Jak sladit obývací pokoj?

Zdravím, jaký nábytek a sedačku byste zvolili do obýváku k takovéto tmavé podlaze? Na fotkách je původní vybavení současných majitelů, to si samozřejmě odvezou.. Vyloženě do bílé sedačky se mi moc nechce, ale bojím se, aby pokoj nebyl moc tmavý v kombinaci s tou podlahu... Předem díky za názory
Odpovědět
@geen ahoj, určitě bych šla do světlého nábytku - buď třeba krémový, bílá se mi moc nelíbí, je studená a sedačka k tomu může být béžová, světlounce hnědá, krémová, nebo úplně barevná - třeba tyrkysová - viděla jsem ji minule v obchodě a vypadala super. :-)
Odpovědět
šla bych určitě do světlého nábytku i sedačky....a asi bych vymalovala....třeba světloulince béžově, ale taa bílá mi přijde strašně kontrastní k té podlaze...
Odpovědět
Profilova fotka
já bych naopak nechala bílé stěny, sedačku šedivou, za sedačku nějakou tapetu a pak bych nábytek volila z nějakých pěkný solitérních kousků. Žádné nábytkové stěny, spíš nějaký hezký solitér ze světlého dřeva, třeba dub/buk.
Odpovědět
Známá má podobný byt a ladila ho do červena. S tou hnědou podlahou by to byl zajímavý kontrast.
Odpovědět
@geen ahoj já bych se k teto podlaze vůbec nebála hodit nějakou geometrická tapetu, k tomu žlutou sedačku a nábytek klidně nějaké světlé dřevo ale určitě ne bílé. Udělat to zajímavé. Využít té tmavé podlahy. Ale je těžko něco radit, když neznáme tvůj vkus.
Odpovědět
@geen Mě se to líbí takto, světlé sedačky bych se nebála- máme světlounce béževou a 2 malé děti, dostává fakt mooooc zabrat, ale máme teflonovou úpravu a žádná skvrna nemá šanci-všetně čokolády, borůvek, červ. vína....kdyžtak bych volila barevně výrazné doplňky.
Odpovědět
Profilova fotka
Světlé barvy určitě. Máme bílou sedačku (prý slonová kost nebo či co :-D ) a udržuje se to dobře. A to topíme u sedačky krbem. Je pravda, že sedačku máme z kůže takže stačí vlhký hadřík a je po bordelu. A nábytek bych řešil taky světlejší třeba "pastelové" barvy (moj emilá mi radí :-D ) . Koberec třeba s výraznějším vzorem ať rozbije monotónost.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies @maagda Souhlasím. Tyrkysová, žlutá, růžová, červená můžou znít jako výrazné barvy se okoukají, ale i tyrkysová může být decentní... Třeba v pastelových odstínech. Co třeba https://favi.cz/produkty/p/pohovka-de... nebo něco takového http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... - IKEA asi ne, ale spousta výrobců nabízí kvalitní potahy, které lze lehce čistit, tak bych se světlých barev tolik nebála. Za mě určitě ne bílá, béžová, šedivá... Tyto barvy už jsou tak trošku pasé ;-)
Odpovědět
Určitě něco světlého, já bych se ani nebála světle růžové...:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych volila velmi decentní barvy a velmi opatrně, světle modrá nebo zelinkavá...
Odpovědět
Profilova fotka
já bych šla do bílé i když jí nechcete...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?