Ytong na lepidlo - nechat vymrznout nebo není nutné?

Jaký je váš názor? Selský rozum nám říká, že zděním ytongu na lepidlo se zase tolik vody do tvárnice nedostane ... Uzavřeli byste oknama teď před zimou takovouto stavbu? díky za názor :-)
Odpovědět
Jsem sice laik ale, my dozdili vloni cca cervenec a v zari uz tam byly okna. Stejne jsme jeste nemeli zatepleni strechy - stropu, takze v domku i tak mrzlo. Sice o neco malo mene, nez venku. A jak pises, te vody tam zase az toliko neni.
Odpovědět
@lucijeje No pokud by byly dřevěný, tak bych je tam asi ted nedávala. My to budem mít otevřený.
Odpovědět
@vaveva .... ee, plast bude ...
Odpovědět
@lucijeje Tak to by asi mělo přežít v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
nenechávali jsme vymrznout...a opět vymrznout další domek nenecháme...až moc se těšíme, dle stavebníka jsou materiály dnes trošku jinde..ostatně která stavební firma nechává vymrznout...na jaře začnou a za 3 měs. se bydlí..)))))
Odpovědět
@lajlinka78 ... díky za reakci ;-)
Odpovědět
My začali stavět loni v srpnu, v říjnu byla střecha a v listopadu okna.
Odpovědět
@vaveva my dali i dreveny a bylo to v pohode ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě se s tím stavební firmy moc nemažou a staví o 106 bez vyschnutí. Musím ale říct, že Ytong má už z výroby vlhkost 30%, větráme, topíme, vysoušíme a odvlhčujeme a vlhkost je pořád hrozná.
Odpovědět
@kaacka Tak to je dobrý. Dost čtu že ty dřevěný dostávají tim vlhkem zabrat, když se nevětrá.....Jakýho máte výrobce?
Odpovědět
Profilova fotka
Plast.okna a ytong na lepidlo není potřeba nechat vymrzávat a příliš větrat. Toto skutečně není příliš velká práce s vlhkem. (mokré procesy, kdy se musí hodně větrat jsou omítky, podlahy lité a procesy, kde je hodně vody) Ytong sám o sobě docela dýchá, není problematický uvnitř stavby. Doporučila bych v dalších vrstvách tenkovrstvou sádrovou omítku. Sice je zaběhlé lepidlo a perlinka a jemná omítka, ale to fakt tu stěnu totálně zabední :( Když se použije sádrová omítka, stěna dýchá :) kk
Odpovědět
@kasha ... děkuju za tip ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@kasha Přesně, nám taky bylo řečeno ať zevnitř hlavně nedáváme lepidlo (tim spíš že bude zvenku na zateplení), protože by to vůbec nedýchalo....teda spíš ta vlhkost by neměla kam.
Odpovědět
Profilova fotka
My začli stavět loni v srpnu a okna nám montovali 14.2. Vlhkosti jsem si všimla až po omítkách...máme sádrové, strojové (mohu doporučit firmu).
Odpovědět
@vaveva prvni rok se pry musi vetrat hodne ucinne. Tj, kdyz topime, tak 2x za den otervrit okno/ okna dvere na pruvan tak na 10 min... Jinak by si clovek prisel jak v saune. . Jinak okna mame od truhlare z Trebechovic a zatim spokojenost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Nechte to poradne vyschnout alespon 5mesicu ytong ma v sobe 30 az40 procent vody vy ji ptrebujete snizit na10 procent
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@kasha a pod ty sádrové omítky se nedává perlinka? nepraská to potom?
Odpovědět
Profilova fotka
@1leontynka pod sádrovou omítku se perlina nedává a tedy ani lepidlo... praskliny by neměly být, když se zed nepohne,,, nám strop zatlačil na stěnu a opraskliny byly. ruzné věci záleží nejen na jednom činiteli,,,
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?