Z jakých cihel stavět nízkoenergetický nebo pasivní dům?

Ahoj, chystámě se stavět. Chtěla bych NED nebo pasivní dům. Z čeho radíte stavět? Nechci dřevostavbu, ale zděný dům.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, určitě jsou k tomu vhodné tvárnice ytong nebo porotherm. Na stránkách výrobců se dočteš spoustu informací. A když k tomu dobře zateplíš, tak můžeš mít i pasivní dům. My budeme stavět z ytongu a máme ho naprojektovaný jako nízkoenergetický.
Odpovědět
Profilova fotka
@ditina i pasivní dům jde postavit z cihel ;-) a výběr? V konečném důsledku je to jedno, vždy je důležitější odvedená práce. Tuhle otázku jsme taky řešili dlouho, nevím jestli zdárně vyřešili, ale máme cihlový pasivní dům, takže asi jo :-D My máme postaveno z klasických červených "důrkatých" cihel, které jsme se později dozvěděli nejsou až tak vhodné - nejlepší je plná cihla. Ytong má taky svoje pro a proti. Takže je to fakt asi jedno :-D Víc než na cihle záleží na řešení detailů, zateplení, členitosti domu, střeše....
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s cori,.. postavit to jde z cehokoliv,... my stavime z "durkatych" cihel heluz a je to celkem pakarna, nebot musis zadelat kazdou durku, aby nefoukalo ;-)
Odpovědět
Jen pro informaci....přečtěte si třeba u ytongu vlastnosti při 0% vlhkosti a pak při 0,04% vlhkosti. Vlhkost běžná je nohem vyšší. A další věc je že na nízkoenergetický či pasivní dům nestačí jen zateplit, ale mít k tomu odpovídající okna, dveře, kci střechy a způsob vytápění. Co se týká materiálů tak varianta je např. Durisol, velox atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme v plánu mít pasivní, alespoň podle papírových výpočtů to tak vychází:-) A stavět budeme z "durkateho" Porothermu + zateplení + rekuperace...
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram "důrkaté" cihly nejsou ideální volba, ale jde to i s nimi, tak hodně štěstí při stavbě pasivního domu ;-) @evlyn ty nám taky hodně doporučovali, ale tuším jsou cenově dražší, ale jinak by asi pro stavbu byly nejlepší ;-)
Odpovědět
@hhranolka vy zaděláváte každou tu ďůrku? :-o A čím?
Odpovědět
Profilova fotka
@ditina no, kazdou,.. kdyz se koplo do cihly - napr kvuli krabicce na zásuvku, tak se vzalo lepidlo, nakydalo se do diry a pak se vmackla krabicka pro vodu to same.... http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/h... jestli je to dobre,.. uvidime ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka ürčitě jo, my to tak precizně nedělali a pasiv nakonec vyšel ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?