Ytong 300 - překlady a věnec 250

Ahoj, mám myšlenku, není původně moje, ale zdá se my smysluplná a to postavit z ytongu 300 + 200 EPS, ale překlady a věnec dělat pouze jako na ytong 250 a tedy zde dát o 5 cm izolace více, kdy se tím krásně srovnají Rka konstrukcí. Věnec bych nerad pouze šaloval, chci dávat sádrové omítky a rád bych měl zevnitř stejný materiál zdi. Mám v projektu dva otvory o šířce 2100 mm (okna) a na to ytong překlady nedělá. Použil bych ploché překlady od ytongu, které je možné použít pouze z nadezdívkou. Tedy nad plochými překlady by byl věnec. Vy co máte zkušenosti se stavbou z ytong 250 nebo podobného materiálu, použili jste ploché překlady a přes jaký otvor? Šalovaly jste věnec nebo jste použili věncovky? Budu mít bungalov 15,7*8m, vazníky.
Odpovědět
Je to otázka spíš na statika / projektanta. Já stavěl přízemní dům se sedlovou střechou z ytongu 375. Věnec je ve skladbě 5 cm příčkovka, 7cm polystyren, beton, 5 cm příčkovka. Nad otvory 2 ploché překlady mezi nimi 7 cm polystyren, největší otvor 2500 cm - garážová vrata.
Odpovědět
Postavili jsme obvodové zdi z Ytongu 375. Nad všemi otvory nemáme překlady, ale jako překlad máme železobetonový věnec v U profilu od Ytongu. Do U profilu jsem izolaci nedával, protože budeme ještě zateplovat 140 mm izolací. Otvor nad francouzskými dveřmi a podlouhlé okno v koupelně mají na šířku 2 metry.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?