce přesně se spolehnout nemůžeš. Doporučuji s to spočítat sám. Nic na tom není.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?