Stavba z cihel Porotherm plněných minerální vatou - recenze

Zobraz úvodní příspěvek
Dobrý den, uvažujeme o stavbě z cihel Porotherm plněných minerální vatou. Máte někdo zkušenosti se stavbou z těchto nebo podobných cihel bez dodatečného zateplení? Děkuji
Odpovědět
1
8
9

Odpověď na příspěvek od wartx:

@dopcom jo, jo.. hele a co ten pasivní dům? jaký …
@wartx Na to asi definícia neexistuje, ale napr. NZÚ malo kedysi parameter pre pasívny dom potrebu pre topení <15 kWh/m2/rok, teraz je to <20. Plus ďalšie požiadavky, podiel neobnoviteľných zdrojov, nutná rekuperácia a tak. Ale to sú podmienky dotačného programu. Iná definícia kedy už je to pasiv a kedy ešte NED, to asi nikde nie je.
Odpovědět
Profilova fotka

@dopcom jo, jo.. hele a co ten pasivní dům? jaký …
@wartx no když svolíš správný materiál tak máš polovinu úspěchu za sebou 😅 pak to samozřejmě závisí i na různych technologiích co bude zřejmě potřeba, no není na škodu i takový BDT.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od matusska6:

@eewin jó takhle 😀 no jasně rozumím a uplně chápu…
@matusska6 jsou to teprve dva roky co bydlíme jakože už bydlíme a nic víc neřešíme, no za tu dobu jsem pomáhal i na nějakých dalších stavbách a celkem mně to zaujalo jak se ten materiál vyvíjí, že výrobci dbají na to aby tedy snížili například riziko těch tepelných mostů.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od eewin:

@matusska6 jsou to teprve dva roky co bydlíme jak…
@eewin teď jsem narazil na jednu inovaci cihelných tvarovek pro roletové překlady. Skvělé právě pro ten pasivní dům 👍️
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dopcom:

@eewin teď jsem narazil na jednu inovaci cihelnýc…
@dopcom To nie je úplne novinka, akurát tieto systémové veci sú drahé jak sviňa.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od matusska6:

@wartx no když svolíš správný materiál tak máš po…
@matusska6 myslíš blower door test? je to nutný? @dopcom co konkrétně myslíš? @roman_ tak ale co v dnešní době není řekněme si na rovinu 😁 hlavně ať je to kvalitní a ať to za ty peníze stojí..
Odpovědět
Profilova fotka

@matusska6 myslíš blower door test? je to nutný? …
@wartx tak pro pasivní domy je to podle mně dost zásadní věc 😅 i když je pravda že mnoho stavebníků to podceňuje no ve výsledku budeš mít jistotu a hlavně jsi krok blíž ke výraznému ušetření za vytápění 😉
Odpovědět

@matusska6 myslíš blower door test? je to nutný? …
@wartx Blowerdoor test by som si nechal urobiť určite aj v prípade, že by som to kvôli dotácii nepotreboval. Je to také overenie, že je všetko v cajku a nikde (hlavne na oknách, to by som potom reklamoval) nemám žiadne netesnosti.
Odpovědět
1
8
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?