Z čeho stavíte? Co si myslíte o Porotherm 44 Eko+?

Ahoj, uvažujeme nad následující cihlo Porotherm 44 ECO+: http://www.wienerberger.cz/servlet/Sa... pro obvodové nosné zdivo. Tuto cihlu bychom posléze už nezateplovali, mezi cihlami vychází co se týká tepelně-izolačních vlastností nejlépe (když vezmeme v úvahu i cenu). Co myslíte ? Nebo se vyplatí vzít užší a posléze zateplit ? Děkuji moc za vaše názory...
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem zvědavá na odpovědi ;-) , stavět se chystáme příští rok a tahle cihla je horký kandidát :-) . Chceme to stejně, dát jen cihlu a nezateplovat. Ještě přemýšlíme o Heluzu: THERMO STI 44 broušená. Máte prosím někdo zkušenosti? Díky za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Užší a zateplit. Na tohle téma tu bylo už x-diskuzí. Výrobce cihly cosi deklaruje, ale to je za ideálních podmínek, které se nikdy nenaplní. Bez zateplení nevyřešíte třeba tepelné mosty, které jistojistě vzniknou. A to už vůbec nemluvím o rosném bodu ve zdivu. Můj názor: zdivo třicítka, třeba 16 cm polystyrenu a určitě bude ten dům po tepelně-izolační stránce fungovat lépe a cenově to vyjde nastejno.
Odpovědět
Asi tedy zvolíme metodu užšího zdiva se zateplením... na interneru jsem se díval i do výpočtových kalkulaček, které počítají tepelně - izolační vlastnosti, a kombinace zateplení a cihly někde úplně jinde než samotná cihla. Chtěli bychom i přesto zůstat u Porothermu popř. Heluzu. Který ze způsobu je v praxi např. nejpoužívanější ? Použít cihlu 30 - max. 40 cm a 15 - 20 cm EPS ? Zase mi jde o to, aby to nedělalo neplechu ... děkuji moc...
Odpovědět
nemáte prosím nějaký konkrétní návrh z materiálu Heluz či Porotherm, který by dosahoval velmi dobré tepleně izolační vlastnosti ? Třena se používá v praxi pro nízko-ener. domy.
Odpovědět
Profilova fotka
@fire Ahoj, my stavíme pasivní dům a taky doporučuji užší zdivo a zateplit (my máme- 30 cihla + 25 cm polystyrenu - ale pro požadavky NED není třeba tak zateplovat) a v konečném důsledku užší cihla a zateplení vyjde i finančně líp. Jak psala evlyn - malé zateplení je většinou k ničemu, tudíž se nevyplatí. Nedávno jsme měli test vzduchotěsnosti - a byste se divili, jak fučelo zásuvkama - to díky ďůrkatým cihlám ]-(
Odpovědět
ja daval 44eko zaplatil jsem 688kč/m2 a na dryfix ale neresil jsem vubec topeni jedu na drevoplyn takze naklady za rok skoro 0 ale tepelne mosty pri pouziti dryfix si myslim ze nemusi resit nikdo
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak nakonec jsme zvolili Heluz FAMILY 38 + zateplení, tak snad budem spokojení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme heluz sti 40 na penu + 16cm zatepleni a vypoctove jsme se tez vlezli do pasivniho domu
Odpovědět
Profilova fotka
my máme Heluz 44STI, nejprve jsme se zateplováním nepočítali, nakonec jsme šli do zateplení 8cm, tak to bylo spočítáno jako dostačující síla kvůli tepelným mostům...spočítali jsme si, že nás zateplení vyjde levněji než teplá omítka x-)
Odpovědět
ytong
Odpovědět
Profilova fotka
ytong lamda , tiež nebudeme zateplovať
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@hugo58 Dobrý den, Vy si opravdu mylíte, že je lepší dosáhnout rosného bodu v polystyrénu??? A o jakých ideálních podmínkách ze strany Porothermu (Wienerbergu) mluvíte?
Odpovědět
Článek se načítá
@jitkaporschova Podle mě je to lepší, než dosáhnout rosného bodu ve zdivu. A teď mě napadá... je schopen se vytvořit rosný bod v polystyrenu (jsem laik, nevím...)? A myslím, že @hugo58 má na mysli ideální podmínky ve smyslu dobře odvedené práce ze strany řemeslníků - žádné dořezávání či seřezávání cihel, správné množství malty či lepidla, prostě tak, aby nevznikaly tepelné mosty a neznehodnotily se fyzikální vlastnosti porothermu. Pokud se tak stane a stavebník nehodlá dále zateplit (např. cihla 44cm), tak mu široká cihla nezabrání v úniku tepla.
Odpovědět
Někdo s kladným ohlasem na Porotherm EKO 44+ ?? Docela se s tím teď pereme, zda-li zvolit tuto 44 nebo 33 Profi + zateplení (černý polystyrén). Máme právě obavy, že když zateplíme, tak řešit nějaký rosný bod, kondenzaci stěn, no potěš... :-D :-D Záleží asi na provedení stavby, ale rádi bychom rady... Děkujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
No bylo období kdy byla 44 plně dostačující, ale s postupem času a nároků na energie se dává běžně teď tak 30 - 40ka a zatepluje polystyrenem. S tím že cihly jsou už dnes samozřejmostí že jsou broušené na lepidlo nebo na pěnu aby nebyly zbytečné tepelné mosty u malty. Tloušťka polystyrenu se pohybuje tak od deseti až po dvacet centimetrů. Záleží zase na typu domu a hlavně na místě kde dům bude stát.
Odpovědět
@drn my už jsme rozhodli pro Heluz 44. Ještě přesně nevím, jakou řadu vybereme, ale vybereme z te rady tu nejlepsi. Zateplovat nechci a nebudu. Kdybych zateploval, tak urcite ne polystyrenem, ale vatou. I bez zatepleni se bez problemu dostanu na NED.
Odpovědět
Tak moc děkujeme, byl to boj, ale nakonec jsme se rozhodli pro cihlu 30 Porotherm Profi na pěnu + zateplení 15 cm EPS, snad nebudeme litovat. Museli jsme si ujasnit, co je u nás prvořadé a to je v našem případě teplo v domě, ceny za topení jsou čím dál tím dražší , proto ta volba zatepení :-p Tak držte palce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fire Toto je taky můj výběr. Jak jste nakonec dopadli? Šli jste do toho a jaká je tepelná izolace a podobně? Jste spokojení?? Díky za info...
Odpovědět
Profilova fotka
My stavíme- tedy začneme Ytong Theta. Ytong se nezatepluje. Theta je tepelněizolační tvárnice.
Odpovědět
Já vybral Porotherm T-profi 42,5
Odpovědět
Profilova fotka
proč nechcete ty lepší cihly, např Heluz 44 už zateplovat? Já si taky myslela, že nebudeme, ale tchán, který se zabývá stavěním baráků mi tvrdí, že jen cihla je blbost, že teplo bude procházet těma spárama mezi cihlama. Že prý on ví o čem mluví a bez zateplení je to blbost.. Můžete mi to nějak vysvětlit? Díky moc...
Odpovědět
@luckaccrr Pochopil bych, kdyby měl někdo takový názor u starých původních cihel, kde spára byla v centimetrech. Ted se ale tyto pálené bloky lepí tenkovrstvou maltou a spára je v milimetrech...Vůbec se nebojím dát na barák Heluzku 44cm, která má lepší vlastnosti oproti porothermu a nezateplovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ytong se třeba nesmí zateplovat, uzavřela by jsi dýchání tvárnit a docházelo by k plísním aj. Jsou to tepelně izolační tvárnice, které nepotřebují zateplení. Měli jsme tu přímo zástupce od výrobce a ten na to kladl důraz. že bychom vlastnosti ytongu znehodnotili.
Odpovědět
Ma nekdo porotherm 44si?? zateplovali ste a kdyz tak kolik?
Odpovědět
@lajlinka78 pán z ytongu ti nakukal do hlavy nesmysly, dům nedýchá, nemá plíce. Když dům zaizoluješ a nebudeš větrat, tak ti dům bude plesnivět i kdyby cihly byly pozlacené.
Odpovědět
Profilova fotka
@niccky.z nemáme porotherm ale heluz 44sti a taky jsme zateplovali....nevím přesně jestli 8 nebo 10.....ale vzhledem tomu kde bydlíme to byla jasná volba ....žádný problém se na 3 roky nevyskytl..
Odpovědět
@atrama ja jsem vsude cetla ze porotherm 44si se nezatepluje tak nevim
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname nenakukal, máme technické aprametry i expertýzy, je to naprosto logické Dům dýchat musí, v tom ti budu oponovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname ještě se zeptám ty máš nějaké zkušenosti, informace, znalosti s tvárnicemi Ytong?
Odpovědět
@lajlinka78 o.k. tvůj dům bude dýchat. Můj dům nedýchá, za něj "dýchá" rekuperace. S ytongem nemám osobní zkušenost, neoslovila mě jeho nasákavost. Postavila jsem z porothermu 24 cm a zateplila 20 cm polystyrenem.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?