Uspořádání obyvácího pokoje - vaše názory a rady

Profilova fotka
Dobrý den, jak už jsem se mnohokrát na těchto stránkách ujistila, víc hlav víc ví a víc očí víc vidí. Proto jsem vás chtěla poprosit o radu jak uspořádat obývací pokoj. Přikládám dva návrhy, které mne napadly. U prvního nám s manželem vadí, že je sedačka otočená ke dveřím zády a to v obou případech. Levý vstup je z kuchyně a tam kde jsou dveře bude ložnice.U druhého návrhu nám trošku vadí, že televize bude naproti oknu. I když slunko tam svítí jen chvilku ráno, je to vcelku tmavý studený pokoj. Mým snem je krb, bohužel komín na něho je hned u vstupu z kuchyně po pravé straně, čili by byl hned u dveří. Proto plánujeme časem komín dodatečný (fasádní). Děkuji za každý nápad, postřeh. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tady ještě ten jednou ten druhý návrh. 8-)
Odpovědět
Není možná varianta, že byste posunuli dvere do loznice víc do rohu a dali televizi na tuto stěnu, jeden gauč pak naproti a druhý ke stěně kde jsou dveře do kuchyně ? Nevím jak velký je prostor, ale možná by šlo dát rohový gauč jak ho máte v druhém návrhu, menší gauč místo televize a televizi na stěnu stejně jako v prvním obrázku. Vznikla by vlastně ulička ke dveřím do loznice, ale jak říkám, nevím jak je to s velikostí pokoje, zda by to vůbec šlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Obývák má cca 22m2, čili je docela prostorný. Co se týče posunutí dveří, nějaké bourání u nás asi nehrozí, :-| navíc zeď na které by televize byla, je hlubolká cca 10cm , tím pádem by televize se stolkem hodně čouhala do prostoru, pokud by teda nebyla připevněná na zdi a jelikož je to taková průchozí zóna, pořád by se tam couralo. Co se týče výměny malého gauče za televizi....zase mi přijde zbytečné rohovou sedačku s větší plochou sezení nechávat z boku TV... :-( =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě teda přehozené sedačky, ale zase je to zádama k těm dveřím... :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
A to tam nebude ani knihovna, ani stojací lampa, ušák nebo malý PC stolek...obrázky, kytky... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nakonec jsme Tv umístili, tak jak je na posledním obrázku, ale pro jistotu jsme si vše potřebné pro zapojení Tv nachystali i na levou zed, kdyby jsme se v budoucnu rozhodli pro druhou variantu. Samozřejmě lampa, knihovna, obrázky, kytky, zde budou taky. A jelikož obě varianty jsou vzhledem k doporučení špatné ( nemá se sedět zády ke dveřím, Tv by neměla být naproti oknu ), a jinou možnost jsem tam neviděla, zajímaly mne spíše názory ke které z těchto dvou by jste se přiklonili. ;-)
Odpovědět
Už je to asi passé, ale já bych prostě přesunula dveře blíž ke dveřím do kuchyně (pokud je to samozřejmě možné). Courací zóna by tak zmizela a vy byste měli dle mého příjemnější prostor k zařizování. Přijde mi, že s tímto rozmístěním okna–dveře máte omezené možnosti na to, vytvořit útulný a příjemný pokoj k obývání.
Odpovědět
Ahoj, me se libi ten druhy navrh. Ale zalezi, jak casto a v jakou denni dobu budete na TV koukat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?