Jak a čím obložit krb?

prosím o tipy jak a čím obložit krb, máme ho vyzděný až nahoru a nemůžu se rozhodnout zda dát kolem dvířek jen rámeček z mramoru nebo obložit až nahoru nějakým kamenem?? budu ráda za vaše tipy a postřehy.
Odpovědět
Pokud vahas a más vybraný kámen na obklad a znas jeho rozměry tak si to pomer s krbem jestli by to vyšlo bez řezání na okrajích. V rohu řezané spoje vypadají hrozne, takze pokud by bylo potřeba řezat šla bych jen do rámečku okolo. Přitom na prodejne mají někdy vytavene takovéto.dlaždice i tak aby jsi viděla jak upadá právě ten roh, pokud by rozměr krbu vyšel na rozměry dlaždic. Ps. Omlouvám se za tečky místo mezer, píšu z mobilu Ještě tedy záleží jak máte krb umisteny, pokud je v rohu a obkladali by se jen dvě strany tak tento problém odpadá, dlaždice by byly narezany v rohu kde uz by to nevadilo. Pokud je krb ale "uprostřed rovné zdi a obložení by bylo ze tři stran pak tento výše popsány problém hrozi
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@laula1 ahojky, řeším úplně podobnou situaci. Nemáš nějaké fotečky, jak to vypadá s tím rámečkem? taky máme krb až nahoru a zvažuju, že ho jen natřu a nějaký obklad dám jen dole.
Odpovědět
@marriet1 @laula1 Taky jsme to řešili až nakonec máme hrubou omítku, nic to nestálo a vypadá to dobře a obklad kamene máme jen na fasádě. Když se to koklem začmoudí tak se to přetře. Fotky mám v albu. U toho našeho krbu se dal dokoupit nerezový rámečej, ale stál přes dva tisíce tak to máme jen tak a kámen na římse máme ze dvou dílů, vyšlo to levněji než roh z jednoho kusu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka @marriet1 @berrusska Holky a nevíte, jestli je problém, když se krb normálně vymaluje barvou a později až obloží kamenem? Plánujeme obklad, ale vzhledem k financím až tak za rok, tak jsem ho chtěla do té doby vymalovat světle hnědou barvou, co mi zůstala...Myslím, že by to snad neměl být problém, ne? Jakože by potom lepidlo na té malbě nedodrželo nebo tak něco,ne? Díky za odpověď. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@x142071 já myslím, že nevadí. My jsme ho dali zatím na bílo, než koupíme vhodný obklad, tak snad nebude probl ;-) ém
Odpovědět
Profilova fotka
@x142071 nám obkladač i firma, od které jsme měli kamenný obklad řekli, že jej nesmíme lepit na omítku... (že by se ta omítka mohla vahou kamene odtrhnout). takže jsme obouchali nově udělanou omítku a kámen lepili přímo na cihly :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?