Chytrá domácnost - Fibaro

Dobrý den.Chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tímto systémem, ke kterému bych rád připojil dvě venkovní kamery a nějaký alarm nebo postačí i siréna. Vše bych chtěl samozřejmě bezdrát, ale na ty kamery je možnost i drát. Má otázka spiše zní jaký alarm lze k tomuto systému připojit a jaké kamery (je mi jasné, že musí podporovat kompresi mjpeg), ale ne všechny právě i s touto kompresí a z-wave fungují. Budu rád, když někdo napíše, kdo to takhle řešil.Postačí mi pouze např.tato siréna NEO COOLCAM Z-WAVE Plus Siren Alarm Sensor Smart Home EU Frequency 868.4MHz Z Wave Home Automation a jak to vlastně v praxi funguje? Co se týká kamer je jich tolik, že opravdu nevím, hlavní je pro mě cena/výkon a také nevím zda to funguje tak, že mám program od Fibara, kde ho spáruju a nastavím cyklus např.24h, který se ukládá na Hdd v Pc?Je tomu tak nebo se pletu? Zabezpečuju novou dřevostavbu cca 100m2 a preferuju bezdrát i když vím, že drát je lepší. Díky za každou radu.
Odpovědět
Byla mi ještě doporučena tato siréna, ale nelíbí se mi, že je do zásuvky, jelikož žena při odchodu vše ze zásuvek vytahuje :-) AEOTEC DSD31 siréna, Z-Wave proto se snažím o co nejmíň věcí zapojených do zásuvek.
Odpovědět
Profilova fotka
Cidla, kamery, prisvity, snimace, to vse potrebuje k napajeni el.proud. Zblaznite se po case, pri vymene baterek byt 2x do roka. Dalsi vec je, pokud planujete alarm spousteny kamerami, obrnte se trpelivosti, protoze sw kamery porovnava snimky jdouci po sobe, aby vyhodnotil spusteni - toto je velice zradne - napr. prechod mraku (stin), vitr ktery rozhybe strom, poletujici listi, pes, cokoli jineho, co vytvari pohyb - spusti alarm. Toto se osetruje externimi pohybovymi cidly, ale neni to dokonale. Pokud jste bastlir, nakupte cidla a soucastky na ebayi a udelejte si svou vlastni ochranu, spoustenou pres vice nahodnych..respektive, vytvorte si vlastni zabezpecovacku. V minulosti je znam nejeden pripad, kdy i pres alarm byla cizi navsteva bez ohlaseni. Dle meho jsou dva druhy zlodeju. Jedni ti, jenz vizualne alarm odradi a ti druzi, kteri vedi, co a jak funguje, vi kam sahnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@boert trochu pletes pate pres devate. z-wave je pro domaci automatizaci ale ne pro alarm. Jestli chces neco na hrani tak z-wave je asi ok. Jestli chces skutecnou zabezpecovacku s certifikaci tak se musis podivat jinde. Ad kamery - neplet si z-wave s wifi. Po z-wave protokolu opravdu obraz kamer nepreneses Jestli to neni jen reklama na fibaro tak doporucuju zacit tim ze si neco nastudujes o jednotlivych technologiich pokud chces bastlt nebo si najdes nekoho kdo ti system navrhne a postavi na klic dle tvych pozadavku a fnancnich moznosti.
Odpovědět
@wwwdancer Díky za rady a určitě kamery nebudou pro spouštění alarmu, ale jen pouze pokud by se něco stalo na pozemku tak abych se mohl na to podívat popřípadě i pro pojišťovnu.Spíše mě zajíma zda to opravdu funguje tak že po zapojení a spárování s home center je možnost nastavení nahrávání na hdd v Pc v nějakém cyklu nebo je to mnohem složitější.Jinak kolega má zabezpečení od Jablotronu cca 40tis. za to dával i s napojením na centrálu bezpečnostní agentury a než dorazily byly pryč i s odcizeným majetkem, tudíž opravdu když bude zloděj šikovnej je jakékoliv zabezpečení k ničemu proto mi stačí pouze senzor kouře a něco na vchodové dveře a francouzské dveře a alarm aby se žena v noci nebála sama a při vniknutí by ji to upozornilo proto mi volba Fibara přišla dostačující ale nebráním se čemukoliv jinému.
Odpovědět
@jumpmans Určitě to není reklama a jak píšu výše tato hračka mi přijde dostačující, jde mi hlavně o ty kamery venkovní pro ochranu pozemku.Ten základní balíček od Fibara mi přišel jako postačující ale rád si přečtu názory na něj i jiné produkty, ale jak píšu stačí mi siréna, dvě kamery,čidlo kouře a nějaký senzory toť vše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?