Umístění sedací soupravy a TV stěny

Zdravím, prosím o radu - kterou variantu a příp. proč byste zvolili? Jedná se o umístění sedačky a TV stěny v obýváku 8,5 x 4,65 m, delší strana obýváku je na jih (prosklené dveře 2,8m) kratší strana na západ (prosklené dveře 2,4m). Nevím jaké rozmístění je lepší, jak kvůli výhledu, oslnění či odleskům v TV, tak volby velikosti sedačky. Mezi krbem (možná ho ale ani realizovat nebudeme) a rohem jsou cca 4m, mezi rohem naproti a proskl. dveřmi na jihu 2,8m, na západu 1,2m. Díky za rady. :-)
Odpovědět
Nevim jak u vas, ale my mivame televizi pustenou az vecer, kdy mame stejne zatazene zavesy. Takze ja jsem pro 1. variantu. Prostorna sedacka pro pohodlne usazeni a nejnutnejsi nabytek pod televizi. Proc by mela mit televize vic prostoru na ukor vaseho odpocinku?
Odpovědět
Profilova fotka
Sedačku co nejdál od kamen !
Odpovědět
V případě první varianty může být sedačka až 3,5m dlouhá (to bude 1,2m od krbu). V druhé variantě "pouze" 2,8m. Zase nevím, jestli v takovém "malém" obýváku nebude působit až moc velká "U" sedačka divně...
Odpovědět
Oprava: 0,8m od krbu (pokud by se tedy realizoval, spíš to vypadá, že ho dělat nebudeme).
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bude krb, tak bych volil variantu 2, protože sedět vedle rozpáleného krbu je mnohem méně příjemné, než od něj sedět dál a koukat do ohně. Pokud nebude, zvolil bych variantu jedna s pohledem do zahrady. Nicméně i v tomto případě bych to s velikostí sedačky nepřeháněl. Pokud je ještě možnost, nechal bych si rozvody tv a zásuvky nachystat na obě strany. Pár zásuvek navíc za gaučem (popřípadě to může zůstat jen v krabici) ničemu vadit nebude a časem možná oceníte variabilitu.
Odpovědět
To západní okno budete muset tak jako tak zastínit. Ta sedačka var.1 se mi líbí víc. Televize je ale poměrně daleko, vychází mi tam úhlopříčka minimálně 75" :-o
Odpovědět
TV bude vzdálená 3,5m, tak max. plánuji 55". Dveře na západ - budou tam rolety, akorát teď přemýšlím, že by to nemuseli být dveře, ale jen fixní sklo (když už jsou jedny otvíratelné dveře na jihu) - jaký je Váš názor?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?