Světlá sedačka a dítě. Je to dobrý nápad?

Profilova fotka
Ahoj Všem, chci se zeptat, pravděpodobně koupíme dům, kde je potřeba udělat podlahy, ovšem nechceme plovoucí, ale lino do kuchyně a obyváku. S manželem jsme si v Brenu vybraly odstín tmavého dřeva-skoro černý... Linka v kuchyni je bílo-smetanová a sedací soupravu bych chtěla také světlou-nejlépe kůži, ale teď k tom zásadnímu-máme malé mimčo-4 měsíce a ta světlá sedačka? Má někdo? je to dobrý nápad? A ta tmavá podlaha-říkají mi, že tam bude vidět prach-což je pravda, ale mě se prostě líbí! :) Prosím o názory a tipy :) a jestli je kůže vhodná ..? moc studená?
Odpovědět
Profilova fotka
@zorrinka My jsme koupili do patra RD také tmavší podlahu, také se mi líbila a stále líbí. Ovšem....ještě nejsme nastěhovaní a už teď jsem z té podlahy otrávená. Stírám ji pořád dokola, protože se na ni za den usadí prach a vypadá to děsně. Existence samotného prachu by mi nevadila, ale fakt to jde na té tmavé podlaze děsně vidět, jako by byl na ní nějaký povlak. Rozhodně bych už ji nekoupila. V přízemí máme barvu něco jako bělený dub a ta je úžasná, na ní nejde vůbec nic vidět. Máme dvě děti, takže se prach mnohem více víří, než když jsme byli v bytě dva. Sedačku máme stařičkou, ale právě kvůli dětem ještě kupovat novou nechci. Světlou bych nekupovala rozhodně. Mám v plánu časem k té naší světlé podlaze koupit sedačku v nějaké středně hnědé barvě. Na podlahu se můžeš mrknout ke mně do alba. Barva lina je něco jako ořech.
Odpovědět
Denulko Víítej:)kožené sedačky jsou prý právě pro rodiny vhodné a i mě to tak přijde...ta čalouněna je hruuuza jeste ze jde potah sundat...porad ji musim drbat a vysavat..kozenou jen setres a je klid....jen si budes muset asi ohlidat rejpani pastelkama autickama a tak:/...:)ale kdyz uz tak fakt kvalitny...s tou tmavou podlahou mas pravdu maji ji tchanovci loni dali plovoucku tmavou...a behem pul roku na to polozili celoplosny koberec:))ten prach tam meli hrozny....ale i tak i kdybys ho nevidela a vedela ze tam je?ja bych v tom chodit nemohla kor deti..tak to stejne povysajes vytres...je to vlastne jedno...a k te svetle sedacce je to hop nebo trop!mame cernou i skoro bilou a ta cerna je jak prase vse na ni jde videt hlavne prach to je sileny..na te bile prach nejde vubec videt jinak je to stejny:))
Odpovědět
já mám teda tmavou plovoučku v obýváku a s prachem problémy nemám - když jsou děti, stejně se uklízí prakticky pořád, co mi ale vadí, tak mokré šlápoty, které jsou proti světlu vidět. Ale stejně vytírám každý den, max. obden. Lino mám v kuchyni, světlé, ale údržba mi připadá mnohem horší než ta plovoučka. Nějak jsem tomu linu nepřišla na chuť, připadá mi, že musím na mop víc tlačit aby bylo čisté. To je třeba ale jen můj názor.. sedačku bych radila nějakou "dočasnou" - my máme červenou s pratelným potahem a prát bych ho mohla obden. Předtím jsme měli dražší, taková imitace sedřené kůže a semiše (fakt nevím co to bylo) - ale ta šla teda dobře čistit, od všeho, stačil vlhký hadřík - takže asi záleží na materiálu, ale třeba fixy, voskovky a tak z toho asi nedostaneš.. kůži na sedačce bych nechtěla ani zadarmo, má to švagr a mají přes to přehozené deky, sedí se na tom fakt hrozně, nejhorší v létě když máš třeba sukni nebo šortky, za pár minut se přilepíš, je to nepříjemné, i ten zvuk když se odlepuješ, otlačené nohy, a za chvíli sedačku máš na vyhození, protože popraská a je otřesná. Podle mě na kůži není nic pohodlného.. asi záleží taky na ceně a kvalitě, ale za mě teda kůži nee :-)
Odpovědět
@zorrinka Já bych se kombinace tmavá podlaha a světlá sedačka nebála. My máme relativně světlou plovoucí podlahu(myslím že medový buk ) a vínovou sedačku. Prach vidím na podlaze taky-ikdyž je světlá a tmavá sedačka taky není řešení-máme dvě děti a nejraději bych ji vyhodila,ale musím počkat,až odroste i druhé dítko, teď by to bylo stejně zbytečné. Takže pokud chcete světlou sedačku, tak klidně, ale asi bych volila nějakou obyčejnou levnou variantu a po odrostu dětí bych volila dražší. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Ahoj, moc děkuji za odpověď :) Tak to teda bude asi vážně tip vedle :( ááchjo a nám se tak moc líbila, ale s tím prachem je to vážně pravda, kor když tam jsou děti... :-S Určo na podlahu juknu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@patrickc Ahoj, děkuji i Tobě za odpověď. Jo, mě právě přišlo taky, že to bude lepší, že se to jen v nejhorším případě setře a bude, ale zas mi tu i odpovídají tak, že je opravdu studená a olloupe se časem, což je pravda :( a žadnou extra drahou kupovat nechci právě proto, že vím, že se dětmi beztak zníčí... Ach, tu podlahu si teda ještě rozmyslím no :( Budu vybírat dál :)
Odpovědět
no prava kvalitny kozena?ta by se teda loupat nemela to budou naky sunty...ze je studena tak to nevim:)my do kozeny urco pujdem ale chci asi takovou tu hrubsi.. je to jen na vas:)
Odpovědět
Ja teda nevim v cem je u vas chyba, ale my mame kvalitni kozenou svetlou sedacku a sedi se na ni bezvadne, studena rozhodne neni a ani se na ni nelepim. To co tady bylo zminovano jsou asi nejaky sunty eko kuze a jine napodobeniny apod. Za me kozenou sedacku k detem doporucuji, opravdu jen setres vlhkym hadrikem a je to.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzilinka @patrickc @zorrinka Taky si myslím, že pravá kůže je OK...zadek se na ní určitě nepotí. Určitě bych nebrala umělou koženku, to je opravdu humus. Ještě k tomu vinylu...pod dojmem diskuzí, jak na něj všichni pějíchválu co se týká údržby, jsme ho koupili do patra, ale jak psal někdo přede mnou, daleko lépe se mi udržuje laminát v přízemí, než to pvc v patře. Hůř se myje, vše se do něj zažírá, na mop musím hodně tlačit, abych ho umyla. Oproti tomu laminát je um ytý jedna dvě. Na PVC moc výhod nevidím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my ho chceme teď nazačátek, teď máme dům, kde je všude plovoučka už ji vidět nechci.. klape to, na proti sluníčku jdou vidět škrábance, šlápotyNo nevím :/ Libí se mi marmoleum nebo lité podlahy, ale finančně je to nářez teda... To PVC chci zatím jen do 2 pokojů,.. ...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorrinka No to tě asi zklamu, šmouhy, šlápoty a škrábance jdou proti světlu vidět na PVC úplně stejně. Řekla bych, že ty šmouhy ještě více než na laminu. Vzali jsme PVC do patra, kde jsou dva dětské pokoje právě kvůli tomu bouchání hraček o laminát, ale jak jsem psala, dnes bych vybrala asi zase laminát, PVC mě trochu zklamalo. Asi je to tím, že jsem pod dojmem diskuzí očekávala téměř zázrak, který se ale nekonal.
Odpovědět
Profilova fotka
ty jo tahle diskuze mě děsí - máme dole v obýváku+ kuchyni a ložnici stejnou plovoucí laminátovou podlahu - tmavou - ořech .. viz album.. a hrůza - jsem z té podlahy na nervy - každý drobek je vidět, neustále pokrytá vrstvou prachu, hlučná,studená .. byla jsem na 100% rozhodnutá ji po dětech vyměnit za lino ale zase hnědé .. a ted tedy nevím .. ale fakt vůbec .. do pokojů do podkroví půjde určo lino - máme dřevěný strop - tak kvůli hluku - ale barvu? myslela jsem, že světlá bude v pohodě ...
Odpovědět
Článek se načítá
potvrzuju, že světlá podlaha je naprosto úžasná na údržbu, máme quick step broušená borovice a kdybych byla fakt velké prase, nemusím měsíce vytírat, protože na ní není vůbec nic vidět - stačí povysávat. Když se koupí kvalitní plovoučka, ani se nepoškrábe. S ničím dalším nejsem v baráku spokojená jako s touhle plovoučkou. Dcera po ní jezdí dřevěným koníkem, stěhuje si v pokojíku nábytek, vylívá pití, což třeba zjistím až na druhý den podle zaschlé lepkavé kaluže a naprosto bez problému. A dělá spoustu dalších hlučných věcí v souvislosti s podlahou, po jejichž původu raději nepátrám, aby mě netrefil šlak. Dále máme dvě bílé sedačky (svlíkací a prací potahy) kousek od krbu, zatím to vidí hodně optimisticky. Ale musím přiznat, že se na nich nejí a neleze na ně pes.
Odpovědět
to teda čtu asi poprvé, že plovoučka klape :-) ??? to jako fakt? a jak? my ji máme skoro všude a nic.. to teda víc je slyšet u našich šoupání nohou po koberci :-D nemůžu teda říct že by to byl hluk, když se po ní projdu.. to tak v podpatkách, to jo, ale normálně vůbec..
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem podobně jako Maskačka velmi spokojená s plovoučkou Balterio Magnitude v barvě dub elegant. Není na ní nic vidět, když zametám, musím hromádky smetí hledat, jak splývají s podlahou.
Odpovědět
@kirik ta vaše podlaha je fakt super, už jsem na ni mockrát narazila a kochám se.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana Je nádherná, bohužel pro nás moc drahá. Kdybychom na ni měli, dáme ji i do patra. Tam jsme museli zvolit levnější variantu - PVC (ale ani to nebylo nijak levné, vyšlo na 390,-kč m) a moc spokojená nejsem. Na pohled vypadá PVC krásně, ale údržba je strašná. Hladké pvc jsme nechtěli, nelíbí se nám, a toto naše koupené se strukturou se špatně myje.
Odpovědět
@kirik no ono to není fakt jednoduchý - my máme všechny podlahy do 200.- za metr a spokojenost - zatím :-) kupovali jsme ale ve výprodeji a proto není všude stejná, ale v každé místnosti jiná. Nakonec mi to ale vůbec nevadí, říkám si, že každá místnost může být úplně jiná a až nebudu mít doma malé ničitele, snad pořídíme něco dražšího a všude stejné.. ale i naše lino je hrozné na údržbu, po celém bytě bych si ho nedala.
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana Tak proč čtu pořád dokolečka na diskuzích, jaj je lino bezvadné na údržbu??? Nechápu. Laminát se udržuje mnohem lépe.
Odpovědět
@kirik No já to taky nechápu.. já byla teda vždycky pro plovoučky, pak mi to kdosi rozmlouval, ale teď jsem fakt ráda, že to mám krom kuchyně a soc.zařízení všude. údržba super, vypadá to hezky, na omak je to určitě příjemnější a cenově stejné. Mě se hrozně líbí jak se to krásně leskne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana Já taky vždycky na diskuzích hájím plovoučku, ale vždy jsem téměř ukamenovaná za svůj názor. My máme teď v bytě plovoučku všude 10 let a jsem s ní spokojená, jen nemám ráda ten rachot, když po ní děcka házejí dřevěnýma hračkama. A taky nechápu, jak někdo může na diskuzích psát, jak je laminátová plovoučka náročná na údržbu...já ji celé roky ojíždím jen jarovou vodou a v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana náš pes když jde, tak klape teda fest =)))
Odpovědět
@zorrinka jo tak to je jiná :-) to my zvířátka nemáme, tak to neznám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my máme krásnou tmavě hnědou podlahu - až do červena. Je to mozaika (kousky dřeva se skládají a lepí přímo na beton), podlaha je nádherná, ale ta údržba :-( Nejde o to, že je to dřevo, ale ta barva, je na ní všechno vidět, každý drobeček a smítko. Musím vysávat každý den, popř. i vytírat. Kdybych mohla ještě jednou volit, tmavou bych si určitě nedala.
Odpovědět
Profilova fotka
naprosto souhlasím s emma01
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?