Zkušenost se zavěšením těžkých věcí na Ytong tvárnice

Ahoj, máte někdo zkušenosti se zavěšením těžkých věcí na ytong tvárnice? Mám na mysli např. skříně na kuchyňskou linku - je to otázka nějakých speciálních hmoždinek nebo je to únosné bez problémů klasikou? Díky moc!
Odpovědět
No pokud to bude fakt těžké, pak bych raději klasické hmoždinky nepoužil. Na nějakou tu poličku klasické ještě třeba budiž. Do porobetonu existují speciální hmoždinky, na kuchyňskou linku bych raději použil tyto speciální, do takového materiálu určené.
Odpovědět
Nejlepší varianta pro zavěšení těžkých předmětů je použít chemickou kotvu. Díky tomu že se chemicky sváže s cihlou a nepůsobí pnutí v materiálu, tak ve výsledku funguje mnohem lépe než hmoždinky. A když už, tak opravdu použít speciální hmoždinku do porobetonu.
Odpovědět
Díky za odpovědi, takže speciální. Měl jsem strach, jestli ten ytong vůbec na příčku v kuchyni použít. Teď jsem bez obav. Mějte se a stavbě zdar! :-D
Odpovědět
Normálně použijte klasické hmoždinky, já mám příčku z pórobetonu Qpor, závěsnou lištu, která je upevněná asi v pěti bodech a drží to jak přibité. V pórobetonu drží vše krásně, není třeba vrtat s příklepem, čímž se díra jen zvětší a hmoždinka tam potom hůř drží jak je tomu u duté cihly, kde je lépe použí spec. hmoždinky. Ytong bych vůbec neřešil.
Odpovědět
Vrtání samozřejmě bez příklepu, vždyť vrták do toho zajíždí jak do másla. Použil jsem "speciální" hmožninky, označené jako do porobetonu. Myslím, že byly speciální jen v tom, že neměly takové ty zuby po obvodu, které by díru trochu vykotlaly, ale byly zvenku spíše hladké. Nyní mi na několika vrutech v takových hmoždinkách o velikosti 8 už 10 let visí regály se záteží mnoha stovek kg.
Odpovědět
@viados Několika stovek kg? To je hodně pozitivní. Souhlasím ale s názorem použít hmoždinky do ytongu. To by mi ty talíře a hrnce snad neměly spadnout 8-)
Odpovědět
Bojler jsem pověsil na chemickou kotvu, zbytek na hmoždinky Fischer GB nebo FTP.
Odpovědět
Profilova fotka
@davecom Ytong je v poho, tam stačí použít hmoždinky pro něj určené ;-) Co mají pak říkat majitelé sádrokartonových příček :-D my máme naštěstí fermacel, ten je o dost tvrdší a při použití spec.hmoždinek unesou v pohodě vše ;-) @davecom třeba hmoždinka do fermacelu má ve střihu nostnost 50kg takže když dám na skříňku 4 ( já mám dvě ) tak do ní můžu dát 200kg, Ytong snese víc... tak né třeba stovky, ale několik desítek kilo určitě :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?