Změna obývacího pokoje - jakou kombinaci barev zvolit?

Prosím o radu, sice v domku bydlíme už pár let, ale prostě obývák potřebujeme nutně vylepšit. Prostě už opravdu potřebujeme změnu. Nyní máme hnědou tmavší sedačku, ve stejné barvě i stolek. Koberec hodně světlý. Závěsy hnědé a zeď žlutou, na kterou jsem už nějak alergická. :-) Docela se mi líbí zeď něco jako krémové cappucino nebo něco podobného. Ráda bych i zkusila tapetu, ale nevím kam ji umístit jestli za televizi nebo za sedačku. Obývák je vcelku velký prostorný, hodně světlý. Možná by se mi i líbily menší doplňky ve fialové, třeba závěsy, polštářky. Můžete mi prosím poradit: Kam umístit tapetu? Jestli menší kus nebo celou stěnu? A hlavně kam? Za televizi? Za sedačku? Ráda bych i koupila nové závěsy - jaká barva by se hodila k dejme tomu krémové, světle hnědé zdi? Sedačku ani stolek měnit zatím nebudeme. Vůbec si to nedovedu představit, a hlavně mám problém zkombinovat barvy aby se na to dalo koukat. Mockrát děkuji za rady
Odpovědět
sice neví co, ale musí to mít :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no tak možná by zdejším chytrým hlavám s vkusným okem dost pomohly fotky současného stavu. tapeta se hodí i za televizi i za pohovku. záleží jaká tapeta a jak to doma máte celkově s prostorem, dispozicemi, kde by to lépe vyniklo. krémové capucino je moc hezký odstín a k tmavé sedačce a stolku by se to hodilo. ten světlý koberec máte taky v nějaké krémové barvě? proti fialové nic nemám, ale prober to s mužem, to nebývá mužská oblíbená barva a dost záleží na odstínu. menší doplňky by asi nevadily, polštářek, svíčka, květináč...závěsy už jsou docela velká a výrazná věc, to bych si chlapem nechala raději schválit :-D koukni na nějaké inspirace na internetu, obrázků najdeš mraky, určitě i v barvách jaké jsi jmenovala a uvidíš výsledek, ujasníš si, co se ti líbí a jak to lze pojmout ;-)
Odpovědět
@ladva Myslí, že takto se radit moc nedá. Zkuste si najít nšjakou fotku v inspiracích a podle ní zařizovat. Záleží také na barvě a dekoru podlahy, oknech, světle v místnosti....Já bych volila max 2 barvy, nejlépe nějaké neutrální a kombinovala třeba s oblíbenou barvou na doplňcích-polštářky, obraz, svíčky, květináče.
Odpovědět
@ladva V první řadě by to chtělo fotku obýváku. Pak tapetu záleží jakou chcete, ale jestli třeba jako cihly, tak to bych dal jen pruh, protože mě osobně se to pak na celé zdi nelíbí a působí to na mě nedodělaně, ale kousek mi nevadí a umístil bych jí určitě za televizi. Nebude tak razit na zdi nebo stolku kde ji máte. Za sedačku bych jí asi moc nedával, nevím jak máte vysokou sedačku a osazenstvo doma, ale může se začít odírat, když po ní budete šoupat. Jo a pokud budete mít tmavou sedačku a stolek a k tomu tmavší zdi, tak závěsy bych volil v té fialové barvě třeba, bude to chtít odlehčit ten prostor :-). S ženou jsme zařizovali, tak jsem se něco přiučil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
výraznou tapetu, resp. zajímavý vzor, ne za televizi, ale na víceméně prázdnou stěnu, aby měla tapeta prostor, dobře vyzněla (což je za sedačkou, nedávat na ni obrazy). Předpokládám, že tam, kde je televize, jsou i nějaké skříňky a tapeta za nimi v podstatě zanikne, snadno to bude působit přeplácaně.. To za prvé a za druhé - když bude mít výraznější vzor, bude podvědomě rušit poklidnou televizní soustředěnost. S fialovou velmi opatrně - okouká se snad ještě rychleji než žlutá, velmi záleží na odstínu. Když, tak vol teplý odstín fialové a dávej pozor, zda k tomu ladí i zbytek interiéru nejen obýváku, ale i přiléhajících místností (např. vše ve stylu provence nebo naopak krutá moderna atp.)
Odpovědět
S tou krémovou aby to nebylo takové unylé hnědo-hnědé. Tapetu když, tak rozhodně ne na zeď s televizí, jak správně píše zuzekk. Nějaký výrazný vzor bude rušivý, moc přitahovat pozornost. A fotku stávajícího obýváku by to rozhodně chtělo, jinak těžko radit...
Odpovědět
Profilova fotka
Zvolil bych něco výraznějšího a barevnějšího, protože jinak mi to zní až moc tmavé a ponuré. Chtělo by to fotku, jak je obývák vyřešený teď, ať se od toho jde odpíchnout.
Odpovědět
K hnědému interiéru a tmavým barvám bych volil nějakou výraznější barvu, ta fialová by měla vypadat velice dobře. Záleží jakou tapetu chcete, ale možná bych se klonil i k výmalbě některé zdi. Foto by bylo vhodné, ať můžeme posoudit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?