Obývací pokoj šířka 3,5 m, máte někdo?

Ahojky máte někdo obývací pokoj s jídelnou s šířkou 3,5 m? Máme nakreslený projekt, kde máme obývací pokoj + jídelní stůl 8,1x3,5 m . Pořád přemýšlím, jestli místnost není moc úzká. Máte někdo stejnou šířku? Nejlépe nějaké fotečky, jak máte uspořádaný nábytek. Moc děkuju za rady.
Odpovědět
Rekonstruujeme půdní prostory a z původních tří místností jsme jich udělali 5. Je u nás zvykem, že návštěvy chodí do kuchyně a společně sedíme u jídelního stolu. Obývák jsem chtěla zvlášť a vznikl přepažením velkého pokoje 5,5 x 3,5 m. Z poloviny máme ložnici pouze s postelemi, nočními stolky a komodou. Obýváku zbyl prostor 3,5 x 2,7 m a to naprosto stačí pro rozkládací pohovku a nízkou skříňku s televizí (byli jsme limitovaní sloupem, který podpírá krov). Místnost je světlá, má největší okno a vstup na balkón. Úložný prostor a šatnu máme v samostatné místnosti, aby nebyly pokoje přeplněné skříněmi. Dnes jsme ještě obývák malovali, takže je vše vystěhované, ale můžu ukázat vizualizaci.
Odpovědět
@trynytka Ak nechces velku sedacku a vela nabytku, tak teoreticky... Ale podla mojho nazoru by to chcelo zvacsit ak sa da. Aspon na 4 - 4,2m.
Odpovědět
Profilova fotka
@trynytka máme panelákový obývák s jídelnou 5 x 3,6 m, řekla bych, že to celkem jde. Určitě bych byla radši třeba za 4 - 4,5 m, ale ani takhle to není žádná hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
@trynytka Máme panelákový byt a obývák s kk je 3,9 x 6,9 m. Na tu šíři 3,9 máme sedačku a televizi, procházet se normálně dá, nijak stísněně to nepůsobí, ale je fakt, že v obýváku nemáme moc nábytku ;-)
Odpovědět
@trynytka my máme obývák 6x3,5 a kdybych stavěla nový dům tak bych ho udělala rozhodně širší, jídelnu máme teda zvlášť, ale vešla by se.
Odpovědět
Mě se to zdá taky úzké, ale kdybych ho chtěla rozšířit, musela bych minimálně o půl metru zvětšit celý dům, což jsou zase poměrně vyšší náklady na výstavbu. :/
Odpovědět
jo, my máme v projektu na barák také obývák 3,5m široký, ale dispozici obýváku ještě konkrétní nemáme. V aktuálním bytě máme obývák asi 4m (šířka) x 4,5m, takže na menší rozměry jsme celkem zvyklí To tam máme ještě hrací koutek pro naší princeznu. V baráku bude obývák s kuchyní asi 3,5 x 5m vychází jen pro obývák (tj, nějaké to posezení s televizí a nějakou skříňkou), což nám přijde akorát. Konečně snad přečtu titulky na televizi! :-D Větší by byl lepší, ale zvětšit to moc nejde, tak to neřešíme a těšíme se i tak. Ani nejsou důvody něco nafukovat na úkor ostatních místností. Máme rádi jednoduchost, takže to určitě také nebudeme zaplácávat nábytkem. Určitě hodně dokáže rozmístění nábytku v obýváku, což jsme se přesvědčili na aktuálním obýváku, který jsme několikrát přestěhovávali a člověk by nevěřil, jak se dá alespoň opticky zvětšit.
Odpovědět
Já chci do obýváku jen jednoduchou obývací stěnu a rohovou sedačku, jinak žádný jiný nábytek, na to mám místnost jinde. Tak to tak asi nechám a už dům nebudu zvětšovat. Děkuju za rady :-)
Odpovědět
i v paneláku jsem měla 4 m a to si myslím že už jde.3,5m mi přijde málo
Odpovědět
Profilova fotka
půl metru vystavby už by nebyl takovej ranec,máme 4,25m a tak tak mám problém tam namyslet sedačku
Odpovědět
@ratatooy nejde o to, kolik by to stálo, ale jestli je na to vůbec prostor. pokud budu chtít, tak zapleskám i obývák, kterej má na šířku 5m, tak, že se mi tam sedačka nevejde.
Odpovědět
Profilova fotka
@trynytka Máme šířku 3,520 viz půdorys (obývák vlevo nahoře) a je to v poho, přikládám i pár fotek, moc jich zatím není, jsme teprve nastěhovaní, tak je bordel
Odpovědět
Článek se načítá
@nobondgirl Dík moc za fotky, vypadá to dobře. Nepřijde mi to nějak zvlášť malý.
Odpovědět
Já jsem si trochu pohrála se sweethome a mělo by to vypadat nějak takhle..tak snad se tam ve čtyřech vejdem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 to je fakt a taky zaleží jak jsou okna,mi je máme po cele straně takže nemužu dat sedačku nikde do rohu
Odpovědět
Profilova fotka
@trynytka to nevypadá špatně,je ta sedačka reálně velká vuči prostoru?
Odpovědět
JJ dala jsem tam poměrně velkou - 3,20 m na 2 m
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?