Jak vysokou máte podezdívku v podkroví?

Jak vysokou máte podezdívku v podkroví? Sklon střechy máme 42°... Díky!
Odpovědět
1.2m
Odpovědět
Taky 1,2 m.
Odpovědět
Máme v plánech 1,15 m a zedník chce přizdít šár cihel navíc... Myslím si, že by to bylo hodně, manželka je menší, nedošáhla by na střešní okna.
Odpovědět
Při naší výšce 170 a 173 cm, ideální výška pozednice. Z okna koukáš "normálně".
Odpovědět
my máme 125+14 pozednice a už to je vysoko z střešních oken nevidíme.... :-)
Odpovědět
A proč jste dávali střešní?
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac osobne jsem spise pro vyssi. Kdyz mas jen ten metr dvacet strasne to omezi vyuzitelnost pokoju. Ideal je 180, to krome dlouhanu nikoho neomezi. Jako rozumny kompromis bych videl 150-160. Stresni okna dle mne nejsou na koukani ven ale na to aby prinesla svetlo do interieru. Pokud chcete mit moznost koukat ven muzete zvolit sestavu stresniho okna s fasadnim. Mam to tak a je to prijemne
Odpovědět
@vodak01 @postavil @radar64 @zeedee @jumpmans Já mám 192cm a názorně sem si to připravil, abych věděl, jak daleko od stěny budu stat vzpřímeně. Výsledek je, že při výšce podezdívky 115cm a úhlu střechy 42° bych měl vzpřímeně stát už do 1m od zdi. Kdybychom přidali 1 šár navíc, žena by už těžko dosáhla na střešní okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac a posunout stresni okna vice ke kraji by neslo? pripadne volit takove okno, ktere ma otvirani dole... Nebo s elektrickym ovladanim :-) mne to porad prijde male... ono nejde jen o tom, ze stojis vzprimene od zdi, ale jak se musis ohybat... proste mi to prijde krajne neprakticke a zbytecne... ta stresni okna jsou v mistnostech jedina?
Odpovědět
@flakac podezdivka cca 180cm, sklon strechy 30. Mame to podobne jako @radar64. Puvodne jsme meli mit o sar min a stresni okna, ale to jsme zjistli, ze bychom za A) nedosahli na okna a videlu ven kulovy, za B) byla stresni okna proti normalnim draha, od veluxu plastova vychazela kolem 18tis, takhle jsme udelali normalni a trojsklo sestikomor vychazi na 3,5tis.
Odpovědět
Jinak ty sikminy vazne prostor hrozne omezuji... ono se to nezda, ale o hodne se tim zmensi vyuzitelnosti pokoju
Odpovědět
Profilova fotka
4 řady cihel + věncovky, tj. 125 cm
Odpovědět
Článek se načítá
@jumpmans pouze v koupelne a jednom pokoji jsou jen stresni okna, dva pokoje jsou do štítů. @mitote vaší výšce podezdívky rozumím, protože máte sklon střechy jen 30°. Navíc pokud chcete mít i klasická okna...to my nechceme. A do Veluxu nepůjdeme, ty jsou cenově opravdu někde jinde. Dají se koupit střešní okna i levnější ve srovnatelné kvalitě. Využitelnost pokojů mne netrápí, žádný nemá pod 20m2.
Odpovědět
Profilova fotka
Mohu se zeptat, zda jste na stavbu podkroví a střechy využili nějakou firmu, kterou byste mohli doporučit. my js získali 1. cenovou nabídku a jsme zcela zaskočeni, tak nezbývá než hledat někoho levnějšího...
Odpovědět
@komenska a smím se zeptat, na jakou cástku nabídka byla? Jaá to plánuji dělat s jedním pomocníkem a 2 zedníky.Očekávám cenu mezi 30-40tis. za práci.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac 1,5M, očekávali jste max. polovinu :-(
Odpovědět
@komenska protože toto už je mimo téma, píšu do pošty.
Odpovědět
1,6 m
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?