Antracitová okna, dát i zevnitř?

Ahoj, rozhodujeme se, jestli dát antracitová okna do všech místností i zevnitř. Chtěla bych poprosit o zkušenosti ty, kteří antracitová okna doma zevnitř mají-vzhledem k ceně bychom vybrali ta okna s jemným vzorkem, úplně hladký antracit je o hodně dražší:-( máte li právě tato okna, jak se Vám udržují, nejsou na nich vidět nějak výrazně otisky prstů? Jakou barvu venkovních žaluzií byste doporučili? V barvě oken nebo stříbrné, šedé? Neumím si představit, jak to vypadá dohromady, neměli byste případně fotečku? Máte antracitová okna i v dětských pokojích a vyhovuje Vám to? A ještě poslední otázka-máte li někdo výklopně posuvné dveře na terasu, dali byste je znovu nebo Vás spíše štvou? HS portál mi přijde drahý, ale pokud máte s výklopně posuvnými dveřmi negativní zkušenosti, začnu o něm přemýšlet:-)
Odpovědět
1
2
My máme antracitová okna i zevnitř, teda kromě dětských pokojů. Máme hladký povrch, ale musím říct, že ne zbytečně nás od toho prodejce odrazoval. Na pohled jsou dle mého názoru hezčí, ale údržba bude asi horší, máme tam škrábance už teď a to jsme jen odlepili ochranou folii apod. Dokonce jr prý u té naší firmy budou kvůli tomuto stahovat z prodeje. Pěkné, ale n nepraktické. Výklopně posuvné dveře máme také, jde to poměrně ztuha, ale zase nás od HS portálu odrazoval prodejce.
Odpovědět
@vaara moc dekuju za zkusenosti:-) mame mit okna od pks(nebo psk:-), nemate od nich??
Odpovědět
@kotatko03 Také jsem zvolila antracitová okna i do interiéru (tedy pouze do obýváku spojeného s jídelnou a kuchyní). Máme na nich jemný vzorek, ale přijde mi, že je to praktičtější a hlavně to není na první pohled vůbec vidět. Momentálně jsme ve fázi vybírání podlah a kuchyně, takže co se týče užívání asi moc neporadím, ale pokud jsi nechtěla bílou, tak je to určitě super volba, hodí se k nim v podstatě vše :-).
Odpovědět
@smiley8 děkuji moc za pozitivní zprávu:-)
Odpovědět
@kotatko03 Okna budou plast? Velikost prosklených ploch, především toho PSK / HS portálu? Co se týká předokenních žaluzií, je vhodné volit barvu světlou, tedy pokud nejste příznivcem šera :)
Odpovědět
@lopp okna plast, velikost posuvu by byla 150cm šířka, 230 výška..Nene, příznivcem šera nejsem, jen bych ráda, aby to bylo všechno praktické:-)
Odpovědět
Takže stavební otvor 150x230 cm? Orientace na jih? 8-) Obecně žaluzie se mají dělat ideálně stříbrná v různých obměnách, v praxi to dopadá tak, že je lidi nechávají spuštěné, tudíž když pominu že to pak vypadá jak vězení, tak když si je dáš tmavé, budou málo odrážet světlo, ikdyž budou zcela otevřené.
Odpovědět
@lopp celkem bude prosklení 380cm široké, 230fix a šoupat se bude 150cm. Orientace na jih..
Odpovědět
@kotatko03 Dobrá rada do života : Jestli vám je někdo ochoten prodat plastový posuv jakéhokoliv typu pro tuto šířku a výšku v barvě anthacit při orientaci na jih navíc bez toho aniž by vás upozornil, že se to bude kroutit jak drahej pes, tak ruce pryč od něj :-) Barva je to sice módní, dokonce se mi i líbí osobně, ale vyrobit v ní něco takového je nesmysl. Je to asi stejné jako si pořídit černý slunečník a divit se, že je pod ním vedro, barva bledne závratnou rychlostí a ikdyž je sice pěkný, tak neplní to proč jste si ho pořizovala. Nerad vás děsím, ale tak to je :-)
Odpovědět
@lopp a muzu se zeptat,jake s tim mate zkusenosti?zatim jsem necetla nikde od nikoho,ze by s tim mel osobne problem,jen vse jedna pani povidala..jinak ale tento posuv bude kryty pergolou,takze prime slunce na nej nepujde,ale samozrejme jina okna kryta nebudou a nejak tedy nevim,zda se bat ci ne..mozna kdyby napsal nekdo primo,ze se mu okna zkroutila
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp Ahojky :-) Taky zvažuji antracintovou barvu na oknech zvenku a možná i uvnitř, to se uvidí. Zatím taky zjišťuji, kdo s tím má jaké zkušenosti. Opravdu hodně časem vyblednou?? My budeme mít terasu pod střechou a dveře balkonového typu. Takovou tu klasiku, jako v paneláku - dvojokno + dvere. Zatím nevím, kolik budou okna stát, nepoptávala jsem nikde cenu, ale chystám se obeslat firmy.
Odpovědět
@nicolete83 Nevyblednou, to bylo k tomu slunečníku, folie co se na plast dává je celkem stálobarevná :-) Jen prostě plastové okno, velké rozměry a takhle tmavá barva není ideální kombinace z hlediska technického.
Odpovědět
Článek se načítá
@kotatko03 Co se týká zkušeností, řekněme to tak, že již pár let se v tom každým den pohybuji v pracovním životě :-) Můžete mi věřit a nemusíte, jen říkám, že tahle kombinace není vhodná, ale náš zákazník náš pán samozřejmě, jen se na to svého prodejce zkuste třeba zeptat a uvidíte, když vás varuje, že se to stát může a s velkou pravděpodobností časem stane 8-) , tak ok, ale když bude tvrdit, že ani náhodou, že jejich profil bla bla bla, tak aspoň budete vědět, jak je seriozní :-D
Odpovědět
@lopp dekuji mocmoc za rady,urcite se jich narovinu zeptam.Moc jste mi pomohl:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp Ach tak :-) Když jsem si to přečetla znova, dalo mi to smysl :-) Děkuji...
Odpovědět
@kotatko03 Ne, my máme okna od Vekry
Odpovědět
@vaara ...docela jste mi pomohla s rozhodováním....hladký povrch,který se mi u antracitu fakt líbil...nebo strukturovaný,který bude pravděpodobněji míň náchylný na případné defekty.....musím přiznat,že,jak obchodní zástupce i technik,mě na tento fakt,taktně upozornil,nicméně rozhodnutí,je pak na zákazníkovi....tedy strukturovaný antracit....velké díky
Odpovědět
Praktičtější je určitě, my teda upřednostnili "design" nad "praktičností":-)
Odpovědět
Nějak si to neumím moc představit a když zadám do googlu, vyjede na mě jen šedo/černo-bílý interiér (od gauče po vázičky) - tedy otázka - jak je dobře kombinovatelný interiér, když si dáte šedou/antracitovou barvu oken i dovnitř? Co bylo hlavním kritériem, že jste si dali i šedivou dovnitř? Pak necháváte bíle vymalováno? Nějak si zkrátka nedokážu představit tu kombinovatelnost barev... klidně dejte odkazy na své interiéry, by mě zajímalo jak to vypadá už zabydlené :-)
Odpovědět
@paju01 zkus googlit interier s antracitovymi okny treba. Drevodekor nechceme, bilych uz mam za cely zivot dost, tak sede jsou jasna volba. A bile steny u toho nejsou podminkou, barva caffe late apod. se urcite hodi, ale my s detmi budeme preferovat snadno obnovitelnou bilou zatim..
Odpovědět
@paju01 ...hlavní důvod...osobně se mi nelíbí napůlená barva oken,i když byla cena vyšší,než u polodekoru,tak jsem si vybrala celodekor,vyjímkou je garáž,kde se tedy něco ušetřilo a kde to není pro mě důležité...interiér domu bude laděn do bílé a několika odstínů šedé,tedy mě antracitová barva na oknech nijak neruší,ba naopak podtrhuje okno samotné,když už člověk zaplatí takovou částku,tak ať jsou ta okna vidět....k nim budou nakombinované vnitřní bílé parapety,též jsem musela vidět ,alespoň na obrázku,abych si to uměla představit....a pokud si dáte do googlu antracitová okna v interiéru...OBRÁZKY ,tak na Vás vyskočí moře INSPIRACÍ:-)
Odpovědět
@markarnatnel nevím, jestli jste to zaznamenala i v jiných diskusích, nejen na tomto portálu ... volíte-li oboustranný dekor antracit, drtivá většina výrobců to dělá na bllý.profil (tj, po otevření oken na vás bude svítit bílá). Respektive z prémiovějších výrobců umí šedý profil bohužel asi jen jeden :-( Tudíž málokdo Vás na toto aktivně upozorní dopředu, aby případně nepřišel o kšeft. Byla někde i diskuse, kdy nešťastný klient řešil, že mu dodali oboustranně dekorovaná (jinak nadstandardně kvalitní) okna Schuco a zděsil se, že uvnitř je to bílé a snažil se dodatečně zjistit, jestli to nejde nějak "napravit" .... Je to čistě estetická věc, pokud Vám to nevadí, je to lepší, máte o starost míň a větší možnosti výběru :-)
Odpovědět
@mp77 ...a zrovna jsem se do toho jednoho výrobce trefila:-)PKS okna:-)...například Vekra to má na bílých nosičích,což jsem byla opravdu překvapená a doslova vykulená,jelikož jejich cenová nabídka byla nadhodnocená a pak mě měla ohromit 50% sleva....srovnávala jsem identická okna u vícero firem a Vekra měla všechny o 100% dražší a pak to přišlo:-)..kdybych neměla šedý profil,asi bych si celodekor rozmyslela a hlavně si myslím,že solidní firma,by měla o tomto faktu,svého zákazníka předem informovat,aby pak nedocházelo k nepříjemnostem.....zatím jsem s firmou PKS nadmíru spokojená,ještě,aby tak dopadla montáž:-)
Odpovědět
@markarnatnel super, take chceme okna oboustranne antrac. od PKS, zrovna jsem o tom premyslela, jestli budou celoprobarvena a Vase odpoved mne opravdu uklidnila:-)
Odpovědět
@kotatko03 ...jj máme profil Inoutic Eforte 84 ... zvažovala jsem ještě hladké provedení antracitu,opravdu nádhera,nicméně se bojím toho,že to bude náchylnější,hlavně na dveřích,tak jsem zamačkla slzu a objednala strukturovaný design..hledala jsem i v diskuzích,kde na to lidé upozorňovali a dokonce samotný obchodní zástupce,včetně technika na zaměření,byl tak korektní,že na to sám upozornil,tak jsem to u zaměření změnila...tak doufám,že budeme spokojení:-)
Odpovědět
Souhlas, konkrétně Vekra to neumí´, ale i jiní velcí dodavatelé/výrobci ......navíc mi to jejich OZ v emailové komunikaci přímo nepřiznal,použil takovou šalamounskou větičku až když jsem chtěl přímo ve vzorkovně ten šedý profil vidět, nějak nebyl :-) Takže k cenové nabídce už jsme se ani nedostali. I když je to možná dost o lidech (ta komunikace) ... Takže PKS dělá z Inoutic profilů ? Na jejich stránkách jsem to zběžným okem nenašel .... Nebo mají nějakou jinou značku základových profilů, nevíte ? Editace : koukám, že ano, odpovězeno v mezičase, kdy jsem klepal dotaz :-) takže opravdu je Inoutic asi jediný ..... Tj. ne pouze PKS okna, ale všichni, kdo dělají z Inouticů
Odpovědět
@mp77 http://www.pksokna.cz/plastove-okno-84
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, raději předem mého příspěvku avizuji, že reaguji jako zástupce společnosti Inoutic, i když z mého profilu je to stejně jasně vidět :-). Dovolím si upřesnit diskuzi ohledně barev základních těl profilů a barevných folií. To, jaká barva bude použita na jakém jádru neovlivní výrobce (dodavatele) oken, ale je to věcí výrobce profilu. Pokud chcete mít profily oboustranně foliované (oboustranný dekor), existují v zásadě tyto možnosti: bílé jádro, hnědé jádro (různí výrobci profilů používají různé odstíny - karamelová, medová apod.) a šedé jádro. Jediný významnější výrobce profilů, který nabízí šedé jádro, je Inoutic. To znamená, že pokud chcete mít šedý odstín folie na šedém základním profilu, je třeba zvolit některého z výrobců oken z profilů Inoutic. Jejich seznam najdete na našich stránkách: http://www.inoutic.cz/cz/vyrobci-a-pr... A mezi nimi je i firma PKS, jeden z našich nejvýznamnějších zákazníků ve střední Evropě. Jinak, pokud si chcete vyzkoušet, jak budou okna ve vašem interiéru nebo i z exteriéru vypadat a máte fotku domu s fasádou nebo aspoň vizualizaci interiéru, můžete si barvy oken vyzkoušet v našem konfigurátoru barev: http://clr.inoutic.cz/ Stačí fotku nahrát, naformátovat okna a dveře a vyzkoušet si na nich jednotlivé barvy z nabídky Inoutic. Přeji hodně štěstí při výběru oken i jejich dodavatele.
Odpovědět
@inoutic ...jsem moc ráda,že jsem si firmu PKS vybrala:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Dobry den , jaké máte zkušenosti s velikosti dveří posuvne 150cm . Mame stavebni otvor 300cm. Mame dat posuvne dvere radeji mensi napr.120? Diky
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?