Nábytek s nohama - stabilita

Dobré ráno, máte někdo, prosím, zkušenosti s nábytkem s nohama? Jak je to se stabilitou? Mám dvě kočky a po nábytku budou určitě lítat. Podlahu bych rád lepený vinyl. Neudělá to do podlahy důlky? A když pod nohy dám filc, nebude to ještě více nestabilní? Konkrétně se rozhoduji mezi těmito třemi obývacími stěnami: https://www.nebenabytek.cz/sektor-nordi/ (výška nohou 20 cm) https://www.nebenabytek.cz/sektorovy-... (výška nohou 20 cm) https://www.nabytek-pegas.cz/hledani/... (výška nohou 12 cm) Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Ve stabilitě problém nebude, resp. není tam rozdíl oproti nábytku bez noh. Nemusí to vyloženě udělat důlky (záleží na zátěži), ale po pár letech tam budou určitě vidět obtisky těch nožiček. Podlaha okolo noh se trochu ušpiní nebo vyšisuje a když nábytek odstraníte, budou tam vidět kolečka.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, nožičky se právě přidávají pro zvýšení stability. Podlaha je málokdy rovná a rovné dno nábytku se může houpat. A protože tlak je síla na plochu (jak víme ze ZŠ/SŠ), tíha nábytku působí přes menší plochu (nožičky) vyšším tlakem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?