Světlá okna, stěna, podlaha, dveře. Bude to moc světlé?

Ahoj všichni, chystáme se rekonstruovat byt a nevíme si rady s obývacím pokojem :-) Okna mají bílou barvu, nábytek chceme pořídit v kombinaci tmavohnědá/vanilka(spíš tmavohnědá, vanilka jenom mírně ;-) ) a chceme tam ještě jednu stěnu obložit kamenným obkladem světlé krémové barvy. Mysleli jsme si, že dáme nějakou velmi světlou podlahu a dveře v stejném odstínu, nebude tam ale potom všechno jakoby jedné světlé barvy? Na druhou stranu si ale, i kdyby okna a dveře zůtali světlé, můžeme tam dát tmavou podlahu? Nebude to divný, světlý dveře a tmavá podlaha?
Odpovědět
nebude to divný :-) My máme obrácenou kombinaci. Ale myslím si, že na tvavé podlaze bude vidět víc takových těch "běžných" nečistot-drobečky a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Hezké odpoledne, třeba Vám pomůže tento tip: obecně se dveře ladí buď s dekorem podlahy nebo naopak v kontrastu s podlahou, takže máte obě možnosti ke zvážení :-) . Co se týče světlé barvy, ať už na podlaze nebo na dveřích, prostor určitě opticky zvětší a prosvětlí. Je dobré brát tedy v úvahu i toto, ale samozřejmě záleží na dispozicích interiéru, Vašem vkusu a ladění ostatních prvků. Pokud byste měla světlé barvy příliš, zajímavou kombinací, která se dnes také používá, je kontrastní ladění tmavších zárubní a světlejších dveří (které pak vyniknou). Držím palce při rozhodování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?