Tvárnice Izoblok. Staví z nich někdo?

Profilova fotka
Dobrý den, včera na veletrhu jsme viděli tyto dřevocementové tvárnice s polystyrenovou izolací a docela nás to zaujalo. Chceme se zeptat jestli z tohoto materiálu někdo staví nebo už má postaveno a jaké máte zkušenosti?
Odpovědět
@petamart Podobné s názvom Durisol majú ľudia. Ak Vás netrápi cena a početné tepelné mosty, tvorené prepážkami drevocementových prepážok... Malá pomôcka: http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl... ;-)
Odpovědět
@petamart Máme Velox. Stále se to zdokonaluje, teď už se užívá polystyren šedý s grafitem. Máme skladbu 150 beton, 180 šedý polyst. a R=6,38 blacksr má v tabulce ještě nějaké starší hodnoty. Zkušenosti máme výborné, jde to velmi rychle. Začali jsme v dubnu, v listopadu jsme se stěhovali. Bydlí se nám krásně, velké mrazy jsme přežili úplně v pohodě. Je pravda, že jsme eliminovali mokré procesy - v podlaze více izolace a méně betonu, místo omítek sádrokartony. Takže nemáme žádné problémy s vlhkostí . pohybuje se stále kolem 50 %, když mrzlo, tak i méně. Jediné, co nás trochu překvapilo je zatím poměrně nízká akumulace (která by u tohoto materiálu měla být značná). Volali jsme i výrobci a dozvěděli jsme se, že se to určitě zlepší, přece jen je to čerstvé. Ale to stejně nemá na spotřebu vliv - dřív se to zase vyhřeje. Takže k tvé otázce - jsme maximálně spokojeni a užíváme si bydlení v novém baráčku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?