Kam umístit televizi?

Profilova fotka
Ahoj, prosím o radu, kam umístit televizor. Přikládám obrázky 3 variant. K propozicím místnosti: šířka pokoje 4m délka 8,25m. Na levo jsou 2 francouzská okna, z toho jedno bude plně využitelné (to u jídelního stolu) okno vepředu je fixní a umístěno 40cm od podlahy.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@maniska jsem pro ten druhý návrh.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě ta červená kostka-to je prosím krb.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
asi ten druhý návrh,podle toho prvního by se ti mohlo v obrazovce odrážet okno,i takto ho bude asi potřeba přistínit,ale to už uvidíš jak bude potřeba
Odpovědět
Mně se líbí návrh č.3. U té dvojky mi "nesedí" nějak ta křesílka před tou tv. Sice u trojky taky jsou, ale jinak postavená. Vůbec mi tam celkově přijdou tak nějak navíc. Bohatě by stačilo jenom jedno. Ale řešíme tu tv, takže trojka.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar Přesně tak, na křesla nekoukejte, to je "jen tak" . Jde mi o tu TV ;-)
Odpovědět
No každopádně dvojka nebo trojka. U jedničky ti bude na tv svítit slunce z jihu a ze západu, tak určo ne. A ze zkušenosti vím, že tv vedle krbu je blbá, protože tě bude rušit plápolající plamen při sledování tv. A ještě by stálo za zvážení, jak velký tv stolek chcete dávat.připadá mi, že stěna "vpravo" je delší, tudíž byste mohli koupit stolek o něco větší a vešlo by se vám tam více věcí. ;-)
Odpovědět
A ještě dva poznatky, u návrhu č.2 se bude na tv blbě dívat z pozice dvojsedačky, kdežto u 3 bude tv dobře viditelná ze všech pozic. Ale zase u 3 bude v létě 100% svítit slunce ze západu k večeru přímo do obličeje sedícím na velké sedačce, takže furt zatahovat žaluzky.
Odpovědět
za mě trojka
Odpovědět
@maniska za mě určitě trojka. Nebude ti svítit slunce na tv a hlavně ze sedačky budeš mít výhled jak do bytu, tak z okna. Bylo by škoda sedět zády k franc. oknu :-)
Odpovědět
Trojka, máme televizi naproti oken a musíme mít pořád zatemněno, jinak nic nevidíme.
Odpovědět
Zcela jistě obr. č. 2. První návrh je o ničem - TV naproti oknu. Nebude to koukatelný. Jedině se závěsem při tmě. Návrh tři je také poněkud kontraproduktivní. TV hned vedle okna?? Okno je sice na západ, ale světlo bude rušit zorný úhel. Takže jedině se zataženými žaluziemi, závěsy. Rozvržení nábytku nebude asi nikdy optimální pro diváky, pokud tam necháte ty křesla. Když už, tak bych tam nechal to jedno křeslo, dvě už mi přijdou jako přežitek.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
1 ani 2 návrh se mi nelíbí. U toho prvního je blbost mít ten prostor mezi gaučem a oknem, u druhého opticky zmenšíš prostor, když dáš sedačku takhle do místnosti. Osobně jsem pro třetí variantu. Jen bych vyhodila tu malou pohovku a použila jen jedno křeslo šikmo vedle gauče. TV bych umístila na držák, aby se dala vyklonit a otočit směrem ke kuchyni, k jídelnímu stolu.
Odpovědět
trojka :-)
Odpovědět
A co ji dát do rohu, tak jak je na třetím návrhu. Ale aby byla v rohu. TV a zdi aby dělali trojuhelník. Hned vedle okna, bych ji mít nemohl a u obr. 1 ta sedačka tak v postoru tak není nejlepší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?