Strojní sádrové omítky na vlhké zdivo - jak řešit?

Ahoj všem. Chci se jen zeptat, zdali má někdo zkušenost s těmito omítkami na vlhkém zdivu. Konkrétně Porotherm 30 profi. Bohužel mi nateklo do zdiva skrz konstrukci při realizaci střechy, což mě trápí, ale stalo se. Už to vysychá 3 týdny, mnoho míst, kde bylo hodně mokro již je krásně vyschlých, s vlhkostí kolem 8%. Ostatní zdivo, příčky a tak, které byly suché, mají do 5%. Bohužel, je zde ještě pár míst, kde je vlhkost cca 13-17% (z celé stavby asi 5m2, je to na severní straně, která logicky hůře vysychá, protože tam nejde sluníčko. Ještě týden počkáme, má být hezky, ale realizoval někdo omítku na vlhké zdivo kolem 10%? V omítkách je vody poměrně hodně, tak zdivo tak i tak navlhne a pořád může jít vlhkost ven. Cestu si určitě najde. Pokud někdo máte podobnou zkušenost, napište. Díky.
Odpovědět
S vlhkostí úplně neporadím, ale do míst, kde nesvítí slunce a zdivo se tedy neprohřeje, bych umístil např. elektrický vysoušeč. Stačí se podívat v okolí po půjčovnách, tím ten odvod vlhkosti urychlíte.
Odpovědět
@lukoid No to je takové diskutabilní teď. Já měl vysoušeče asi na 4 dny. Pomohlo to, ale stavba musela být zavřená, aby dovnitř neproudil vlhký vzduch z venku. Bylo mi řečeno, že teď v tomto suchu je lepší prostě mít okna dokořán a větrat.
Odpovědět
Tak omítky už se rubou, jsem zvědav :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?