Z jakého materiálu stavíte? Proč?

Profilova fotka
Ahoj stavitelky a stavitelé. Zajímalo by mě z čeho stavíte a proč jste se pro daný materiál rozhodli. Zrovna jsem ve fázi, kdy tohle rozmýšlíme, takže nám každá rada pomůže. Díky
Odpovědět
1
2
Ahojky ladido.My jsme se rozhodli pro ytong, je to nějaká nová technologie - tvárnice lambda.Také jsme se rozhodovali,dřevostavbu jsme zamítli hned ze začátku,nechtěla jsem barák ze slisovaných pilin.Sice mě spousta lidí přesvědčovala,že dřevostavba je dlouho ve světě prověřovaná,ekologická,ekonomická apod.Že z ní dokonce je postavena nějaká základna na Antarktidě.Nevím,co je na tom pravdy.Já měla představu o cihle,nakonec jsem se pobavila s pár stavařema a byl mi doporučen ytong.Takže vyhrál.A lambda,to je technologie,že má v sobě nějakou izolační schopnost...já tomu nerozumím,ale věřím lidem,co nám to doporučili a hlavně ytong je narozdíl od "dřeva" léta prověřený. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ladi- u nás vyhrál Porotherm. Věděli jsme, že chceme stavět svépomocí, takže jsme se rozhodovali mezi Ytongem a pálenou cihlou. Vzhledem k tomu, že jsme získali st. povolení až na konci července, tak nám bylo projektantem doporučeno stavět z pálené. Prý hrozí, že do zimy nezastřešíme(což se taky stalo) a tvárnice by se prostě neměla nechat propršet, protože podstatně déle vysychá.Nevím ... Nechali jsme si spočítat, co vyjde levněji a o něco málo byl levnější Porotherm no a poté, co jsme získali kontakt na ještě levnější cihly(museli jsme si je sami z cihelny dovézt),nebylo co řešit :-D Kvůli tepelnému čerpadlu jsme potřebovali splnit tepelný audit a bohatě nám na to stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
ladi - my stavime taky z Ytongu. Ma z toho postaveno tchan, takze jsme vedeli uz do ceho jdeme. Rozhodovali jsem ale i takm pezi Ytongem a Porothermem, a vyhral Ytong, taky kvuli tomu ze se dobre opracovava.
Odpovědět
my máme postaveno z Porothermu45
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za info. My se teď asi nejvíc kloníme k Porothermu nebo k Heluxu (nevím, zda píšu dobře název). Ještě budeme sbírat informace a uvidíme. Budu ráda, když ještě někdo napíše zkušenosti.
Odpovědět
ahojky co je porotherm prosím??dají se z toho dělat příčky???
Odpovědět
porotherm jsou tvárnice. mají různé šířky, kdy si to najdeš na netu, tak ti vyjedou všechny možnosti. příčky se z toho taky dají dělat.
Odpovědět
Ahojky.My stavíme ze Superthermu,to jsou tepelně izolační cihly.My máme 49STI,což je nejširší cihla na trhu a tak by měla mít super tepelněizolační vlastnosti....snad bude...když sleduju ten růst cen energie.Ze stejného cihlového systému máme i příčkovky a taky strop.Dlouho jsme vybírali a nakonec vyhrál Supertherm. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme se rozhodovali také mezi ytongem a porothermem a nakonec (po dlouuuuuhých úvahách) vyhrál porotherm! ;-)
Odpovědět
bufik: my o něm taky uvažovali, ale nakonec jsme dali porotherm a zateplili, prý je to lepší, jsme na větrné hůrce :-), tak je tam vlastně ta vrstva zateplení navíc. A cenově to nevyšlo špatně.
Odpovědět
My stavíme z Porothermu - šířka 40 cm - bez izolace
Odpovědět
kacka.va:my taky ještě dáme zateplení i když je ta cihla dostatečně široká...ať máme teplíčko..jsme zimomřívá rodinka. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
bufiku: přesně, přišlo mi blbý dělat fasádu a třeba za 3 roky zjistit, že by to chtělo zateplit, tak jsme zateplili u nás v "zimákově" rovnou ;-) a je to znát.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my stavíme z HELUZu typ 44STi což znamená tepelně izolační na tepelně izolační maltu. Ytong je dobrý v tom, že je bez mokrého procesu, jinak ytong je tu už hodně dlouho akorát vymyslí pokaždé jiný název,ale jinak to je stejné. Zateplti můžete jak cihlu (porotherm atd) tak i Ytong. Je to každého věc z čeho staví cena za m3 je +- skoro stejná.Akorát v čem je rozdíl to je v příčkách, Ytong příčky jsou lehké a je přes zně dost slyšet přičmž příčka z cihly je těžší a zvuk tím prochází hůr. Pokud by někdo měl zájem písněte co potřebujete za materiál a můžu Vám udělat ceny, již se pár let zabývám stavebničinou a i prodejem stavebního materiálu od betonů až po střech. Ahoj Filip (manžel od ajjika)
Odpovědět
ahojky..nezlobte se, ale to všichni staví z pálených systémů? v čem je taková jejich obrovská výhoda? je to pouze danou tradicí...staví se z toho v naší staré dobré vlasti již desítky ba stovky let? nejsem proti ničemu, ale chtěla bych slyšet víc argumentů pro a proti jednotlivým systémům.....co sendviče? a to nemyslím jen dřevěné systémy? pokud vím jsou daleko více tepelně vhodné kvůli minimalizaci tepelných mostů a také již zabudované izolaci...co vy na to?
Odpovědět
my chtěli klasicky zděný. canaba nepřicházela v úvahu, neslyším na to okolo sebe chválu. durisol nebo velox jsou zajímavé, ale na klíč jsme barák nechtěli a abychom si koupili jen díly a patlali to sami, tak to bychom si asi ani netroufli.
Odpovědět
Ahoj holky..tak ja se teda pridam taky se svou troskou...hlavne pro Magdalenku...to je prave otazka na kterou ti nikdo neodpovi..anoCesi maji radi sve tradice a neradi jdou do neceho noveho, casem neprovereneho na vlastni kuzi i pokud by se jednalo o vyhodnejsi system.Sama jsem si timhle dlouhym rozhodovanim prosla..hrozne se nam libil system KM Beta Sendwix..vapenopiskova cihla..zatepleni..omitka..ale narazili jsme na nepochopeni okoli i odborniku...a tak jsme se nakonec rozhodli jit do klasiky-palene cihly bud Porotherm nebo Supertherm..jelikoz si dum nechavame stavet a navic jsme v zahranici...nechteli jsme celou situaci zbytecne komplikovat.Kazdopadne ti preju hodne stesti! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme ani nevahali, budeme stavet z Porothermu 45 si, zateplovat nebudeme, dame jen omitku x-)
Odpovědět
My stavíme z porfixu. Stavíme z něj proto, že to rozhodl manžel. :-)
Odpovědět
my mame postaveno z K-kontrolu - sendvicove panely... ano jsem tady zrejme jedina, ktera ma postavenou drevostavbu..... a vubec se za to nestydim... ktera z vas muze rict, ze v cervnu kopla do zeme a v rijnu u bydlela????? 8-)
Odpovědět
Martek, taky se není za co stydět. Od toho je na výběr z takového množství materiálů, aby si každý mohl svobodně vybrat právě to, co vyhovuje jemu.
Odpovědět
vsak ja to myslela ironicky...... proste jdu proti proudu a tradicim..... 8-)
Odpovědět
:-) Martek, myslím, že dnes si hodně lidí nechává stavět domy jako ty. Jinak by tyhle společnosti přece tak neprosperovali. Takže nejdeš rozhodně proti proudu. :-D To právě teď se jen na diskuzi sešlo víc lidí, kteří staví zděné domky, nic víc. Proto tu ten názor převládá. ...a mimochodem, já bych bydlela i v dřevostavbě, u nás opravdu rozhoduje tyhle věci manžel. Kdyby řekl, že budeme stavět dřevostavbu, tak bych mu to odkývala. Já zas mám hlavní slovo při výběru barev, nábytku, kuchyně, koupelny... prostě interiéru.
Odpovědět
Postavili jsme dřevostavbu - sendvičové panely - zatím maximální spokojenost. 8-)
Odpovědět
karla6 - odkyvala????? teda teda....my o tom rozodli spolecne ;-) kazdopadne jsem taky max spokojena, sice to financne vyslo nastejno jak zdena stavba, mozna i vic, ale ta ryclost stavby je neprekonatelna 8-) antibes, s jakou firmou?
Odpovědět
Jasné, že odkývala. :-) Já jsem taková "konzerva". Podle mě má muž postavit dům a žena v něm vytvořit příjemné rodinné hnízdečko.
Odpovědět
martek - HK Dřestav, taky spokojenost
Odpovědět
díky holky, znátě někoho, kdo stavěl i z jiných sendvičů než na bázi dřeva? zajímalo by mě, jak to vyjde v poměru k pálené stavbě. Jen pálený systém s omítkou bych určitě nevolila, doplňovala bych ji izolací, aby byl dům co nejúspornější, když hodláme investovat buď do solárních panelů nebo do tepelných čerpadel.
Odpovědět
Profilova fotka
magdalenko, proc myslíš, že by to bez zateplení s páleným systémem nešlo? Nás projektant teď přesvědčuje, že pokud zvolíme Porotherm 45, už není žádná další izolace třeba.
Odpovědět
magdalenko, když dáš 44tku nebo supratherm nebo porotherm Si, tak zateplovat ani nemusíš. my teda zateplili, ale jen proto, že jsme líný dělat zateplení někdy v budoucnu a navíc jsme na větrné hůrce, takže je to znát, i když jsme zateplili jen slabší vrstvou.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?