Jaké uspořádání v obýváku?

Profilova fotka
Máte někdo nějaký návrh jak uspořádat obývák? Mám hrozných typů jak to udělat a nemůžu se rozmyslet... Byla by tu nějaká dobrá duše která by mi pomohla?? V pravo je kuchyň, někde hned vedle bychom chtěli stůl a nevím jak uspořádat TV a sedačku... To francouzské okno je orientační, ještě nevíme kde přesně bude a to levé okno tam nebude.. Vřelé díky za každý typ!
Odpovědět
@anetal7 Ahoj, máme podobné rozměry a mě tedy moc možností, jak obývák uspořádat nenapadá. Takže budu ráda za nápady :-) Máme to v plánu úplně jednoduše, vedle kuchyně ke zdi jídelní stůl a vedle něj rohovou sedačku, také u zdi, naproti (tedy na té kratší straně) televizi a vedle krb (máme komín tak kde vy). Uprostřed tak vznikne hrací prostor pro děti.
Odpovědět
Profilova fotka
No to byl náš plán, ale mám strach aby tam byl dostatek místa když tam bude sedačka a stůl, kolik m máte tu stěnu dlouhou? Říkala jsem si že by se to líp vešlo přesně naopak, ale zase krb vedle sedačky je pěkně na houby :-( no a máma si myslí že by jsme měli dát sedačku do prostoru, ale nato si myslím nemáme místo :-) už máte postaveno? Nebo se chystáte?
Odpovědět
@anetal7 Tak když budu sedět na gauči, tak bych chtěla vidět i do krbu a kochat se :-) Do prostoru si myslím, že na to je prostoru opravdu málo, navíc chci prostor pro děti na hraní. Máme to o kousek větší - tu dlouhou stěnu máme také 8,5m, kuchyň širokou 3m a obývák 5,3m. Z té dlouhé strany plánujeme 3m na kuchyň, pak stůl (postavený kratší stranou ke zdi - nevím ale jestli by to u vás tak šlo, zda byste kolem něho prošli), na sedačku pak zbývá cca 2,8m. Líbila by se mi větší sedačka a klidně i do U, ale to se asi nijak nevleze. Zkus si to hodit třeba do www.floorplanner.com.
Odpovědět
Profilova fotka
no my plánujeme že tu kuchyňskou linku trošku zkrátíme, místa v kuchyni bude dostatek takže si to můžeme dovolit. Uvidíme jak to bude...Snad se nám to bude líbit, ale myslím si a doufám že prostoru bude dost :-) ;-)
Odpovědět
@anetal7 to mě také napadlo, ale nevím, zda byste kolem toho stolu prošli, když by u něho někdo seděl. Máte v kuchyni šířku 2,4m, 60cm zabere protější linka, nějakých 90cm stůl. Takže zbývá 90cm. Tak to by asi mělo být v poho.
Odpovědět
Profilova fotka
to doufám :-) bude to muset nějak jít ;-)
Odpovědět
@anetal7 jj,přeně tak, vždycky se to nějak vymyslí :-) Tak ať se to podaří, co nejlépe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nápodobně;-)
Odpovědět
@anetal7 Ahoj, vidím to stejně, na krátkou stěnu souedící s WC obývákovou stěnu, naproti velkou sedačku do L a ke stěně u kuchyně stůl. Budeme to mít velmi podobně, vlastně možná úplně stejně, moc možností v takovém prostoru není ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@anetal7 @jenies Ahoj, tak jsem si trochu hrála a zajímal by mě váš názor (samozřejmě i dalších). Na barvy a podobně samozřejmě nehleďte, jde mi pouze o rozmístění. Jak jste to nakonec uspořádali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 no my to tak nějak ještě necháváme až to uvidíme ve skutečnosti, ale představujeme si to přesně jak je na obrázku v pravo, jenom mě napadlo dát sedačku do prostoru, protože skoro 5m od TV mi přijde dost, ale to se nelíbí příteli :-D
Odpovědět
@mili23 zrušila bych posezení u ostrůvku a nechala první variantu, mám pocit, že mezi linkou a pohovkou je ten stůl takový namáčknutý
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mili23 My mame jidelni stul a sedacku takhle blizko vedle sebe a zatim jsem z toho nadsena, tim ze nase sedacka je tak pro 3, max. 4 lidi, tak kdyz je nas vic, tak je super, ze vlastne vznikne takove velke spolecne sezeni..
Odpovědět
Děkuji za reakce! Sice zase nic nevím :-) Ale každý názor dobrý. Mám právě také strach, že to bude příliš namačkané, pokud to bude v jedné řadě, navíc se nebudou moci využívat francouzské dveře. Hlavní terasa bude u těch druhých, ale u té kuchyně jsem plánovala nějaké bylinky a tak. @lucinkafr Proč bys zrušila posezení u ostrůvku? Přijde mi to docela fajn. Ještě jedna věc, vedle kuchyně máme hned zádveří, obývák je tedy tím rohem průchozí, u té první varianty mi přijde, že se ten obývací prostor tak trochu oddělí od té průchozí části. Nemyslíte? To je dilema :-D
Odpovědět
@mili23 protože z vlastní zkušenosti vím, že se to posezení moc neužije. Zpočátku jo, ale pak se to omrzí bude to tam jen tak stát. Ale třeba ne, toto je jen můj postřeh z vlastní zkušenosti, a už jsem se stejný názor dočetla i od víc holek tady. Ale důležité je, abys byla spokojená ty :-)
Odpovědět
@lucinkafr jj, to máš asi pravdu. Je fakt, že jeden brácha má také jakýsi barový pult a nevyužívá se vůbec. Vlastně využívá - na odkládání věcí :-) Já pořád nevím, zda tu kuchyň trochu opticky uzavřít - vyvýšením barového pultu, nebo nechat otevřenou - nechat tam klasickou výšku kuchyňské linky. Druhá možnost bude možná praktičtější. Děkuji za názor a postřeh!
Odpovědět
@mili23 já osobně bych tu tvou nechala otevřenou, bude taková vzdušnější, velkou ji máš dost, ten kousek tě nezabije, co já bych za takovou linku dala ;-) A jinak musím potvrdit, že to sloužilo jako odkládací prostor. Vlezla jsi do kuchyně a viděla ten borčus tam :-D A když to necháš otevřené, bude působit lépe i to, když necháš jídelní stůl vedle toho gauče. Zkus si to nakreslit.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetal7 mame podobne resenou obyvakokuchyn. Kuchyn mame oddelenou zvysenym "barem", ne kvuli posezeni, ale abych trochu schovala kuchyn a pripadny neporadek v ni. K baru je prisazeny stul, takze neni volne v prostoru. Navrh je tady http://www.modrastrecha.cz/blog/lena.... , fotku skutecnosti jeste nemam, ale mame to presne podle toho navrhu, jen zatim mame jen jednu sedacku, ne dve.
Odpovědět
@lena.k Také jsem o tom takto jednu chvíli zauvažovala, ale máme kuchyň širokou jen 3m. "Ostrůvek" bude cca 1,2m - 1,4, což je na stůl asi málo, aby se u něho dalo sedět a ještě kolem něho z kuchyně projít. Ale máte to vymyšlené moc hezky, celé :-) Trochu v tom vidím i náš půdorys.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 gauč vedle krbu asi ne,a co je v tom rohu prázdným?to jsou dvoje dveře?nešel by dat stůl tam nekam,zdá se mi že nebude takto misto na projiti na terasu?
Odpovědět
@ratatooy Ano, do krbových kamen by nebylo vidět z gauče, to je pravda. Ale my ani nevíme, zda kamna budou. Je to jen tak kdyby náhodou. Jinak bude všude podlahovka. Takže to pro mně není prioritní. Ano, v tom rohu jsou dvoje dveře. Do té místnosti se nějak dostat musíme :-) Stůl bude určitě tam, kde je umístěn na obou návrzích.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 a ty dveře vedou obje na chodbu?njsou dvoje zbytečné?
Odpovědět
@ratatooy Jedny na chodbu a jedny do zádveří :-) Každopádně je jedno, jestli tam jsou jedny nebo dvoje, stůl ani nic jiného tam být nemůže, bude se tam chodit.
Odpovědět
@anetal7 Ahoj, udělala bych návrh vlevo, zrušila ostrůvek a pokud je to vedle stolu jen okno a neprosklené dveře, nalepila bych stůl ke zdi a židle dala okolo, 4 se vejdou v pohodě, každý bude mít kolem dost prostoru a přitom celý stůl nebude vadit při průchodu do kuchyně.
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@jenies tak pak bych taky nedělala ostrůvek celkem to tu kuchyni když je menší dost uzavírá a bude prostor pusobit stísněne
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?