Jak umístit nábytek v obývacím pokoji?

Dobrý den, ahoj, po částečné renovaci obývacího pokoje s jídelnou (nové podlahy, obklady na zeď,...) se chystáme kupovat nábytek, ale nevíme, jak ho co nejlépe umístit. Máme 2 varianty, jak dát sedačku. 1) První z nich je sedačka zády do místnosti a obývací stěna/stoleček umístěna naproti sedačce. Na této stěně (na obrázku ta vlevo) máme uprostřed 2 a půl metrový pruh od podlahy ke stropu obložený imitací kamene, protože tam jsme původně plánovali stěnu. Nevýhody: Sedíme zády do místnosti a sedačka trčí do prostoru. Koukáme do zdí místo do prostoru. Výhody: Máme už obloženou stěnu, kde jsme zamýšleli obývací stěnu 2) Druhá varianta je koupit sedačku do tvaru U a dát ji zády ke stěně s obložením s tím, že by se koukalo směrem ke dveřím/do místnosti. Nevýhody: Nevíme kam s televizí. Museli bychom udělat asi nějakou dělící příčku jak je naznačeno na obrázku. Výhody: Můžeme koupit větší sedačku a nebude trčet zády do prostoru. Obývací pokoj bude působit vzdušněji a budeme koukat do prostoru a budeme mít i výhled z okna místo koukání do zdi. Nevýhody: Sedíme zády do místnosti a sedačka trčí do prostoru. Koukáme do zdí místo do prostoru. Výhody: Máme už obloženou stěnu, kde jsme zamýšleli obývací stěnu Tak jako tak, bude v místnosti jeden "rušivý" prvek. Buď sedačka zády do prostoru nebo nějaká dělící stěna/pult/falešná příčka s TV. Díky za názory!
Odpovědět
Druhá varianta je při mě příjemnější
Odpovědět
Já jsem také pro druhou - nemá ráda, když se něco děje za zády :-)
Odpovědět
@cubbins tak ja bych spis volil prvni variantu. vadilo by mi, kdyz by porad nekdo chodil kolem TV. navic takhle pujde po ocku sledovat TV i z jidelny (ano, vim, nemelo by se to behem jidla :) )
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem pro prvni variantu. Mame to tak nyni a budeme to tak mit i v dome. Nas trcici sedacka nerusi a nevadi nam ani sezeni zady do mistnosti. Ta sedacka nam vymezuje prostor obyvaku 😀 Delici pricka na me pusobi rusive, jsem pro otevreny vzdusny prostor ;-)
Odpovědět
Z techto dvou se mi libi vic ta prvni. Mne se nelibi, ze v druhe vnikne opravdu mala jidelni "komora". Pokud budou zidle i z druhe strany, bude to jak skatulata hejbejte se, aby nekdo vylezl odnekud od stolu. A TV nejde dat na stenu vedle dveri a sedacka do L do rohu?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem také spíš pro první variantu.
Odpovědět
TO okno je normální okno, nebo až na zem? Nešlo by to takhle?
Odpovědět
Vím , že to není ideální, okno za sedačkou a tv proti sedačce, ale u vás je každé řešení určitý kompromis. Jinak takhle - okno za sedačkou a tv proti oknu, to má švagrová a existují tak víceméně v pohodě.
Odpovědět
@martinape Díky za nápad :) Jedná se o dvoukřídlové okno a vlevo (směrem k rohu) jsou balkonové dveře, protože po celé délce je balkón. Vstup je ale možný i z jídelny, balkónovky v obýváku používáme málo kdy. Okna jsou situována víceméně na západ a v případě, že by byla tv naproti oknu, tak je bez žaluzií nekoukatelná.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Líbí se mi druhá varianta. Prostor je vzdušný.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@cubbins Ahoj. Jak jste to prosím nakonec vyřešili? Šli jste do té dělící příčky?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?