Zdění - malta nebo pěna? Máme cihly Porotherm eko+ 44cm

Chci se zeptat na vaše zkušenosti se zděním. Máme cihly Porotherm eko+ 44cm. A zvažujeme, zda bude lepší koupit zdící maltu či zdící pěnu. Máte s tím zkušenosti? A jak to vychází cenově? Předem děkuji za každou radu
Odpovědět
1
2
@petcep a vy jste to nedostali v cene zdiva?
Odpovědět
@flakac ne, koupili jsme jen cihly. Nic víc jsme nedostali :(
Odpovědět
@petcep aha..to je zvlastni...ja az do ted myslel, ze je zvykem dostat toto v ramci dodavky cihel zdarma... Kazdopadne my jsme sice jeste nezacali, ale budeme stavet z Heluzu family 44 a resime podobne dilema...asi nakonec zvolime zdící pěnu.
Odpovědět
@flakac A můžu se zeptat na důvody?
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep je to rychlejší a jednodušší ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 A nevíte jak to vychází cenově? Nikde jsem nenašla srovnání 1 pytel malty a 1 tuba pěny - zda se tím udělá stejné množství.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep tak to netuším, švára s tní stavěl a je to fakt fofr, nestačí se nosit ani cihly :-D ale levná prý není, ale jak říkám zase to je rychlejší, na maltu to trvá dýl, musí se to víc "rovnat " a platíš tak déle zedníka, pokud si to teda neděláte sami.... ale rozdíl by vám mohli říct někde ve stavebninách ne ?
Odpovědět
@petrsv1000 No je pravda, že zatím jsme se ptali jen v OBI a tam nám nebyli schopni odpovědět :D No jsou to profesionálové! Spíš se mi jedná o to, aby v konečném počtu nevycházelo tak, že 1 pytel malty = např. 3 tuby pěny. Což by teda vycházelo dost na prd.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Tak na OBI a podobné hypermarkety hned zapomeň, jednak to tam je předražené a pak jak píšeš jsou to odborníci :-D v porovnání ti neporadím, ani nevík kolik ta tuba stojí, jen vím že je na to speciální pistole a může se lepit do pěti stupňů a vydrží docela dost, spíš bych řek, že na jednu tubu budeš potřebovat tři pytle :-D
Odpovědět
@petrsv1000 Tak to by bylo naprosto ideální :D Jelikož jak se tak dívám na ceny, tak ta tuba vychází cca o 50 kč dráž než pytel
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep tak uvidíš, třeba se ozve někdo kdo zkoušel oboje ;-) nebo zná poměr spotřeby ;-)
Odpovědět
@petcep A proč ne lepidlo ? Osobně bych volil lepidlo celoplošně. Pěna má dle oficiálních materiálů o 30% menší pevnost a navíc tvárnice neuzavře. Může v nich tedy pak proudit vzduch zdola nahoru, což v tom nejhorším případě končí tím, že vám bude foukat ze zásuvek a utíkat teplo. Machři totiž nepřetáhnou parozábranu přes příčku, pouze na ni položí vatu. A vata pak profoukne. U cihlovzduchu si prostě pohlídejte, jak je ukončena poslední řada.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
taky volíme lepidlo, a k cihlám porotherm ho máme zdarma :-| tož nechápu proč i vám to nedali..
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Heluz má pěnu nebo lepidlo v ceně cihel , u Wienerbergeru se to doplácí zvlášť ;-) @petcep my teda stavěli z Heluzu, ale rozhodli jsme se pro lepidlo ... nelíbí se mi, že pokud se použije pěna, jsou tam 2 pruhy a ta cihla není nahoře uzavřená, zase je to rychlejší, možná i o něco levnější ... nevím, jak máte velký dům, my, když jsme si nechávali zpracovávat kalkulace na náš dům (patrový se sedlovou střechou 16*10,5, viz fotoblog ), byla ceníková cena za zdící maltu u Wienerbergeru cca 17000,- (po slevě za 10.000,-)
Odpovědět
@davescz Taky dobrý názor. Děkuji :)
Odpovědět
@petcep důvod je přesně ten, jak píše @petrsv1000. Ta výstavba je s tím velmi jednoduchá a rychlá... A pevnosti se vůbec nebojím...docela dost jsem o tom četl a za par hodin to nerozlepíš...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac to máš recht, za pár hodin to nemáš šanci odtrhnout a cihlu musíš zničit pokud to chceš rozebrat ;-) @sabcav proč potřebuješ aby byla uzavřená =-) uzavře se věncem....
Odpovědět
@sabcav Taky mi to neni jasne, proc je tak nutne, aby byla uzavrena, kdyz je venec nahore...a ze by foukalo ze zasuvek pri tloustce cihly 44cm, tak toho se opravdu nebojim...
Odpovědět
@flakac Napadla mně ještě jedna otázka. Budete ještě pak zateplovat, když máte cihly 44cm?
Odpovědět
@petcep nebudeme, podle meho nazoru by to pri teto cihle byla investice, která se nevrátí. Navic i bez zatepleni se pohodlně dostaneme podle energetického štítku do B, což jsem chtěl. Nechci pasivní dům. Jde však o osobní preference. Jsem toho názoru, že pokud někdo chce zateplovat, pak je zbytečně drahé kupovat cihlu o šířce 44cm.
Odpovědět
@flakac Taky si to tak říkáme :) Děkuju za názor
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep přesně jak píše @flakac, nemá cenu zateplovat 44 cihlu, ale najdou se tu tací co ti budou tvrdit, že se to vyplatí a na topení se ti to vrátí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 třeba i proto, že jsme do spodních řad a míst, kde by byly tepelné mosty i nahoře do věncovek , přidávali do cihel extrudovaný polystyren ... ty kuličky lítají fakt všude ... takhle se to hned zamázlo lepidlem ;-) @petcep cihly máme Heluz family 44 a zateplovat taky nebudeme ;-)
Odpovědět
Uzavření si pohlídejte hlavně u příčkovek. To foukání ze zásuvek není výmysl, to je smutná zkušenost mnoha známých.
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz Jak může prosím tě foukat vzduch zásuvkama když ta krabice je ve zdi zasádrovaná ? =-) Tomu trochu nerozumím.... Nepočítám sádrokartonovou krabici v půdní předstěně, tam sem se stím setkal, ale ve zdi ?
Odpovědět
@petrsv1000 Nevím. Nebydlím tam a nestavěl jsem to :) Krabice sice zasádrovaná je, ale má spousta otvorů a pochybuji, že běžné zasádrování zásuvky je všechny zacpe. Také je možné, že jsou tam husí krky a fouká to skrz ně. Nevím, znám to prostě jen z toho, když brblají a stěžují si. A není to jeden případ, ale několik. Takže pochybuju, že by šlo o vadnou práci jedné firmy. Spíš to bude vlastnost při určitém postupu.
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz a jo tááák jedna paní povídala :-D tak to mi je už jasné :-D ostatně sádroval si někdy krabici ? =-) Pokud ano tak by si věděl, že sádra vyplní veškeré otvory a ze zdi se do ní nedostane vůbec nic. Bavíme se tedy o zasádrované krabici, to že tam jsou husí krky které se používají třeba na STA které pak vedou na půdu, je v nich natažen koaxiál a trubka není řádn zaslepená, pak ano, z půdy může krkem foukat vzduch až do zásuvky, ale to není vada cihel, co se tady řeší, ale lajdáctví elektrikářů, že trubky nezacpou.... takže jediné v čem máš pravdu je, že vlastonst při určitém postupu a to lajdáctví :-D toť vše....
Odpovědět
@petrsv1000 Není to úplně jedna paní povídala, ale konkrétní vlastníci bytů/domů povídali :) A nejedná se o anténní rozvod, ale o klasické zásuvky a i vypínače. Krabic jsem sádroval přes sto, právě proto vím, že sádra zdaleka nevyplní všechny otvory. Ale nesádroval jsem cihlovzduch a taky můžu smozřejmě sádrovat blbě ;-) Asi je zbytečné se tu hádat o konkrétní příčinu. Důležitá informace je, že se to děje, že to bylo několik různých bytů/domů. Takže se nejedná o jednoho lajdáckého elektrikáře, ale možná o špatný postup několika elektrikářů. A nejde jen o to foukání ze zásuvek. Podle mého prostě neuzavřené dutiny jsou špatně a to jsem se snažil říct. Lepší si to pohlídat, než pak obtěžovat své známé historkami :)
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz ok ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máte ty cihly broušené nebo hladké? K těm hladkým se nedává pěna ani lepidlo, doporučuje se tam malta..Tak možná proto vám to nedali..my budeme mít Heluz Thermo STI 44 broušenou a pěna je v ceně..když jsme poptávali Porotherm 44 eko broušené, tak tam vycházela pěna dráž než lepidlo, maji jiné ceny a slevy..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?