Vzduchotěsnost SDK roštu na obvod. stěně v pasivu - blower door

Dobrý den, prosím o pomoc ty, kdo už realizovali nebo teprve budou a vědí, jak na to. Jak se, prosím, utěsňují natloukací hmoždinky v obvodovém zdivu, které drží obvodový rošt pro SDK strop ? V podkroví asi butylovou páskou při kotvení do OSB, poradíte výrobce pásky, kterou jste použili? Moc děkuji všem předem za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin teď dělám strop sice neřeším vzduchotěsnost ale parotěsnost a pod akusticky závěsy které kotvím do nosného roštu přes pro zábranu tak pod ně dávám vrutotěsnou pásku ale na obvod kde se kotví do zdi Hmoždinkami tam si myslím že to není potřeba vždyť ta zeď by to neměla propustit teda pokud nebudete dávat parozábranu pod UD profil a tím pádem ji Hmoždinkami porušíte. Já teda tu parozábranu budu lepit ke stěně pomoci delta tixx které to vzduchotěsne utěsní bez nutnosti použít přítlačnou lištu. Takže ten tmel dám nad UD profil tak abych neporušil parozábranu. I když si osobně myslím že ten tmel by tu hmoždinku taky utěsnil. Jinak páska je sunflex anebo podobné, dobrý výrobce je würth, hasoft, Dorkën.
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin teď ještě záleží jak to máte řešené, my máme rošt s instalační mezerou takže na první nosný rošt dávám parozábranu a pod to pomoci akustických závěsu 65 mm udělám křížem spodní montážní rošt takže tu parozábranu neprovrtám tisíce šrouby co drží SDK. A nebo postupující my kabely. Takže v tu chvíli lepim parozábranu pod první rošt ke zdi bez přítlačné síly pomoci delta tixx. A prakticky i tu vzduchotěsnost splníme také. Jelikož spoje parozábrany lepím pomocí delta poly band a delta multi band.
Odpovědět
@zinzin já to také neřešil a prošel jsem testem s výsledkem 0,58
Odpovědět
@jarin1 @petr13 Děkuji za reakci, řeším právě tu provrtanou vzduchotěsnou omítku, kterou projde natloukací hmoždinka do VPC cihly, aby to kolem nefučelo. Jsem četla, ze všechny hmoždinky v obvod zdivu dobře utěsnit, jen jsem nepostřehla jak. Těsnili jste někdo, prosím? Nechci riskovat,že by musel ten rošt dolů.Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin jasný chápu když s zrovna trefíte do otvoru ve vpc cihle tak to může utíkat tudy. To bych asi řešil hold konkrétně každou hmoždinku zvlášť a to tak že bych do vyvrtané díry natlačil těsnící tmel a po té dal hmoždinku. Pokud není na trhu něco jineho v podobě nějaké těsnící pásky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin případně si udělejte zkušební test před zaklopením sádroše. my jsme vzduchotěstnost řešili, ale hmoždinky atd jsme neřešili. myslím, že to o moc horší výsledek neudělá 🙂 Důležitejší jsou zásuvky, prostupky deskou,okna apod. udělám omítky od základovky po rost atd atd. my měli blowedoor za 0,39 a máme klasickou cihlu.
Odpovědět
@ajagachova Díky za reakci, ano,taky chceme namontovat rošt, pak zkušební test. Jen se tu řešilo těsnění všeho možného, vrutu do osb a tak a jak se musi řešit i ty hmoždinky,když budu vrtat do obvod zdi,ale ten SDK rošt jsem nepostřehla. Takže žádná hrůza,když se to tam natluče jen tak bez ničeho ? No neumím si představit to pak nějak dotěsňovat pod tím roštem,proto se ptám raději předem,ať pak nejsme překvapení, že nám něco uniklo.
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin my máme strop skladbu-osb desky natřeny 3x latexem a pak na tom rošt se sádrošem. to už jsme fakt vrtuty neřešily. to by jsme se zbláznili, Dokonce jsme ani neřešili montáž elektro skříně do technické ani podobné dodatečné vrtání do zdi. Ale fakt ty velký prostupy,okna a vše co se dalo jsme ošetřili dost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?