Založení zdiva

zdravím,mám dotaz ohledně založení zdiva poroterm 24 jako vnější zdivo na garáž. zakládal jsem sám pomocí zakl. sady a origo maltu. druhý den jsem zjistil, že některé cihly se s maltou nespojily,jsou tedy volně položené na maltě a jen z části,při doklepání, se jen z časti obtiska do malty. je to špatně?nebo běžná zkušenost?
Odpovědět
To že není pevně prilepene není az takový problém, spise je na závadu, z3 nesedí celoplošně. Dejte na maltu ještě lepidlo. Priste si dejte vice záležet.
Odpovědět
@martin_s myslím, že záležet jsem si dal na desetinu mm, ale z principu zvoleného typu založení,kdy pomocí zakládací soustavy stáhnete latí maltu v téměř dokonale rovné a souvislé ploše, kdy položené cihly nevyžadují téměř žádnou korekci, snad není možné docílit obtisku...v mé případě jsem lehce jedním max. dvěmi ´tuknutími doladil příčnou vodoroviny a většina cihel byla tak, jak jsem je položil... ze zajímavosti jsem zkoušel tento způsob prvně,jinak vždy cihly více jednotlivě zatukávám, ale v tom případě by pak zakládací sada jaksi ztratila smysl..o lepidle uvažuji. jinak pro upřesnění,cihly se "neobtiskly" ale sedí celoplošně! neklinkají -nekolíbají,jen nezanechaly občas "stopu" 🙂
Odpovědět
@stavitel69 nějak nechápu, kde je problém vy jste to položené zase rozebíral nebo jak jste přišel na to obtištění? a namočil jste si spodek cihly před položením? pokud na ní byl prach, nemusí se s tou zakládačkou spojit
Odpovědět
Co jsem dostal technika na založení, tak se mu do malty zakládat nechtělo. Chce to vychytat správnou konzistenci a správný čas položení, proto jsme udělali jen lůžko a až druhý den jsem to pokládal do lepidla. Na další patře jsem zkusil jinou metodu. Přípravek jsem si udělal vlastní, ale lůžko jsem připravil jen na hrubo s přesahem 1 až 5mm a po chvilce tam dával cihly a doklepal do roviny. Rychlost podobná nebo možná i o něco rychlejší.
Odpovědět
@stavitel69 zadny stres, normalne to prejet lepidlem a vratit zpet. Jinak heluz ma nebo mel v technicke prirucce, ze se jeden den udela vyrovnane maltove luzko a dalsi den prilepi cihla lepidlem. Na spodnim patre jsem si vyzkousel ten pripravek a nic moc teda. Ta malta se tou lati uhladi takze asi tak. Druhe patro uz jsem zakladal do malty a kazdou cihlu jsem zaklepaval do pazadovane vysky. Na druhy den jsem tu cihlu neutrhl, protoze malta zalezla do der a drzelo to jak hovado.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?