Rada k rozmístění nábytku

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu k rozmístění nábytku. Zkouším různé varianty a fakt nevím. Rádi bychom měli velký stůl pro 6 lidí, velký gauč a děti si moc přejí barové židle 🙂. Tomu by odpovídala 1. varianta. Bojím se však, že bude málo místa na společné aktivity a bude to málo vzdušné (prostor na šířku má 5,15 m). Zkusila jsem tedy udělat variantu č. 2, kdy by musel být stůl kratší (pro 4) a menší gauč, ale bylo by více místa a přijde mi to vzdušnější.. jen se tedy budeme muset uskromnit. Co myslíte? (nábytek, obrazy aj. jsou pouze pro představu) Moc děkuji za jakoukoli radu..
Odpovědět
Profilova fotka
pri druhej variante sa vám nedá stôl otočiť opačne? že by ste mohli dať dlhší.?
Odpovědět
Profilova fotka
U první varianty bude velmi nepohodlné chodit kolem stolu - málo místa. U druhé je zase malý stůl a moc místa před pohovkou - využijete ho ?
Odpovědět
@nika2809 zkoušela jsem otočit (k oknu), ale zabere to hodně místa a již by nešla dobře odsunout židle směrem ke gauči, musel by být menší (v návrhu) a stůl by byl dlouhý nejspíš stejně, aby to ladilo s pultíkem, tj. 160 cm.. co myslíte?
Odpovědět
@radim2015 ano, přesně takto to také cítím.. jestli místo využijeme zatím nedokáži říct, jdeme do baráčku 4 členná rodina z 2+1, kde jsme zvyklí na minimum místa 🙂 .. máte nějaký nápad, jak by to šlo udělat ještě jinak?
Odpovědět
A neni mozne gauc a televizi vymenit?
Odpovědět
@puhelin Bohužel není, u TV bude krbová vložka, takto bychom ji měli za zády za gaučem..
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že ve finále tolik volného prostoru v obýváku nevyužijete. Děti stejně budou nasáčkovaný na sedačce, nebudou se válet na zemi. Nevím tedy, jak jsou velký. Barový židle jsme kdysi měli taky, je to hezký, ale upřímně... seděl tam málokdo a málokdy 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@petinkas nemáte podorys aj s rozmermi? takto to nevyzerá až tak veľmi na tesno. príp. kuch linka sa nedá trošký skrátiť, že by sa posunul ostrovček aby bolo miesto ? možno by stačilo aj pár desiatok cm.
Odpovědět
@petinkas Ta sedačka je strašně daleko od TV. Co ji posunout a vytvořit hrací prostor za ní? Na barové židle bych raději zapomněl (jsou na dvě věci) a zamyslel se nad PC stolkem s pracovní židlí.
Odpovědět
@nika2809 u kuchynske linky uz je hotova el., tak moc zkracovat nejde.. Prikladam pudorys, pokid by vas neco napadlo, budu moc rada.. Uz jsem vyzkousela snad vsechny varianty.. 🙂
Odpovědět
@pepitocz ano, ten by se tez hodil.. Mela jsem v planu pracovat u jidelniho stolu 🙂.. Ale jak tam dostat jeste PC stul uz opravdu nevim 🙂.. Diky.
Odpovědět
@petinkas A udělat linku jen do L, ne do U? Barové židličky bych teda nedávala - stůl by se pak mohl vejít pohodlněji.
Odpovědět
Článek se načítá
@bayt to jsem též zkoušela, ale přišlo mi, že by bylo málo pracovní plochy..
Odpovědět
@petinkas No všechno tam asi nenarvete, tak je to vždy otázka kompromisů. Aktuálně mám tak poloviční linku a žijeme v pohodě 😄
Odpovědět
My mame obyvaci pokoj a kuchyn ve tvaru a velikosti toho vaseho ctverce a mame to tak ze stul je jakoby volne v prostoru, a rohovou sedacku mame v tom rohu naproti televizi. Akorat nevim jestli to velke okno nemate zaroven jako dvere na terasu.
Odpovědět
Profilova fotka
@petinkas no, tak podľa nákresu s rozmermi, by som šla určite do varianty 2, akurát by som otočila stôl. aj keby to bolo pri sedení na jednej strane možno (podľa rozmerov budúceho gauča) trochu tesné, ale keby ste dali gauč do stredu miestnosti tak by to bolo oveľa viac na sebe všetko narvané... podľa mňa.. 🙂
Odpovědět
@nika2809 @jitkako @bayt @pepitocz @slabici @puhelin @radim2015 Děkuji moc všem za připomínky! Nakonec jsem se rozhodla pro pracovní koutek, teď ještě musím dořešit umístění stolu. Méně místa zabere pokud je umístěn souběžně s oknem, pokud ho dám kolmo, již je horší průchod.. přikládám ještě obě varianty z pohledu z kuchyně i vstupu do obýváku.
Odpovědět
@petinkas Tak stůl souběžně s oknem ne. Vypadá to potom jako ve vagonu.
Odpovědět
@pepitocz Jééé 😄 a mně zase přijde, že zabere méně místa a při vaření bych měla kontakt se všemi sedícími u stolu (a popř. bych mohla hravě dohlížet i na psaní úkolů).. to mám zase zamotanou hlavu 😉
Odpovědět
Tak jsem nakonec vymyslela ještě 3. variantu (manžel není rád) 🙂 a to zkrácení kuchyňské linky o 20 cm a umístění stolu k oknu na střed.. "Účko" tedy bude končit naproti prostředku trouby a šuplíky se zmenší o 10 cm, ale na pohled mi to přijde nejlepší varianta.. Co myslíte?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?