Zkušenost s broušenými cihlami Ecoton Standard

Zdravím, máte někdo postaveno z broušených cihel Ecoton Standard 30? Rozhoduji se pro zdivo na stavbu domu a tyto vychází cenově nejlépe. Můžete mi říct, jestli jsou přesné, křehké, jak se s nimi dělalo, případně i další postřehy? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass Můžu se zeptat zda jste z nich nakonec stavěl? :)
Odpovědět
@lascie Nakonec ne, nedostal jsem žádnou recenzi, tak jsem do nich nešel.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Kamarádka z nich stavěla a zedníci si na nic nestěžovali, na práci prý stejné jako heluz, porotherm a podobné pálené broušené cihly. Hlavně cena za 30Kč/ks je celkem lákavá ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Zdravím, jelikož mi bylo dnes sděleno, že je dlouhá dodací doba na cihly Porotherm a Heluz pravděpodobně taky. Tak mi byla nabídnuta alternativa právě těchto cihel Ecoton Standard 30. Na internetu jsem žádné diskuze ani zkušenosti nenašel, tak se ptám zda s nimi někdo stavěl a jaké má své poznatky. Cena stejná či o něco menší než u Porotherm, což je sice zajímavé, ale nikde nejsou žádné zkušenosti tak váhám, zda nejít raději do těch Heluz (obvodové zdivo asi Family a vnitřní nosné zdi UNI) i když jsou dražší. (budeme zateplovat EPS 14cm). Díky
Odpovědět
@quartz Žádný problém s nimi nebyl. Máme z nich dozděné štíty. Nejsou tak křivé jako Keratherm. Dělalo se mi s nimi dobře. Problém je jen v tom, že to prý Němci nevozi autem s rukou, složení si člověk musí zajistit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dnes mi složili EVOTON 36,5 + vnitřní stěny ECOTON. Tak dám vědět jakmile bude vyzděno. Dle mého infa je to prakticky porotherm (prodali patent porothermu na výrobu zateplených cihel T Profi). S tou dopravou to je pravda. Musel jsem zajistit jesterku.
Odpovědět
Profilova fotka
@jurajof ahoj, jak jsi na tom? jak se s tím prosím dělá? uvažujeme o Ecotonu též :) jelikož tu není moc profláklý nenašli jsme moc informací? :)
Odpovědět
My stavěli z Porothermu a na to, že byl z cihel nejdražší, tak to žádný terno není. Šířka plus mínus centimetr žádný problém, zámky se rozcházejí, příčkovky jsou jak luk apd .. dneska bych zvolil tu nejlevnější broušenou cihlu, jelikož stejně budu zateplovat, tak bych to tak nehrotil ... Jako krytinu za TONDACH, což je vlastně taky Wienerbergr jsem zvolil Roben, kvalita stejná, krásná taška za 3/4 ceny tondachu. Takže asi tak ;-)
Odpovědět
Staveli jsme z Ecotonu prizemi a v domeni ze bude porotherm lepsi ho koupili na podkrovi a taky jsme ho v zime sehnali za velmi slusne penize. Presne jak psal voky115, kvalita zadna hitparada. Klidne jdete do ecotonu.
Odpovědět
Profilova fotka
@voky115 @annabell92 oběma díky moc za cenné postřehy, víme že současné cihly nejsou taky přesné, ale furt se nám nějak nechce to Ytongu, sice se krájí jako chleba ale furt to není cihla ... @annabell92 vy jste si z Ecotonu zakládali sami nebo Vám někdo přijel? máme právě výbornou cenovou nabídku, o polovinu levnější než Ytong, takže nás to láká jako hodně :)
Odpovědět
@atmosfera nam bylo receno, ze si musime zalozit sami, pripadne se zednikem samozrejme. Ytong nebo Porotherm nabizeji za uplatu zalozeni. Tady ne. Zalezi jak se na to citite, ale sranda to neni. Manzel zakladal s jednim zednikem a jednim pridavacem.
Odpovědět
Profilova fotka
@annabell92 no okolo nás staví kamoši z Ytongu i Poro a mají zdarma založení, že si vzali od nich materiál... tady u Ecotonu jsem na jejich stránkách též našla... http://www.cihly-ecoton.cz/index.php?... ...právě vím, že z Ytongu to jde svépomocí nejlíp, ušetří se čas, tak zjištujeme okolí, manžel je na vážkách :) šikovnej je, máme jen bungalov, řekla bych že by to mohl zvládnout :)
Odpovědět
Článek se načítá
@atmosfera no vidis, tak treba je to uz jinak. Nam rekli loni toto ;-) Ja bych si to bezplatne zalozit nechala. Ale to je uz na Vas. Urcite to zvladnete.
Odpovědět
Já vzal na spodní dva šáry Ecoton Iso maxi 36,5 a nahoru jedu ve Iso maxi 42,5. Zdíme si sami takže defakto každá cihla mi projde rukami tak můžu hodnotit i kvalitu myslím. První várku cihel jsem si přivezl domu sám, jelikož mám dopravu tak jsem si pro to dojel sám protože byl problém s dopravou, prázdniny apod. no. Takže jsem navštívil cihelnu Erbersdobler ;-) A protože mi dorazila tento čtvrtek druhá várka cihel a překladů tak můžu s klidným svědomím napsat že kvalita cihel se liší asi na tom jak mají ve fabrice seřízenou mašinu apod. První várka nic moc, u té jsme se celkem dost nervovali a člověk se musí naučit s cihlami pracovat protože občas cihly prostě lehce klopí. Ale u nás byl problém při založení prvního šáru, jelikož do dělal člověk od Heluzu tak tam cihly pral jak je dostal do ruky a na problém ohledně otáčení cihel mě upozornil až po založení poslední cihly :-) . Nová várka cihel ecoton vypadá slibně, zatím se s nimi pracuje bez problémů, ale jak jsem již psal, musí se držet směr otočení cihly, k lepší orientaci slouží různé nápisy na cihle. Jediné co bych trochu vytkl je to, že cihla se mi zdá dost křehká, člověk musí dávat při řezání velký pozor. Finální fakturu za materiál ještě v ruce nemám ale vím že budu levnější než u konkurence, takže za mě s Ecotonem spokojenost. ;-) Edit: nicméně musím ještě upozornit na počínající nedostatek zboží i od Ecotonu, je dobré se předem informovat u Hodonínské firmy Readymat. Založení stavby, složení materiálu z kamionu si stavitel platí ze své kapsy .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Rada bych obnovila diskusi, nekdo dalsi. kdo z Ecotonu stavel? Zvazujeme iso maxi 36,5. Odkud jste je brali?
Odpovědět
@jurajof máte už, prosím, reálnou zkušenost?
Odpovědět
Máme cely dům z ecotonu 30,mužů s klidným svědomím všem doporučit.Dle řemeslníků je kvalita přinejmenším srovnatelná s ostatními výrobci,ne tak cena. Vykladku si musí každý zajist sám.
Odpovědět
Kde jste kupovali ecoton 30? A kolik stál? Díky
Odpovědět
Já bral teď 30 cihlu broušenou za 49 Kč a jsou perfektní :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Stavěli jsme z Ecoton 30 ISO PRO. Cihly jsou opravdu hodně křehké. S cihou hodíte a jsou z ní střepy. Do roviny jsou zbroušené přesně, do stran ale odskakují. V omítce se to ale schová. Porotherm i Heluz jsou přesnější...ale také dražší. Problém zedníci viděli s dodávaných lepidlem, které dvakrát nelepilo.
Odpovědět
My stavíme s Ecoton ISO-MAX 42,5 a asi podobné zkušensoti jako pida007, do roviny jsou perfektni, do stran sem tam nejaka vylezá ale ničemu to nevadí a co jsem viděl u známého heluz tak to mají taky.. S Lepidlem problém není, nanášíme klasickým malířským válečkem celoplošnou vrstvu a úplně v pohodě... Jedině co me vyloženě štvalo byli palety... mají svůj rozměr a s klasickým paleťákem je nenaberete aby se nepřevažovali na jednu stranu, při transportu na paletaku se museli dovažovat. A cenově úplně jinde než cihly v česku..
Odpovědět
Ecoton 36,5 spodní sar, 42,5 zbytek. Stavíme 2.tyden. Cihly jsou křehké, ale jinak vše ok.
Odpovědět

Odpovědět
Caf. Stavíme synovi celý patrový dům z ecoton 44 a celkem pohoda. Zámky sedí, našima lepidlo 900 D namáčením. (Pytel lepidla nám nechávají vždy k 1 paletě) . Rozdíly jsou od milimetrů do cca čtyř milimetrů. Žádná hrůza. Litujeme vnitřní strany, venek se zateplí, tak to bude schované. Stavíme od úplného začátku sami dva. Cena je úplně jinde, nežli Porotherm. Nechtěli jsme čekat dva měsíce na Porotherm, tak děláme z ecotonu. Není se čeho obávat. Klidně do toho jděte.
Odpovědět
Za šest měsíců ve dvou lidech od ,,prvního hrabnuti do země" .
Odpovědět
Caf. Stavíme synovi celý patrový dům z ecoton 44 a celkem pohoda. Zámky sedí, nanasime lepidlo 900 D namáčením. (Pytel lepidla nám nechávají vždy k 1 paletě) . Rozdíly jsou od milimetrů do cca čtyř milimetrů. Žádná hrůza. LicuLicujeme injeme vnitřní strany, venek se zateplí, tak to bude schované. Stavíme od úplného začátku sami dva. Cena je úplně jinde, nežli Porotherm. Nechtěli jsme čekat dva měsíce na Porotherm, tak děláme z ecotonu. Není se čeho obávat. Klidně do toho jděte.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@lautur Dobrý den, hledám nějaké recenze na ecoton 44, chtěla bych je použít na domek...Máte i nějaké doplňkové nebo řeržete?? Nechci zateplovat, je 44 dostačující?? A zdít budem taky jen 2. Dá se to??
Odpovědět
Máme 42,5 a nezateplujeme. Zatím nebydlíme, ale od stavaru by to mělo být ok.
Odpovědět
brali jsme přes IZOMAT.... ecoton 42,5 bez zateplení.. prozatím nebydlíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?