Přestavba obývacího pokoje a jídelny - váš názor

Dobrý den, chystáme se na rekonstrukci baráku a přemýšlíme, co udělat s obývacím pokojem a jídelnou. Tyto místnosti jsou spojené a nabízí se zde několik variant přestavby. Varinata 1: Zvětšili bychom obývací pokoj i jídelnu s tím, že bychom zrušili balkon a po celé délce zdi dali francouzská okna. Obývací pokoj má 22 m2, kdyby se zvětšil měl by 30,5 m2 - neradi bychom, aby po zvětšení obývák působil neútulně. Proč ale vůbec o této variantě uvažujeme? Protože balkon je po celou dobu nevyužívaný a výhled z obýváku na zábradlí balkonu netvoří pěkný dojem. Varianta 2: Zvětšit pouze obývák a zachovat kus balkonu za jídelnou. Varianta 3: Zachovat balkon a místnosti. Dále bychom rádi slyšeli názor na rozmístění nábytku. Zatím máme varianty, že pokud by se obývák zvětšil, dala by se velká sedací souprava ve tvaru U doprostřed, pokud by obývák zůstal byla by sedačka tvaru L spíše u stěny. Děkujeme za vaše případné názory a připomínky.
Odpovědět
Jestli je technicky možné obývák zvětšit o lodžii (nejsou tam žádné nosné zdi apod.), tak bych ho určitě zvětšila. Ale rozmístění nábytku se mi nelíbí ani v jedné z variant. Sedačka zády do prostoru a dokonce zády ke vchodu je hodně lidem nepříjemná (člověk podvědomě potřebuje mít krytá záda) a navíc je takto spousta prostoru kolem sedačky "zabitá".
Odpovědět
Dekujeme za nazor! Mate nejaky napad, jak nabytek usporadat?
Odpovědět
Ja jsem pro zruseni obyvaku v cele plose. Udelali jsme to same, protoze byl balkon uzky a dlouhy (5x1,2 m), takze jsme to cele posunuli a prestoze jsme v podkrovi, vznikl svetly, vzdusny prostor. Driv tam byla puda, ale v ramci vymeny oken v prizemi se balkonove dvere s oknem vymenily i v pude. Abychom nemuseli kupovat nove, cele se jen posunuly. Priste bych urcite volila misto okna s parapetem okno francouzske. Balkon ale potrebujeme, tak ho budeme pristavovat jako samostatne stojici. V albu mam pudorysy pred a po.
Odpovědět
Jsme rádi, že to vidíme podobně. Líbí se nám představa prosvětleného a vzdušného obýváku. Jen nevíme, jak poskládat nábytek, resp. největší problém máme s televizí, protože ji v podstatě můžeme umístit jen na jednu stěnu, pokud ji nechceme mít naproti oknům. A v tom případě se nabízí varianta s gaučem zády do prostoru :/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?