Výběr projektoru do obývacího pokoje

Hezký den, zařizoval jste si někdo domácí kino v obývacím pokoji. Jaké projektor jste zvolili? Pro jak velký obývák? Jak jste tomu podřídili obývací pokoj? Máte k tomu televizi? Díváte se na ni? Kdyby měl někdo fotky, budu rád. Díky, Plecka
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mně přijde, že projektor, který bude mít dobré rozlišení již není výhodná investice :(
Odpovědět
@jonnyj Ahoj, proč myslíš?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrikp No UHD projektros stojí kolem 200tis. a UHD TV přeci jen o řád méně (namátkou 65palců za 56tis) (když vezmeš maximální doporučenou úhlopříčku pro sledování třeba z 5ti metrů tak projektor není výhodný + to chce mít vychytané plátno a nepromítat jen tak na zeď) http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic... Ale za sebe to beru spíše z finančního hlediska (včetně isntalece, plátna a když projektor tak pořádné repro :))
Odpovědět
Profilova fotka
Tak on ne každý potřebuje UHD projektor za 200 tisíc, že :).
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, to je pravda, že FHD stojí zase o něco méně. Bohužel nutnost plátna zůstává. A pak mně ještě napadá, jak to bude s hlukem. Přeci jen to chce počítat i s pár dB od větráku.
Odpovědět
My televizi nemáme ani neplánujeme. Právě proto uvažujeme o projektoru (díváme se jen na filmy o televizní výplody nestojíme). Ceny projektorů už jsou lákavé, ale je třeba počítat ještě s cenou lampy. Např. Epson EB-U04 stojí kolem 20 tisíc, originální lampa do něho minimálně 3 tisíce (http://www.projektory-lampy.cz/lampy/... ), takže dlouhodobě se cena dost navýší. Navíc se projektor může zanášet prachem, takže není úplně bezúdržbový jako televize. Zatím tedy zvažujeme pro a proti projektorům, uvidíme, zda si nějaký pořídíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@tirano Doporučil bych přesto zvážit nákup TV přístroje. Ceny jsou lákavé a úhlopříčky stejně tak. On vás nikdo nenutí si ladit programy, potažmo je sledovat. Dlouho jsme to takto měli z identických důvodů, které popisujete - TV přístroj bez anténního či jiného zdroje televizního signálu. Jediné, co mi vadilo, byla nutnost platit koncesionářský poplatek. Nyní s dětmi už je to trochu složitější, takže TV signál máme.
Odpovědět
@tirano Na jaké značky projektorů hledíte? Epson? Do jaké částky? Ještě další? Díky, Plecka
Odpovědět
@awakened Díky za podnětný názor. Je to asi subjektivní, ale s partnerem jsme si prostě řekli, že televizi (jako požírač času) nechceme, nechceme ji doma. Přesto se rádi občas na nějaký film podíváme (zatím na monitoru) a o projektoru uvažujeme, protože to není televize... @petrikpm Možná Epson, protože je ho všude plno a ceny jsou relativně přijatelné, ale ta kvalita údajně není dle recenzí dokonalá. Rozpočet cca 20 tisíc, ale vše je ještě v dlouhodobém plánu, takže uvidíme, počítáme, že ceny budou ještě klesat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?