Pohovky z Ikea, které mají prací a vyměnitelný povlak

Máte někdo zkušenosti s pohovkami z Ikea, které mají prací a vyměnitelný povlak? Uvažuji o koupi pohovky z Ikea s vyměnitelným povlakem. Zajímalo by mě, jak náročná je údržba. Jak je to s praním a potom zase navléknutím na pohovku? Musí se povlaky žehlit? Doporučili byste? Moc děkuji za odpovědi a zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus se zeptat tady.. http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te... @onaona
Odpovědět
Ahoj @onaona, já mám už několik let sedačku z Ikea a nejradši bych ji vyměnila za koženou, kterou má maminka. Mám vyzkoušeno několik odstínů potahů a nejvíce se osvědčila kupodivu bílá barva. Nebledne. Jednou za čas je ale fajn koupit potah nový. Blbé je že do většiny praček pokud nemáš nějakou hodně objemovou potah narveš jen tak tak, takže je potom hodně zmačkaný a prací prášek může dělat fleky. Když jsem potah prala poprvé tak jsem ho i žehlila, ale ono to jde hodně blbě, takže příště jsem se na to příště vyprdla. Při praní se potah také trochu srazí, takže ten hlavní potah na tělo sedačky jde pak špatně navléct. Polštáře jdou v pohodě. To a pak ještě to, že se nevejde moc do pračky mě pak odrazuje od častějšího praní. Prostě je to moc pracné, takže jsem nakonec skončila s tím, co nesnáším - deky rozložené na sedačce. Z vlastní zkušenosti bych ti doporučila spíše koženou sedačku ta jde krásně čistit. U maminky jednou za čas použijeme pěnu na čištění kůže, která ji zbaví prachu a je jak nová.
Odpovědět
Já bych ti tu sedačku moc nedoporučovala. Měli jsme ji a je pryč!!! Povlaky jsou pořád špinavé, je to normální látka,takže vše je na tom vidět a hned se to musí vyprat. Potom se musí vyžehlit, což moc nejde a za pár dní je sedačka ušmudlaná. Navíc jsem měnila jen polštáře, protože ten velký díl by sice šel měnit, ale muselo by se tam i odšroubovat pár šroubů. No, nic moc. A kvalita látky děsná. Za mě tedy-našetřit na kvalitní sedačku s kvalitním potahem. Kožená nebo nějaká omyvatelná látka.
Odpovědět
@johanka111 Uvazuji o koupi sedacky na chalupu. Takze koukam na tve "nedoporuceni", a asi se poohlednu jinde. Tu sedacku jsem chtela prave kvuli pratelnemu potahu, nebot na chalupe mame krbova kamna a docela se tam prasi. :-( Diky za tvuj prispevek, urcite bych byla z te koupe nestastna.
Odpovědět
Já ji před třemi týdny koupila :-D - tu rohovou, ale zatím ji ještě nepoužíváme, každopádně jsem nechtěla koženou (moc to nemusím) a sháněla jsem nějakou do venkovského stylu a na nic podobného za podobnou cenu nenarazila, tak uvidíme, jak se osvědčí... něco snad vydrží a na tmavě hnedém potahu by nemuselo být všechno vidět :-N teď už s tím stejně nic nenadělám
Odpovědět
lehkozivka- daji se koupit sedacky s omyvatelnymi materialy, ktere nejsou kozene. O tom jsem drive nevedela, dneska takovou mame a i kdyz je svetla, tak je cista. Ta Ikeacka byla opravdu desna a vydrzela nam asi 2 roky. janicka38- jsem rada, ze jsem pomohla, ale my z te sedacky byli opravdu nestastni:-) Ted mame novou, stala sice celkem dost,ale je porad cista a vypada dobre. Nehlede na to, ze ty polstare u te Ikeacke vubec nedrzely, sedacka opravdu spatne kvality. Vyhozene penize. Na chapupu jsme vam tu nasi mohli dat:-)
Odpovědět
Máme tu bedinge (a mám ještě jednu co už nevyrábí), bílý potah, i ten praním ještě vyblednul.Ale už máme druhej. Do pračky se to nevejde. Nedokážu si představit co dělají po vyprání ty tmavý,když bledne i ten "bílej". Do nového už bych si jí nekoupila. Máme na tom hozenou deku, protože se to hned ušpiní.
Odpovědět
Profilova fotka
máme sedačku se snímatelným potahem asi 9let, vyperu, nežehlím, pohoda ;-)
Odpovědět
Máme sice klippan, ale peru tak co měsíc a černá je stále černá, určit nežehlím, napne se sama.
Odpovědět
Profilova fotka
máme bedinge s potahem sandvik, který se už nevyrábí...vypadal odolně, ale po několikerém praní se vatelín, kterým je potah podšitý, úplně rozcupoval...a teď to nedrží tvar...takže za mě nedoporučuju
Odpovědět
Díky všem za užitečné rady. Počkám, našetřím, koupím něco jiného. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@kacka.l můžu se zeptat, jaký Klippan máte? Ten nejlevnější? Jak se na něm sedí? Jak se udržuje?
Odpovědět
Článek se načítá
@lucinkafr Máme asi ten nejlevnější, sedí se na něm moc dobře. Peru jej sice často, ale nevidím, že by mu to nějak skodilo a opíral se potah nebo tak, ale černý nemusím žehlit, krémové ano.
Odpovědět
@kacka.l děkuju moc, pomohlo mi to :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Nemate někdo už zkušenost se sedačkou NOCKEBY? http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... Píšou, že má snímatelný potah, který se dá chemicky čistit. Ještě jsem na ni neseděla, ... nemáte někdo odzkoušeno?
Odpovědět
Profilova fotka
To je novinka v nabídce, mají ji pár dní, tak s ní asi ještě moc lidí mít zkušenost nebude:-(
Odpovědět
Ja vím, ale třeba na ni někdo už seděl a napíše, že je za tu cenu úžasná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak mi máme pohovku Kivik devět měsíců a jsme spokojeni. Potah není v kuse, jsou to jednotlivé díly a do pračky se vejdou krásně. Máme malé dítě a psa, takže potahy na polštáře už jsem prala asi 4x. Potahy nežehlím, látka se moc nemačká a navlékají se také dobře:-)
Odpovědět
@helahonza Ten hlavní potah na tělo sedačky není v kuse ? U ektorpu ano a moc se to nevejde do pračky. Je to pak hodně zmačkané a srazil se mi.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Potah na tělo sedačky je bez boků, proto to není tak veliké. Všechno je zvlášť, takže si můžu vybrat ze 7 částí potahu, který potřebuji vyprat....
Odpovědět
@helahonza Aha tak to mají už dobře vymakané. Mě se ta Kivik líbí a je úžasně pohodlná takže pokud nebudou peníze na koženou vezmu asi tuhle.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Akorát pozor na to, prací jsou už jen potahy Dansbo a mají na výběr jen ze 3 barev, ty ostatní potahy se mají čistit chemicky, což mě docela štve. My máme tu tmavě šedou a teď na léto bych brala nějakou světlejší, ale bílou nechci a tahat potah do čistírny také ne. Koženou bych také chtěla, na údržbu je asi nejlepší.
Odpovědět
@helahonza Já už bych bílou taky nechtěla. U nás je tak tvrdá voda, že to pak nejde vyprat a zašedne to. Ale do čistírny bych to nerada nosila. No třeba budou nějaké nové potahy časem. Však ji nekupuji teď hned. Sedačka bude až to poslední.
Odpovědět
ahoj, já je měla a byla to ta nejhorší koupě do bytu, věčně špinavé, špatně se to svléká a ještě hůř navléká, vždycky jsem se u toho zpotila, věčně se ten potah roluje a vlní, děs
Odpovědět
my mame ektorp rohovou a jsem s ni celkem spokojena. Krasne se na ni lezi a hlavne z ni neni sparena pr..l jako z kdejake kozene. To uplne nesnasim. Je sice pravda, ze ten velky potah narvat do pracky je na utrhnuti bubnu, ale ten casto neperu. Za to polstare skoro porad- se da cekat s malymi detmi a blijicim psem. Fleky se vyperou a bezova nam nebledne. Ale uvazuji o nakupu noveho potahu do budoucna az odrostou deti jestli to bude mit smysl a nebudou tu poradat party :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Čaute.. Poradí mi někdo, nevíte jestli na koženou dvojku Klippan pasuje klasický potah z normální, látkové dvojky ..?
Odpovědět
Profilova fotka
Máte holky některá zkušenosti s touhle sedačkou z Ikei ;-) marně sháním podobnou ale vždy už něco najdu jsou o dost hodně drahší :-( a tuhle jsem si tak nejak zamilovala :-) jednu už z Ikei mame a uplně zbavovat se ji nechceme
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?