Z čeho zdít garáž z hlediska ekonomického za rozumnou cenu?

Ahoj lidičky, chtěl bych se zeptat, z čeho nejlépe vyzdít přízemní "baráček", pracovně nazývaný "garáž". Přístřešek to má být zděný, pro kola, kočárky, ponk, nářadí... rozměry jsou 7,5 x 3,5 m, tloušťka obvodového zdiva 25? - 30 cm, střecha plechová. Prostor nemá být vyloženě vytápěný, jen pro případ nutnosti jeden el. přímotop... neuvoažuju o zateplení a ani o již zatepleném materiláu... díky moc za vaše názory a zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ytong, a pokud chcete usetrit tak nejakou jeho šedou alternativu od Porfixu, Porobetonu Ostrava, apod. Zvladne to i laik, je to rychle, levne, presne, zadne zbytky.
Odpovědět
Profilova fotka
@rommar otázkou je co považuješ za rozumnou cenu ? V těchto rozměrech to je již na povolení, tzn projekt a obíhání úřadů, pak nějaký ten základ, přívod elektřiny, vody, odpad ...? Nejjednodušší bude asi ten Ytong, 25 by měla stačit, ale pokud tam budeš něco v zimě dělat, tak jeden přímotop to nezachrání, pokud nebude zateplení, tak je zbyčné tam uvažovat o topení. Co nějaká fasáda aby to k něčemu vypadalo ? Perlinka, lepidlo, omítka by to mohla zachránit, pak nějaký ten krov, plech by asi mohl být. Jinak auto tam asi nebude, při těchto rozměrech ?
Odpovědět
My zvolili Ytong 25. Garaz mame 4 x 5,9 m. Je prilepena k domu. Dum jsme staveli na klic (drevostavbu), ale na garaz nepotrebujeme tak dobrou skladbu zdi, aby nas vysla o 200 tisic draz, tak jsme zvolili toto reseni. Na strechu a fasadu jsme meli firmy (strecha cca 30 tisic a fasada bez zatepleni cca 20 tisic). Chteli jsme se vejit do 200 tisic a povede se.
Odpovědět
Díky všem... definici rozumny ceny dam nevim, spíš šlo o to, jestli jsou třeba některé materiály vyloženě drahé a zybtečné? O ytongu jsem právě uvažoval, zateplit by se to asi dalo, neměl by být problém tam 10 ? potom přilepit... jj, perlinka, lepidlo, jané... auto nebude, ano. Právě mám taky dřevostavbu a chtěli za garáž 200 tis bez základů, tak to se mi zdálo fakt moc... zatím mám desku hotovou a jsem na 40... no a ty rozměry jsou lehce přes 25m2, ale tak snad mi to nikdo neoměří? a Adelkov kolik vás cca stále ten ytong vč lepidla, a jaka je tam fasdada bez zatepleni, to je jen do lepidla?
Odpovědět
@rommar spíš než porobeton bych volil betonové skořepiny, např. BEST. Levná varianta a malá šířka obvodové zdi. V případě potřeby lze vnitřně zateplit.
Odpovědět
@rommar nas vysel ytong asi na 20 tisic i s lepidlem. Meli jsme ho pres znameho, ktery nam udelal cenu. Jj,mame jen perlinku, lepidlo a snad to jeste stihneme dat do barvy.
Odpovědět
Profilova fotka
@rabies jen dodám, že, po konzultaci s technikem Best, lze garáž postavit i ze skořepin síly 15 cm. zateplit se může i z venku. takto to budu řešit já. m2 zdiva mě vyjde asi na 300,-Kč...
Odpovědět
@2masoni souhlas, taky tak to mám v plánu :-)
Odpovědět
betonové skořepiny vypadají ale vemli dobře, díky moc... a na to normálně perlinka a lepislo, nebo?
Odpovědět
@rommar jasně, klasická fasáda. Mě by se moc líbilo nechat BST jako režné zdivo. To bude ale vyžadovat precizní provedení :-| .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?