Staví někdo z cihel VPC kalkandstein?

Lidi staví někdo z tadytěch cihel? chci stavět bungalov svépomocí a mají zajímavou cenu,jak je to s tou dopravou?vychází to líp než od jiného výrobce VPC?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@melin6 Tohle by mě také zajimalo,mě projektant navrhl VPC Km Beta,tak sem zvedavej jak je to s cenami..jinak,když píšeš,že mají zajímavou cenu,tak s jakým materiálem si srovnával?
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 z KM beta jsem stavel jadro domu a moc nedoporucuji, nejsou zrovna nejpresnejsi a nesedi na sebe jednotlive kanaly pro vedeni kabelu. Kalkandstein je na tom pry vyrazne lip.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme kalksandstein a tvárnice jsou jedna jako druhá. Zvažovali jsme ještě Vapis. KM Betu jsme vůbec nechtěli. Ještě jsme přemejšleli o strojním zdění, ale nakonec jsme do toho nešli
Odpovědět
Profilova fotka
Tak že bych to ještě přehodnotil?Sám projektant má z toho postaveno a nestěžoval si..jaký je cenový rozdíl tedy mezi KM Berou a Kalksandstein?
Odpovědět
@xhex jak je to s tou dopravou? Moc tomu nerozumím, vapis mám cca 25km od stavby ale tak bych chtěl vědět přesně jak to je
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 přiveze ti to návěs z Německa. Když nám chybělo pár tvárnic, tak jsme si vzali zbytek z nedaleký stavby. Sáňky a palety jsou na zálohu, dají se vrátit v Praze
Odpovědět
@xhex a ta cena dopravy?
Odpovědět
@jarda87 i s dopravou po západě Čech Praze je to za 608kc/m2 a vapis vychází myslím že o 120kc dráž bez dopravy
Odpovědět
Profilova fotka
neni přímo položka "doprava", ale tvárnice maj různou cenu podle pásma: http://kalksandstein.cz/index.php?pag... takže ideálně nechat si zpracovat cenový nabídky a uvidíš
Odpovědět
@xhex na ty pásma jsem koukal a jsem v pásmu a což je cena s dopravou 608kc/m2
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den. Musim reagovat na nazor presnosti cihel KM Beta. Stavim svepomocne vcelku velky (10x12) patrovy RD, kde mam dostavene kompletni prizemi a opravdu jsem se nesetkal s vetsi nepresnosti cihel. Cihly maji +/-3mm toleranci (tusim). Problem s nepresnosti vidim spise v "rukach".. Pokud by jste byl nekde od Ml.Bol, mohu ukazat primo na stavbe onu 'nepresnost'
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, vzhledem k tomu ze se ma zdit na 2mm sparu je 3mm vyskova nepresnost celkem neprijemna.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pomáhal jsem kamarádovi na stavbě kde stavěl z KM Bety a nebyl tam žádný problém s nepřesností
Odpovědět
Profilova fotka
asi to bude tim, že každej má toleranci "přesnosti" někde jinde :) a když se zdí 10 řad, tak se ta nepřesnost 3mm pěkně nasčítá. Kalksandstein dělá i velkoformátový cihly určený pro strojní zdění. KM Beta je nedělá, protože prostě nejsou schopný vyrobit takhle velký cihly přesně, na těch malých se to ještě ztratí
Odpovědět
Vyzdil jsem svépomocí z KMBeta celkem velký domek (320m2 obvodového a nostného zdiva) z VPC 20cm tl.. Přesnost cihel byla v pořádku až na pár kusů které byly výškově rozdílné. Stalo se cca u 40 kusů že měly větší výšku o cca 3 - 4 mm vyšší tj. nebyly 248mm ale třeba 252mm - tyto cihly jsem dával na poslední řadu pod věnec. Jinak vše OK. ;-) Za mě tedy KMBeta v pohodě a hlavně cenou byli o dost níže oproti VAPIS (cca 50 tis. rozdíl) a Kalk (cca 90tis rozdíl). Záleží na tom kde je stavba protože cenu navyšovala doprava která je do MSK nejdražší (poslední zóna). Příště bych šel do KMbeta znovu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu, nereste nepresnost! Srovnate to vencem, ale moc to nebude ;) KM Beta ma vybornou technickou podporu, obzvlaste p. Dvorak, ktery je velice ochotny. Ten kdo chce stavet z velkoformatu, musi pocitat s vetsi vahou. Zdatnejsi nema problem (16DF) vystavet po pas. Problem u VPC je jedine s preklady, ktere vazi 200-300kg bezne a zvedat je ve ctyrech je nesmysl! Pokud chcete, ptejte se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wwwdancer Tak to rád slyším..S tema drážkama a řezáním do zdiva je to tak těžký,nebo se to dá zvládnout?Na kolik vyjde m2 zdiva v tloušťce cihli 24cm?
Odpovědět
Profilova fotka
Abych se priznal, nevim kolik stoji m2 a ani me nenapadlo to takto prepocitavat. Doporucuji poptat ve vice stavebninach a vzdy se najde lepsi nabidka. Ja poptaval individualne i u DEKu a tam vysla KM Beta levneji, nez kde jinde. Pak jsem nabidku ukazoval jinde ve stavebninach a ty tu svou kompletne predelali, takze jsem to mel na jednom patre zhruba o 10t levneji. (ikdyz zkusenost je takova, ze vas natahnou zase nekde jinde :-D) Mam za sebou ted stoupacky a zaciname odpady drez, umyvadlo, zachody, atd. - 230tkou bruskou s diamantakem (staci obyc Lobster cca.280kc) to jde lepe a rychleji, nez beton. Hodne to prasi a odklepavat/sekat to jde take krasne. Vetsina toho, co na webu (fora) nactete o VPC jsou polopravdy. Napriklad o nepresnosti, odstipavani, vaze cihel, vaze prekladu, kvalita lepidla....... Nebojte se toho, ono neni ceho 8-)
Odpovědět
@wwwdancer to vam dali takovou slevu aby to i s dopravou vyslo levneji nez kalksandstein? Kde maji cenu na 175 608kc/m2 i s dopravou, teda pro me, jsem v zone A
Odpovědět
@wwwdancer a staci vubec 17.5cm na bungalov?
Odpovědět
@melin6 když se správně navrhne tak ano ;-) stavíse z toho až 3 patrové domy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 KM Beta ma dopravu zdarma od 5 palet, tzn. 1.np zhruba 55 palet s dopravou zdarma. Zed ze 175 s betonovym vencem je pevna jak skala. Omitky (+treba perlinka) to zpevni jeste vic.
Odpovědět
Takze tam je pouze rozdil mezi km beta z deku a kalksandstein z nemecka cca 80kc a jak jsou na tom vlastnosti pri porovnani tadytech dvou materialu?
Odpovědět
Profilova fotka
KM Betu prodavaji vybrane stavebniny, nikoliv jen DEK. Kouknete kde vsude na - sendwix.cz
Odpovědět
Ja koukal prave na Dek protoze to mam nejblíž, ale kdyz je doprava zdarma takhle tak je pak jedno kde to objednam
Odpovědět
Profilova fotka
Pozor na to! - doprava je zdarma k vam, kde si palety vylozite na vlastni naklady, nebo predem nahlasite, ze chcete kamion (rozumej souprava) s rukou (+130kc/pal) Pokud nechate material slozit ve stavebninach, pak platite marzi stavebninam (doprava dle km ze stavebnin k vam+skladani)
Odpovědět
Me to vychazi na 38 palet no coz dela teda cca 5000 coz neni tak strasny zase
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, neni. Pocitejte i se zalohou palet a opotrebeni.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravím, Mám nabídku od Vapis a Kalksandstein (Zapf Daigfuss) a celkem mě překvapil cenový rozdíl, ikdyž by to měla být jedna firma... Opravte mě pokud se pletu :-N Rozdíl je 16 tisíc, což se může zdát na celý dům jako nic, ale zase uvažuju, že 16 tady, 10 tam atd a ve výsledku už to může být pár desítek tisíc. Co se týče kvality, je nějaký rozdíl mezi KS a Vapis? Díky :)
Odpovědět
@lucka_dc Mělo by to tak být, ale zkuste schválně položit dotaz přímo do Vapisu. Vapis má prý modernější výrobnu než Kalksandstein (a snad i větší pevnost, ale neověřoval jsem to). Nicméně kolegovi před pár měsíci přišly na stavbu dle objednávky od KS bloky od Vapisu, takže je to jen možná nějaký marketingový tah, a nebo prostě měli skladem něco v jedné výrobně a dodávka byla jednodušší. Na ceně se mu to ale nepromítlo. Co vám vyšlo levněji o 16 k? Hádám, že ten Vapis, že?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?