Ytong nebo cihla?

Prosim poradte z ceho stavet. Pokud uz mate hotovy dum jake mate zkusenosti s temito materiali dekuji
Odpovědět
Stavíme z Ytongu, přítel si to chválí. Každý bude mít jiný názor :).
Odpovědět
jj to jo ale zajimaj me i plusy a minusy tech co uz s tim maji nejake zkusenosti. Jinak uz jsem si nacetla dost na netu ale prave ne od zkusenych co opravdu s tim stavi a bydli v tom dekuji
Odpovědět
@sarotka najdete tady sto padesát diskusí na toto téma. Když budete v baraku z ytongu a z cihlovzduchu nepoznáte rozdíl...
Odpovědět
@sarotka Ani od lidí, kteří již stavěli nedostanete objektivní odpověď, protože každý bude preferovat to svoje. Rozhodnutí z čeho se musí posuzovat v širších souvislostech např. jaké vlastnosti dům má mít apod.
Odpovědět
@sarotka stabilitu vnútorného prostredia okrem technológií dosiahnete použitím ťažších materiálov z vnútornej strany a ľahkým zateplením z vonkajšej strany. Jednovrstvovými konštrukciami či už pórobetónom (ytong), alebo keramikou čo i vypĺňanou eps alebo min. vatou dosiahnete nanajvýš normou predpísané hodnoty. Murujte z nosnej keramiky hr. 250 - 300mm (Heluz, Porotherm.....) a zateplujte grafitovým alebo aj obyčajným polystyrénom v hr. 160 - 200mm. Ytong tiež nevylučujem, ale iba obyčajný v hr. 300mm so zateplením v tomto prípade o niečo tenším - 140 - 180 mm. Pórobetóny všeobecne sú nasiakavejšie a ak navlhnú, či už v realizácii alebo prechodnou kondenzáciou v stene sa horšie vysúšajú. Treba dávať pozor aj na prvú murovanú radu, aby bola chránená proti vode a vlhkosti za dažďa, alebo topiaceho sa snehu. Hlavne neľutujte peniaze na overeného a skúseného projektanta. Ten vám toto čo som napísal ja zopakuje a povie ešte podstatne viacej či už priamo v projekte, alebo radami.
Odpovědět
Mám postaveno z porothermu obvod 30, nosné 24, příčky 14. Obvod a nosné na pěnu, příčkove cihly jsem namáčel do lepidla. Hledal jsem na různých diskuzích a dočetl jsem se od odborných článků až po plivání po jednotlivých materiálech od stavitelů. Zvolil jsem Porotherm a šel bych do něho znov. Není tak nepřesný jak jsem se o něm mnohdy četl. Před stavbou jsem byl 100% amatér a krom založení stavby jsem zdil vše sám s pomocí rodiny. Byla mi pocitově blíž pálená cihla ale dokážu si představit i stavbu z vpc nebo ytong.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
https://www.facebook.com/CT24.cz/vide...
Odpovědět
@rudy1973 Take jsem stal před otazkou, co si vybrat, ale podle meho nazoru cihla je cihla. Na stavbu domu je nejlepsi. Alespon podle meho nazoru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?