Stavba na lepidlo, čím nanášet?

Profilova fotka
Ahoj,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost se stavbou domu na lepidlo a čím jste právě to lepidlo nanášeli? Nechce se nám kupovat nanášecí válec za 7000Kč,tak jsem na netu našla,že to jde i malířským válečkem.Máte někdo tu zkušenost?Jde mi o to,aby to ten váleček nanášel celoplošně.Budeme stavět z Heluz Family 44.Moc díky za odpovědi.
Odpovědět
@zizzy Ahoj, my jsme sice stavěli z Porothermu, ale váleček jsme si půjčili ze stavebnin, kde jsme cihly kupovali. Zařídil nám to obchodní zástupce Porothermu, řešil jsem to totiž nejprve přes něj. Zkus tedy zavolat nějakému zástupci Heluzu, podle mě něco podobného také dokáže zajistit.
Odpovědět
Profilova fotka
@raven_kix Díky,my jsme se už ptali,a v žádných stavebninách tady to nepůjčují.Pomalu ani nevěděli,co je to zakládací sada.:o)) ale díky,skusím třeba někoho od Heluzu sehnat.
Odpovědět
Profilova fotka
@zizzy My jsme začali stavět včera a zvolili jsme variantu na celoplošné lepidlo (i přes "frflání" zedníků, jak je práce na tenkovrsté lepidlo a pěnu jednodušší). Budeme si nanášecí válec půjčovat přímo z Heluzu (dnes by měl přijít).Stavíme taky z Heluzu Family 44. Budete i zateplovat?
Odpovědět
Profilova fotka
Aha,tak skusíme zavolat do Heluzu jestli nám taky neporadí nebo nepůjčí.Díky.Zateplovat v plánu nemáme.Proto jsme volili i tyhle cihly...snad to nebude do budoucna problém.:o))
Odpovědět
Profilova fotka
@krikri01
Odpovědět
@krikri01 Heluz Family 44 bych nezateploval, není to ekonomicky nejlepší varianta. Tepelněizolační vlastnosti má dobré. jestli zvažujete zateplovat, měli jste volit jinou cihlu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 @zizzy My právě zvolili tuhle cihlu, protože zateplovat nechceme. Ale "kolemdoucí" nechápavě kroutí hlavami (prý dnes standard :-D ), tak se ptám, jestli to někdo vidí taky jinak ;-)
Odpovědět
@krikri01 nám se barák stále pořád kreslí, i když dispozici máme snad už finální. Než jsem se o stavbu domu začal trochu zajímat, tak jsem taky myslel, že zateplovat barák je běžný standard a pak jen záleží na tom, kolik izolace se dá. Jak jsem se ale vyptával, zjistil jsem, že někdo izolovat chce a někdo ne. Ten kdo nechce, má k tomu většinou nějaké své důvody, většinou dává na nějaký svůj pocit. Pak jsou další, možná více "pragmaticky" uvažující, kteří zateplují. Nejsem odborník, jen amatér, co si občas něco přečte a došel jsem k závěru, že asi ani jedno není špatně, každej ať si postaví podle svého (jen zateplovat Heluz Family 44 je asi opravdu hloupost a vyhozené peníze za dražší cihlu :-) ). Určitě je lepší nezateplit, než zateplit špatně. Já si budu u projektanta prosazovat tenčí cihlu, nejspíš 30tku a zateplit, i když taky dával trochu najevo, že on by dal 44 bez zateplení. Topit plánujeme plynem. Dostáváme se ale mimo téma této diskuze, takže už raději nic nepíšu! :-)
Odpovědět
@zizzy No ona to byla asi náhoda, že to zrovna půjčili tam, kde jsme kupovali cihle. Mají asi vybrané stavebniny, kde to půjčují. Snad se dohodnete :). K tématu zateplení. Já jsem pro variantu co popsal @radim83 radši slabší zdi a silnější izolace. 1cm izolace má většinou lepší izolační vlastnosti než 1cm zdiva a navíc při zdění můžou vzniknout nějaké nedokonalosti (případné tepelné mosty), které izolace napraví. Máme 30cm Porotherm a 18cm polystyren.
Odpovědět
@krikri01 @radim83 @zizzy tady je jeden z příkladů z praxe (a zdaleka ne jedinej), že cihly 44 bez zateplení nejsou zrovna ideální volba... http://www.modrastrecha.cz/blog/anitia/#
Odpovědět
@kamilape já bych je nezatracoval. Nejsem žádnej odborník, takže nebudu konkrétní. Věřím , že na vině nemusí být zrovna zvolené cihly, ale že to může být i nějaký jiný stavební šlendrián.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 My budeme topit dřevem,splynovací kotel a ještě máme připravený krb s přikládáním zezadu.My už máme cihly koupený a zaplacený,tak už s tím asi nic neuděláme.Zateplit můžeme kdyžtak vždy.:o)) Ale i náš projektant nám říkal,že je to dobrá volba,že s tím má zkušenosti.Tak nevím.On asi na to má každý svůj názor a později i zkušenost.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@krikri01 A jak vám zatím stavění šlo? My asi začneme zakládat o víkendu.Ještě musíme dodělat lepenku,a zrovna tady leje.Jo,to že nebudeme zateplovat tady taky nikdo nechápe. :-) každej to teď bere jeko samozřejmost.No uvidíme,kdyžtak se zateplí později a vyhodili jsme peníze za drahou cihlu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape Díky za příspěvek,uvidíme do budoucna.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?