Zazimovat 1NP nebo risknout podkroví a střechu?

Ahojte stavebníci, chci se zeptat, zda někdo řešil stejný problém jako my. Půlka listopadu za námi, pořád prší, v sobotu má začít sněžit. Máme vyzděné přízemí, položené stropní panely, udělaný věnec a teď přemýšlíme jestli se pustit do zdění podkroví, krovu a střechy, nebo jestli celou stavbu přikrýt plachtami, zabednit všechny otvory a počkat do jara. Řešil jste někdo podobnou situaci? Stavíme svépomocí, takže většinou o víkendech a v posledních dnech to vždycky vyjde tak, že buď prší celý víkend nebo aspoň jeden den z víkendu :( Stavíme z broušených cihel Heluz Plus 40 na pěnu. Děkuji za odpovědi. Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
@atexone také jsme takhle před dvěmi lety chtěli vyčkat do jara, ale máme v domě velkou galerii, kterou jsme tenkrát zakryli a když napadl velký sníh, tak se nám to provalilo do přízemí, takže nakonec v zimě jsme dodělávali horní patro na pěnu (původně jsme zdili na lepidlo), která byla do mrazů a pak 1.1. jsme začali dělat střechu, někdy v týdnu před vánoci jsme osadili okna, vůbec to nebylo ideální, ale u nás to jinak nešlo :o(, každopádně počasí nikdo dopředu neřekne, nám padali před těmi třemi lety i slušný mrazy a pokrývač si odhazoval sníh ze střechy, pokud Vám to půjde dobře zakrýt a nikam nespěcháte tak bych asi vydržela do jara.
Odpovědět
@atexone jsme v úplně stejné situaci (stavíme si sami ve dvojko, máme hotovo 1. patro) a výše už nejdeme. Raději se přes zimu pustíme do rozvodů a pokračování na jaře.
Odpovědět
@atexone Tak to nás bude evidentně víc. Jsme na tom podobně. Pokud to vyjde, zabetonujeme koncem týdne stropy. Pak nás už velké betonování nečeká a pokud to jen trochu půjde (musí :-)), tak se pokusím dostat to pod střechu. Celý barák člověk nezakryje a já mám strach, že tam stejně naprší/nasněží a pak i přes izolaci to první řada cihel nasaje, voda pár krát zmrzne a roztaje a ty cihly tak dostanou na frak. Nevím, nejsem stavař, ale budu se snažit to zastřešit za každou cenu a co nejdříve.
Odpovědět
Tak tohle dilema jsme řešili na začátku listopadu. Zítra nám přivezou vazníky a o víkendu prý má sněžit . Snad nebude a pokrývač to ještě v klidu pokryje. Kdybych to řešila teď a měla bych jistotu, že tesař, pokrývač, materiál.... vše bude navazovat bez prodlev, asi bych do toho ještě šla. Pozvěte kamarády a patro vyzdíte za víkend.
Odpovědět
pravdou je tedy to co říká @jiri_1477 s tím zakrytím...U nás je to tey nereálné tedy i tím, že si střechu budeme komplet dělat sami (včetě krovu) a prostě nám to jako laikům nepůjde tak rychle.
Odpovědět
Děkuji za reakce. Zítra ráno jdou chlapi na to. Podle Aladina má pršet a prší i teď. Cca od pěti odpoledne jen prší a prší. Tak snad se to zítra umoudří.
Odpovědět
Profilova fotka
mám hrubou stavbu - patrový dům, rovná střecha - dal jsem 175 m2 kvalitní lepenky i na atiku, nyní čekám na dozdění příček a vytažení odpadů nad střechu a další díry, polystyrén a folii budeme asi dávat až na jaře - snad to moc nepromokne okna budeme dávat za 2 týdny co vy na to ??? případně dodělat během měsíce díry do střechy a dát další krytiny během zimy ??
Odpovědět
Kdo se bojí, s*re v síni! Předpověď se moc nenaplnila, takže máme vyzvědené 2NP, zbývá ještě dozdít štíty po vaznice a v pondělí dojede dřevo a krytina, tak nám držte palce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?