Vyměnit KMBeta BRUS 30 cm misto Porothermu?

Mame pred zdenim bungalovu skladba zdiva cihla 30 + 20 EPS. Zrovna resime zda vymenit Porotherm 30 za KMBetu 30 cm. Pan ze stavebni tvrdi, ze pokud zateplujeme nane jit do KMBety pry je delana bez primesi popilku, pevnejsi a cenove vyhodnejsi. Zajima ne zda nekdo z KMBery zdi a jake mazkusenosti. Mame s manzelem ztrach z presnosti a servisu.
Odpovědět
Také by mě zajímalo zda má někdo zkušenosti s touto cihlou ( PROFIBLOK 300 BRUS)? Podle technických parametrů pevnejší asi není, porotherm má trochu větší objemovou hmotnost ( asi o 7%). Ale když je čtvrtinu levnější, tak to možná za to stojí, zvlášt když se zatepluje a případné nerovnosti v cihlách smaže polystyren? Co myslíte? v mém případě to udělá rozdíl cca 50000 Kč...
Odpovědět
No vypadá to, že cihla KM beta je jak paní Kolombová. V našem případě, si taky říkáme, že u zateplení na tom ani tak nebude záležet. Každopádně i stavebniny v našem okolí z KM Betou neobchodují. :( Tak tedy nevím. :-(
Odpovědět
https://stavebniny-levne.cz/ No na této stránce se dají objednat, navíc tam je doprava zdarma, asi to risknu :D
Odpovědět
@petr13 My poptali též KMBetu tak uvidíme výsledek oproti Porothermu. Trochu mě děsí, že zde není žádný názor na KMBetu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anetka2017 Já řešil stejné dilema loni v srpnu a nakonec jsem koupil Tondach Keratherm 25 broušené ,vyšly mne levněji než porotherm a pod.
Odpovědět
@suchos Na tyto cihly jsme taky narazili, říkám si v čem může být háček, že stejný výrobce prosazuje pouze Porotherm a přitom vyrábí i Keratherm. Zdil jste na pěnu nebo lepidlo ? jak jste s cihlami spokojený ?
Odpovědět
Profilova fotka
@anetka2017 Keratherm byl ještě nedávno vyráběn pod značkou Tondach nyní mám pocit že to koupil Porotherm.Takže nabízejí raději své dražší produkty.Jájsem nikdy o Kerathermu neslyšel a to zřejmě proto že nemá tak silnou PR .Mám vyzděno komplet obvod i příčky a jsem spokojený zedník říkal že je to téměř stejné jak porotherm tak tondach nebo heluz.U mne rozhodla cena protože jsem měl komplet zdivo i s lepidlem a překlady za 110 tis pro bungalov 167m2.Zdili jsme na lepidlo,namáčeli jsme cihly v kalfasu ,nepoužívali jsme váleček...nějaké fotky mám v albu..Tak přeji šťastnou ruku při výběru.....
Odpovědět
Máme KMBeta profiblok 30 a další dům bych z ní asi nestavěla. Část příček máme z porothermu, tak můžu porovnat. Nemá tak přesné zámky, to pod zateplením nevadí, ale svépomocí bych z ní stavět nechtěla. KMBeta je mnohem pevnější, ale zato křehčí (prostě jako keramický hrnek). Vrtat do ní elektro byl očistec, zato do porot. to šlo jako do másla. Co jsme si vrtali sami bylo ok, ale když nastoupili plynaři a topenáři s kangem, týden jsem nespala, jestli nám to nepadne na hlavu. Pár palet přišlo docela dost popraskaných uprostřed. Sice nám poslali další palety jako kompenzaci, ale přesto tvrdili, že je to pro 1.jakost v normě. Nejvíc si stavbyvedoucí stěžoval na křivé překlady. U porot. lícují se zdivem, ale KMBeta má cca 2cm přesah (přesah dal do interieru a dorovnal jádrovkou). Projektant nám je doporučil a vyšly asi o 40 tis. levněji, tak jsme to vzali, ale zpětně bych si raději připlatila. Někde jsem četla rýpavé hodnocení a na garáž prý stačí:) Ale dům zatím stojí.
Odpovědět
@lesla A měla jste KMBeta profiblok 30 klasickou nebo Brus? Tedy broušené cihly?
Odpovědět
@petr13 broušenou
Odpovědět
@lesla A jak je to dlouho? minulý rok?
Odpovědět
@petr13 Duben 2016
Odpovědět
Článek se načítá
@lesla Díky za přínosné zkušenosti. Nám má zdivo dělat zedník, podle nacenění je úspora cca 35 tis. , ale jak píšete otázka zda to stojí zato :(
Odpovědět
Tak jsem zjistil informace od jednoho známého, který s tím má osobní zkušenosti a prý opravdu KM BETA PROFIBLOK nebrat!, že se to rozpadá pod rukama... maximálně na garáž...
Odpovědět
Zrovna dnes jsem mluvila se známým a taky potvrdil, že z Profibloku by už nestavěl. Jsme tedy rozhodnuti na Porotherm a Heluz vše zaleží jaká cena se nám podaří vyjednat. Momentálně jsme na 42% cihly a 47 % překlady u Porothermu na Heluz čekáme.
Odpovědět
Já stavěl z Porothermu 30cm brus a soused z Heluz Family 30cm brus. Pár cihel si soused ode mě vzal a říkal, že Heluz je proti Porothermu při řezání o dost křehčí. ;-)
Odpovědět
Já zkusím poptat i ten Keratherm, to prý není tak hrozný...
Odpovědět
No manzel rozhodnul dnes ze Porotherm, ze nechce experimentovat a pak se tlouct do hlavy behem stavby. Nasli jsme stavebniny se super pristupem, vse lze vracet, maji vse skladem kdyby chybelo a sleva dostacujici, mozna by slo jeste neco vydindat, ale to uz je o par korunach. Kazdopadne prejeme vsem at vyberou dobre a jsou spokojeni.
Odpovědět
@petr13 Z Kerathermu jsme stavěli my. Zbroušené jsou dobře, jinak jsou totálně křivé :) a P15 jsou ještě křivější (nejkřívější tedy byly rohové cihly), žebra popraskaný, až nás to překvapilo. KM Beta máme příčky a rozhodně se nerozpadají, přivezli je nerozmlácené, neoštípané a oproti Kerathermu vypadají mnohem líp. Podkroví máme vyzděné z Ecotonu a to je nebe a dudy, krásně rovné cihly, zámky do sebe zapadají, jen jsou dost křehké při manipulaci.
Odpovědět
@petr13 ten Keratherm jsem poptavala, ale prijde mi xe stavebniny jako by bojkotovaly moji poptavku a nereaguji. Priorita je i moznost vracet material, odvoz palet, operativni nakup chybejicich kusu a to nam mustni stavebniny obchodujici pouzes porothermem nabidli.
Odpovědět
@teron ono to asi bude várka od várky no....tuhle jsem zase někde viděl fotku úplně popraskaných porothermů..
Odpovědět
Zdravím, taky se rozhoduji mezi různými značkam pálených cihel a jelikož tato diskuze utichla zkusím jí oživit ;-) . Vzhledem k tomu, že stavební sezoná už je v plném proudu předpokládám, že mnohým už nějaké cihly dorazily, tak se ptám jaké máte aktuální zkušenosti s kvalitou ???
Odpovědět
suchos @anetka2017 Keratherm už se nebude vyrábět, koupil ho Porotherm a ten ho zrušil, takže se dá koupit jen pokud ho má někdo na skladě. Já z kerathermu stavěl dva roky zpátky, je výrazně levnější než porotherm, měl jsem broušený na pěnu a naprosto bez problémů.. Dodavatel mi říkal, že jej teď stavebniny nahrazují nějakým podobným výrobkem z německa (stejná cena i kvalita, jen jiné palety). Pokud se bude zateplovat vzal bychh ten nejlevnější cihlovzduch, vše bude plus minus stejné...
Odpovědět
@jaroslav1987 No něco na tom bude nikde v okolí nebyl k dostání a tak jsme šli do Porothertmu nakonec a už je dovezeno.
Odpovědět
@chose_00 Nakonec jsme koupili Porotherm. Nějak nás odradily reference lidí a malé zkušenosti. Stavebniny v okolí nám nabídky Porotherm s možnosti uskladnění cihel a vracení přebytečného materiálu dle libosti a toho jsme využili.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?