Potah Mystic Amara nebo Carabu. Poraďte

Ahojte, budeme si kupovat novou sedací soupravu, ale nevím, jaký potah. Vzhledově se mi líbí více Mystic Amara, ale jeví se mi to jako normální látka, do které se vsákne voda. Carabu je více umělé a mám tam pocit, že se nic nevsákne ;a opravdu snad vše půjde vyčistit lehce vodou a nic se nevsákne. Máme malé děti a to by byl pro mě problém. Kdybych věděla, že u Mysticu vše taktéž ulpí na povrchu, nevsákne se a vše vyčistím vodou popř. vodou s mýdlem, tak neváhám. Navíc chceme světlou sedačku, tak si chci být jISTA. Díky za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@johanka111 Tak tento dotaz jsem tady dávala i já a nikdo neodpověděl - mrtvo... spousta lidí ani neví, že mají to carabu... já taky po tom pátrám... ještě jsem neobjednala a chtěla být světlou... prosím prosím bydlenky šup sem se zkušenostma... děkujeme.. :o)))
Odpovědět
beatrece.h- v obchodě mi prodavačka říkala, že vlastnosti to má stejné. Že se mám orientovat pouze, jak se mi látka líbí. Taky jsi dostala takovou info? Jen se mi proste ten Mystic zdá nasákavý, ale snad by to neprodávali jako aqua clean. Nevím. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@johanka111 No právě - neřekla - jen mi řekli, že CARABU se nehodí na pevnou sedačku,že praská ve švech - tzn.na příjemně měkkou sedačku - což ta, kterou máme vyhlédlou je přesně taková. A MYSTIC že se hodí na ty pevné tvrdé, protože když ji dáš na tu měkkou,tak se vysedí a vytahá. Takže asik tak - no a u nás zvítězilo teda to CARABU - teď ještě odstín vybrat a jde se objednávat. 8-)
Odpovědět
beatrece.h- tak to je pro mne novinka. Ta naše sedačka je taková ta měkká, pohodlná. Tak teď už vůbec nevím, co si vlastně dáme za látku. ]-( , když ti říkali, že mystic se v tomto případě vytahá.
Odpovědět
Jaký odstín budete mít? Vzorník Carabu, který ným ukazovali měl spíš tmavší látky.
Odpovědět
Profilova fotka
@johanka111 Nene - mají všechny barvičky.. :) Jukni do albíčka... to co tam máme v Mystic,tak to skoro samé je i v CARABU. :)
Odpovědět
Ja mám latku carabu 2 roky č75 tmavoorieškovo hnedú ,mala som síce problémy s trhaním sa šitia,ale vraj použili inú techniku a teraz mi ju opravili vramci reklamačnej doby,latka je veľmi dobrá,vyčistila som aj mastné flaky ale len jemne teplou vodou,práve že je velmi príjemná na dotyk a radi na nej sedíme.Držim palce pri výbere
Odpovědět
Profilova fotka
@mokuska Škoda že nedáte fotečku - já se CARABU dost bojím, právě toho trhání... tak do ní ani nejdeme... a půjdeme pravděpodobně do melírované a to ORLANDO - buď krémovou nebo šedou nebo hnědou... stále nevíííím. :(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Pracovala jsem dlouho pro čalounickou výrobu a tak jednoznačně doporučuji Amaru. Carabu se Vám může rychle vytahat a vrchní vlasová vrstva vydřít,protože není vetkaná, ale nalisovaná. Ovšem největší nešvar u Carabu je fakt, že jde o vrstvu plátna, vrstvu gumy a pak vlas. Na vzorcích je to obvykle v řezu vidět. Ta obsažená guma má za následek neprodyšnost. Také se nehodí na měkké sedací soupravy, protože se Vám v rozích brzy vytahají "uši". Co já vím z reakcí, s Amarou byli zákazníci spokojení a často dokupovali metráž, aby si očalounili i jídlení židle, takže z toho usuzuji, že nešpinivá úprava funguje dobře. Ovšem stejně jako u všech těchto úprav - neslouží k tomu, aby se nábytek vůbec neušpinil, nýbrž Vám dává čas zareagovat - doběhnout pro hadr a pod. Dobře se čistí jemným mýdlovým roztokem.. Ale skvrnu vždy čistěte směrem do jejího středu, protože na sedačku i v čistém prostředí sedá prach, který zůstává ve vnitřních pěnách a při mokrém čištění se dostává na povrch a dělá mapy. Snad jsem Vám trochu pomohla.
Odpovědět
Nakonec jsme koupili Amaru. Tak napíši vlastní zkušenost. Ačkoliv na vzorku, co jsme zkoušeli se tekutina držela na látce, na sedačce u nás se normálně vpije. :-| Máme spíše světlejší, akorát nejsem moc spokojená s barvou, neboť se mi jeví trochu jiná, než vzorek z prodejny. Jinak co se týče údržby. Zatím jde vše umýt vodou, i co se týče mastnoty, akorát to nejde úplně zlehka jako s kůží, ale musí se občas i dost zabrat. Uvidíme, jak to bude časem.
Odpovědět
Profilova fotka
@johanka111 A můžu poprosit o fotečku?? Moc děkuji.
Odpovědět
Po mesíci užívání- na sedácích dělá sedačka trochu mapy a fleky se vyčistí vodou, ale opravdu se musí zabrat. Za mě tedy příště bych šla do Carabu. ]-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@johanka111 Jejda, nekecej, fakt?? Jak mapy ? Od čeho??
Odpovědět
beatrice.h - je to asi od toho, jak se na tom sedí a čištění. Z určitého úhlu to je hodně vidět. Asi budu muset změnit techniku čištění :-| V každém případě mi ale vadí, že se nečistoty musí z látky drhnout, zlehka to nejde. To si myslím, že Carabu lze lepší čistit. Bílou bych si proto Amaru NIKDY nekoupila.
Odpovědět
Profilova fotka
@johanka111 Amara mě nějak nenadchla... ale přesto ji všichni chválí, nevím proč - jestli z ní mají všichni lepší cenu či proč... láká mě orlando a carabu.. :) Asik to zvítezí orlando a hnědá nebo šedá - jak mám v albíčku.. je taková melírovaná, že by i na údržbu mohla být bezrpoblémová - ale nemá aquaclean vrstvu.
Odpovědět
beatrice.h- ta melítovaná látka vypadá dobře, ale já bych chtěla aquaclean. Přece jenom znám naši rodinu. Takže já bych dnes brala to Carabu smetanovou a myslím, že by to bylo super. Do Carabu se nic nevpíjí, tak stačí jenom setřít a fleky se určitě taky vyčistí. Teď už s tím nic neudělám. Mám, co mám. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@johanka111 To mě mrzí... smetanové se bojí... :( Sice jsem dnes ráno dala na losování malé 4 papírky - 2 carabu (se dvěma barvama) a 2 s orlando - a jakou myslíš, že vylosovala - no tu smetanovou.. :D A já se toho bojím jak čert kříže... jít do toho či neee... :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@beatrice.h ako dopadla nakoniec tá dilema? orlando alebo carabu? tiež riešim novú sedačku a hľadám všetky dostupné info o poťah. látkach - pôvodne som si vybrala napoleon, ale firma, od ktorej plánujeme kupovať novú sedačku ponúka už aj carabu - dosť ma to zaujalo, tak hľadám všetky možné infošky :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj všem, oživuji tuto diskusi a zajímají mě zkušenosti s vodou čistitelnými látkami na sedací soupravy (úprava aqua clean). Aktuálně uvažujeme o objednání sedací soupravy Phase, kde nám nabízejí buď potah Napoleon (levnější) nebo dražší Carabu. Carabu je tedy dražší a ve Phase ji považují za lepší a odolnější než Napoleon. Navíc mě zajímá, zda se látka "vysedí" a má nepříjemné mapy/změny barev. Někdo psal, že je to spíše záležitost tmavších odstínů, ale že to u obou látek je. Pak ještě někdo upozorňoval na reklamace látky Carabu (trhala e ve švech). Jakékolik praktické zkušenosti se sedačkami Phase a zvláště s potahy Carabu nebo Napoleon mě tedy zajímají. Předem díky za info,
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvi nemame sice sedacku od Phase, ale mame potah Carabu, syte oranzovy. Sedacku mame 2 roky, k tomu 2 deti, ktere denne na sedacce radi a obcas i ji, nekolikrat se nam podarilo tam vylit i caj nebo pivo. Jakekoliv fleky jdou krasne dolu, vezmu houbicku s trochou saponatu a pak jeste mokrou uterku a je to dole, bez fleku. Ted se chystame ji nechat po stehovani kompletne vycistit, protoze preci jen je to po tech 2 letech potreba. Jinak vysezene misto mame jen hned bezprostredne po tom, co vstanem, za 5 min neni poznat, kde nekdo sedel. Ale je to take o vyplni sedacky, my tam mame tu specialni linou penu, nejtvrdsi, takze prosezeniny fakt nehrozi. A ve svu se zatim neroztrhla. Takze s potahem Carabu jsem moc spokojena.
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvi a jestli muzu doporucit, na sedacku od Phase se vykasli, jsi z Prahy, tak se mrkni na sedacky od f. Psencik, udela ti sedacku kompletne na miru, na centimetry, muzes si vybrat potah jaky chces, vysku sedaku, sirku sedaku, tloustku operadel, proste vse, staci mu obrazek a popis a udela vsechno, moc doporucuju.
Odpovědět
@bbn Ahoj, děkuji za referenci a tipy i na Pšenčíka. Už jsem tu o něm četl, ale na jeho stránkách jsou sedací soupravy nafocené takové moc klasiky. My chcemě něco s vysokými zády a ohýbacím systémem skrytým v opěrkách (u Phase např. COMET nebo LONG ISLAND) a žádná podobná sedačka u něj nebyla. Ale třeba je jen nenafotil. Pak samozřejmě záleží i na ceně, ale třeba jej tedy ještě pojedeme omrknout. Vy máte sedačku tedy od něj? Jaký rozměr a na kolik cca vyšla? (klidně do IP), případně fotku byste neměli?
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvi já myslím, že Pšenčík udělá cokoliv a upřímně, ať má web jaký chce, hlavně když bude mít dobré sedačky. Spíš je nenafotil, naši sedačku tam taky nemá, jako spousty jiných. Ano my máme sedačku od něj, stejně jako naši asi 4 sousedé, od kterých jsme na něj dostali kontakt, všichni spokojení. Mimochodem umí i čalouněné postele. Rozměr máme 1,8 x 2,5, ůložný prostor + rozkládací lůžko, potažené i záda sedačky, líná pěna + Carabu, cena 48t. Fotku nemám, ale máme tohle, akorát v oranžové, můžu ještě vyfotit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
ahojte všetci... Máte nejaké nové info ohladne týcho poťahov riešených vyššie? Zaujímaju ma názory na carabu, mystic, victoria regia - podobná mysticu, len trochu iná štruktura. Už sa musím dnes rozhodnuť a fakt neviem ako... Pômôžte niekto ak viete, poraďte prosím..... :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?