Stavba bungalovu - obvodové zdivo Ytong 450mm a vnitřní příčky 100mm

Chtěl bych se zeptat kdo s tímto zdivem má postaveny dum a co říkáte na šířku příček jak se v takové šířce upevňují skřínky,umyvadla a pod. nebo vysekává voda? Takto mi to naprojektovali ale radeji se ptám na rady Předem děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
@lukasresetka Nevím, třeba s tím počítá projekt oddělením místností šatnami a pod, ale pokud jsou místnosti nalepeny na sebe a třeba ještě i koupelna u ložnic, tak bych 100 mm nedal hlavně z důvodu hluku. Teda pokud jsou taky ytong nebo jinej porobeton.
Odpovědět
Úplně Souhlasím s výše uvedeným. Máme takhle postaveno. S upevněním zavesnych skříněk problém nebyl. Ale přenos hluku je katastrofa. Ještě že ložnice nesousedí s obytným prostorem.... Obcas mi prijde, nejen že pricka netlumí hluk, naopak že to snad zesiluje. Znovu bysme Ytong na vnitřní příčky nepouzili
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme v plánu příčky z Ytongu, ale z Ytong Silky, máte někdo zkušenost, jestli je opravdu podstatný rozdíl mezi obyč Ytong a Silkou u příček, co se týče hluku???
Odpovědět
@jadie realnou zkusenost jeste nemam, ale taky budu nektere pricky ze stejneho duvodu realizovat ze silky nebo jineho vpc. Staci se podivat na objemovou hmotnost a hodnoty nepruzvucnosti a je jasno.
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla na návštěvě v domě, kde mají příčky z 10 YTONG a hrozné, slyšela jsem z vedlejšího pokoje i jejich rozhovor.
Odpovědět
já stále nechápu proč se tolik lidí brání vnitřním příčkám z sdk... Snadná montaz, levné, hlukově bezkonkurenční, atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@requied mozna proto ze je to moc jednoduchy :-)
Odpovědět
Taky budeme stavet z ytongu, jen nevim jestli 450, nebo tenci a zateplit. Ohledne pricek. Mezi pokoje dame nejspise sadrose s vatou a mezi mimoobytne asi 150silku. Kvuli hluku.
Odpovědět
Známej to má a k tomu, že je přes to dost slyšet, tak ještě navíc jsou vidět vlasové praskliny na omítce v místech spár. Rozhodně doporučuji sádrokartonové příčky a to nejlépe dvojité opláštění.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikde nemohu najít vůbec žádné informace lidí, kteří příčky ze Silky mají, jestli je to opravdu hlukově dobré nebo není :(
Odpovědět
Na slovenské ms někdo realizoval. Třeba zde http://www.modrastrecha.sk/blog/dusan...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, u příček Ytong P2-500 100mm se velmi jednoduše upevňuje vnitřní mobiliář a sanitární technika, v těchto případech je spíše důležité použití správné kotevní techniky. Co se týče rozvodů, je nutné posoudit konkrétní případ.
Odpovědět
Článek se načítá
@ytongcz Bude lepší tam asi dát 150mm? Ytong
Odpovědět
@lukasresetka mozna bude lepsi sadrokarton
Odpovědět
Hlavne z duvodu prostupu zvuku. Ten ytong nebude idealni
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?