Kam umístit jídelní stůl?

Profilova fotka
Dobry den, Nevime si rady s umistenim jidelniho stolu. Budeme mit jednu velkou mistnost 51 m2 (5,5 x 9,3m) kde bude kuchyn a obyvak dohromady. Take se mi velmi libi kulaty stul. Zvazujeme varianty , ktere prikladam na fotkach. Akorat ty schody na obrazcich nejsou presne, ve skutecnosti budou nahore jeste tri schody zahnute ( levo tocive ). Pak nas take napadla jeste jedna varianta a to ten kuchynsky ostruvek otocit na sirku viz posledni obrazek ( ale to si myslim , ze neni prakticke ani pekne ). Moc dekuji za kazdou radu a pripominku, budu rada za kazdou poznamku ohledne celeho rozlozeni nabytku.:-)))
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
a tady je ten ostrůvek na šířku, nic moc
Odpovědět
@sisinka133 Mě napadá nedělat ostrůvek, ale místo toho protáhnout linku ještě na tu další stěnu pod okno. V kuchyni by zůstalo dost místa na kulatý stůl a nebyli byste ošizeni o pracovní plochu.
Odpovědět
souhlasím s @hanih :-)
Odpovědět
@sisinka133 nebo kuchyni teda protáhnout i pod okno a ostrůvek klidně zachovat taky, já myslím, že se tam stůl s židlemi v pohodě vejde a ještě ta kuchyně bude krásně prostorná. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih @petra_90 ostrůvek mám vysněný toho se nevzdám :-D a pracovní plocha mi stačí, ale spíš bych pořebovala poradit kam dát ten stůl a taky jestli kulatý nebo hranatý ...
Odpovědět
Profilova fotka
@sisinka133 ta poslední varianta mi naopak přijde nejlepší. Proč by ostrůvek nemohl být takto? Vždyť takto od něj skvělé uvidis do místnosti i na ten jídelní stůl. Vzhledem mistnosti, schodům a celkovému rozložení všech prvků jako jsou kamna a nábytek, mi přijde poslední varianta s kulatým stolem nejlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
kulatý stůl zabere nejvíc místa - kdyby si dala obdélníkový apod. tak by zbylo více místa okolo
Odpovědět
já bych hranatý stůl přisunula kratší stranou k ostrůvku...
Odpovědět
Profilova fotka
Ostrůvek bych otočila na šířku a stůl přirazila k němu (obdélníkový). Osobně by mi vlbec nevyhovoval takový velký otevřený prostor a neoddělená kuchyň, tak alespoň oddělení stolem. Ke schodům se bude kličkovat v každém případě kolem stolu
Odpovědět
Co takhle zalomit schody do místnosti? A stůl dát víc do rohu. Ostrůvek nechat jako na 1. fotce.
Odpovědět
Podlemě by ten stůl mohl v klidu být přímo uprostřed ostrůvku , naproti němu.
Odpovědět
Článek se načítá
Nevím, jaké jsou přesné rozměry stolu, ale umístila bych jej čelem k ostrůvku do písmene T. Je to fajn, když někdo vaří, nebo připravuje občerstvení, a ten druhý si s ním může od stolu povídat, nebo když děti píší úkoly a rodiče nad nimi chtějí mít dohled.
Odpovědět
já jsem pro poslední návrh
Odpovědět
Já souhlasím s názorem @slabici Na mě je to velmi otevřený prostor, osobně bych se necítila vůbec, ale vůbec dobře ani v kuchyni ani v obýváků a u stolu už vůbec ne. Takže proto bych dala ostrůvek jako na posledním obrázku, linku protáhla do L i vedle okna a stůl za mě určitě hranatý, s tím že bych ho přirazila k ostrůvku kratší stanou stolu. Kuchyň bude působit uceleně a i u stolu bych se jako host cítila lepé (tím přiražením k ostůvku to bude takové "klidnější bezpečnější" místo. V případě potřeby (více lidí u stolu apod.) můžete stůl kdykoli od ostrůvku odsunout. Při vaření na ostrůvku krásně uvidíte jak na stůl tak do obýváku. Jinak ještě jedna malá poznámka, i když vím, že na to jste se neptala na názor, ale osobně bych si dala troubu na stranu za ostůvkem vedle okna (to samozřejmě půjde jen v případě, že linku uděláte do L), aby když budu něco vyndavat z trouby, tak se otočit a položit na ostrůvek. A na ostrůvek bych nedávala vernou desku, přeci jen nemusí každý kdo vejde do domu nebo půjde ze schodů vidět co vařím a jak mám třeba zacákanou plotnu (přeci jen u zdi u linky je to takové schovanější)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?