Stavba domu z tvárnic Betong - máte zkušenosti?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost se stavbou a následným bydlením v baráku z tvárnic Betong v kombinaci s vnitřním zateplením (stříkaná idol.pěna) . Vyskytla se nám teď možnost koupit novostavbu z tohoto typu zdiva a zdá se být kvalitní a hlavně úsporný pro následující bydlení. Zajímaly by mě hlavně měsíční náklady za plyn popřípadě elektřinu. Děkuji za případné reakce
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nemám sice přímo tento systém, ale stavím ze stejného systému české firmy Best. http://www.bestunika.cz/cz/katalog/be.... Také mám vnitřní izolaci, ne stříkanou, ale z polystyrénu a sadrokartonu Rigibs. Pro tento dům jsme se rozhodl proto, že v něj kamarád již 3 roky bydlí. Dům je komplet vč. topení na elektriku a náklady jsou více než přijatelné (kolem 3.500,- měsíčně). Jelikož je to podobný systém klidně bych ho koupil. Tedy zaleží na velikosti a ceně, popř. si nechte postavit nový dům. :-)
Odpovědět
@petkra ty náklady 3500,- jsou celkově za elektřinu nebo jen za topení? a dům by měl 150m2 podlahové plochy s podlahovým topením a cena by byla cca 2,5mil s DPH (na klíč). Bylo nám řečeno, že v takovém domku jsou měsíční náklady za plyn 1000,-. Na fórech se na tento systém docela lišily názory, některé byly pozitivní, ale některé i negativní vůči právě vnitřní izolaci, která dle názorů způsobí, že dům nemůže dýchat. Co jsem se dočetla, tak betong by měl být právě v tomto ohledu naprosto prodyšné, ale mám strach, že ta pěna, která by měla být obdoba polystyrénu, dům úplně uzavře. Jsem ale ráda, že vaše zkušenost je pozitivní :)
Odpovědět
Profilova fotka
Celkově za kompletní elektriku + 800 máme vodu, 350 internet, takže celkem 4650,- komplet. A dům právě u mne se neuzavře.Protože se danné sendviče se dávají na tzv. buchty( bobek z lepidla :-) ) a tím se připojí ke zdi. 150 m2 + podlahové topení je celkem přijatelná cena a předpokládám že je cena bez kuchyně. Já mám 127m2 za 2.1 mil :-) bez podlahového vytápění. http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/p...
Odpovědět
pěkný domeček máte vybraný :)..a to je dobrá cena 4650,- a stejně tak těch 2,1mil. :).... a ano cena je bez kuchyně... a udrží se v baráčku po vytopení teplo dlouho? četla jsme, že i stěny jsou krásně prohřáty právě díky vnitřní izolaci, je to tak?
Odpovědět
Profilova fotka
@eb1212 ano je to tomu tak, ale rychleji ztrácí teplo,nicméně zase je tu protiváha rychlost vytopení celého domu. Na internetu je i studie pro a proti vnitřní vs. vnější izolace. Třeba příklad : vytopit celý dům z 15 stupňů na 23 = vnitřní izolace a přímotopy cca 20 min- vnější izolace cca 4 hodiny, naopak tepelná ztátovost z onich 23 st. na onich 15 st.= vnitřní izolace cca 2 h, vnější izolace cca 5 hodin. Takže jsou i negativa. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?