Ytong vs. Keratherm na bungalov?

zdravím, chystame se stavet bungalov 180m2 a ted se rozhodujem zda pouzit jako zdivo ytong nebo tondach keratherm 30 vase nazory ?
Odpovědět
@tomasmartinek tondach keratherm uz nesezenete..
Odpovědět
co by jste misto nej doporucil ? ve stejne cenove kategorii se stejnymi vlastnostmi
Odpovědět
@tomasmartinek můj dodavatel, mi říkal, že velmi podobný je německý ecoton (cena i kvalita), já ho chci brát na stavbu také. Jinak obecně cihlovzduch a porobeton - je o tom tisíc diskusí, najdete výhody jednoho i druhého, ja osobně jsem zastánce cihlovzduchu, teď mě jen trochu nahlodava VPC.
Odpovědět
Máme Keratherm i Ecoton, Ecoton je přesnější ale taky křehčí, pracovalo se s tím trochu prijemneji.
Odpovědět
a dopurucili by jste ho nebo spise ten ytong ? jde mi treba i o omitky nebo zasekavani drazek..
Odpovědět
@tomasmartinek na drážky a krabičky si můžete půjčit mašiny v půjčovně a máte za den,dva hotovo
Odpovědět
@tomasmartinek spíše uvažuj než si ulehčit stavbu zda bude ten materiál vhodný. Ať se pak nedivíš, že v ložnici slyšíš TV a rozhovor z obyváku, protože ty místnosti sousedí. Hodně záleží na rozložení místností. U bungalovu většinou problém u patrového o něco lepší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Stavime z Tondach Keratherm 30 a nikdy vice. Nevim,jestli jsme meli "jen" smulu,ale i kdyz se perfektne zalozila prvni rada,tak kazdou cihlu jsme pote museli premerovat vahou,prohle do vsech stran a presne licovani cihel jsem rychle vzdal. Neco neskutecneho a i kdyz byly cenove vyhodnejsi,tak kvalita opravdu hrozna a lituji,ze jsem si nepriplatil. Za me bych v dnesni dobe a po zkusenostech,kolik jsem videl postavenych domu,tak co do kvality je asi nejlepsi Heluz. Ytong je taky perfektne rovny a lehce se reze. Nicmene soused z nich udelal vnitrni zdi a kdyz zaklepu na sve vnitrni,nebo ty jeho,tak u nej to jde hrozne slyset.
Odpovědět
Nakonec jsme zvolili pro venkovní zdivo 45 Ytong a pro přičky 15 atong . Tak uvidíme :)
Odpovědět
@jajin17 ja jsem z kerathermu take stavěl a tyto problémy jsem neměl, cihly byly jedna jak druhá, založil jsem první řadu a pak vše na pěnu a na 15m jsem udělal necelého pul centimetru...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?